Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Σταμάτησε στα τρία...

Θα σταματήσουμε στα τρία», είχε πει ο Μπέος και... έγινε!

Ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε Κάκο και ΑΕΚ και έδωσε την αφορμή στους 12.000 φίλους του που έκαναν το πρώτο φετινό sold out,να στήσουν πάρτι στις κερκίδες του Πανθεσαλλικού.Ο Κάκος προσπάθησε να δώσει στον Αδαμίδη τα χρωστούμενα «σφυρίζοντας αδιάφορα» σε δύο περιπτώσεις πέναλτι και δίνοντας την απαραίτητη αβάντα στους Αθηναίους αλλά μάταια.


Ο Ολυμπιακός στο α μέρος είχε ελέω των χαφ του και του κέντρου του πολύ γρήγορο ρυθμό.Αντίθετα ο Ολυμπιακός του β μέρους ήταν κατώτερος του αναμενόμενου.Η κούραση,οι αναγκαστικές αλλαγές αλλά και το γκολ που δέχτηκε η ομάδα αποσυντόνισαν τους παίκτες και οι γραμμές της ομάδας για ένα 20λεπτο περίπου παρουσίαζαν χάσματα μεταξύ τους.Τελικά η νίκη ήταν υπόθεση 10λέπτου.Ο Ολυμπιακός από το 83 έως το 94 ανέβασε ένα κλικ τον ρυθμό του και πέτυχε δύο γκολ πετυχαίνοντας την μεγάλη νίκη.   

Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι διστακτικά.Έτσι η ΑΕΚ ήταν η πρώτη που έκανε ευκαιρία με τον Σκόκο που κινήθηκε από αριστερά, έβγαλε  μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι για τον Μπερνς, αλλά η προβολή που έκανε εκείνος πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι!Οι ερυθρόλευκοι βλέποντας πως η ΑΕΚ δεν απειλούσε περαιτέρω εφάρμοσαν το παιχνίδι με ψηλό πρέσινγκ και δουλεμένους συνδυασμούς.

Από μια τέτοια δουλεμένη στημένη φάση ήρθε το γκολ.Μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Αλβάρεζ έπιασε την πρώτη κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και ο επερχόμενος Σανκαρέ έσπρωξε από κοντά με προβολή την μπάλα στα δίχτυα!Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του στο 16'.Μετά από βαθιά μπαλιά "στην πλάτη" της άμυνας της ΑΕΚ, ο Αραμπατζής βγαίνει και προλαβαίνει τελευταία στιγμή με το κεφάλι τον Πλιάγκα. Ο Μαρτίν που πήρε την επαναφορά, σούταρε ψηλά άουτ αλλά δυστυχώς υπέστη τράβηγμα και νωρίς νωρίς ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς τον βασικό του φορ.

Ο Σολάκης πήρε την θέση του.Η ΑΕΚ στην συνέχεια πίεσε και κατάφερε να δημιουργήσει φάση στο 24 με τον Λυμπερόπουλο.Στο 37' ο Ολυμπιακός απείλησε όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Μόνχε από δεξιά, ο Ούμπιντες επιάσε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περασε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αραμπατζή.Η φάση του ημιχρόνου για την ΑΕΚ ήταν η εξής:Ο Σκόκο στο 43' βρήκε με σέντρα λίγο έξω από την περιοχή τον Τζεμπούρ, εκείνος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.Ο Πλιάγκας πάντως στην επόμενη φάση έχασε εξαιρετική ευκαιρία στο 44' όταν η βαθιά μπαλιά του Μόνχε τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Αραμπατζή αλλά το πλασέ του πιεζόμενος από τον Μανωλά πέρασε λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το β ημίχρονο και πάλι με κακοδαιμονία.Ο Πλιάγκας τραυματίστηκε και έδωσε την θέση του στον Μπρέσκα.Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Κάκος είπε όχι σε καθαρή ανατροπή του Σολάκη μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ στο 46'.Η αδυναμία της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού να βγάλει την μπάλα από την περιοχή σε μια φάση διαρκείας της ΑΕΚ πλήρωσε ο Ολυμπιακός με την ισοφάριση από τον Λυμπερόπουλο με κεφαλιά.Στο 70' ο Κάκος σφύριξε και πάλι ΑΕΚ όταν σε γύρισμα του Σολάκη μέσα στην περιοχή η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Δέλλα.

Ο ρέφερι συνέχισε το ρεσιτάλ του ανακόπτοντας την αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Ούμπιντες υποδεικνύοντας ανύπαρκτο χέρι του αργεντινού.Σαν κερασάκι στην τούρτα του έδωσε και κάρτα!Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ροή και οι δύο ομάδες έδειχναν κουρασμένες με τις κεντρικές τους γραμμές να έχουν αποσυντονιστεί.Αλλά ο Ολυμπιακός κράτησε το καλύτερο για το τέλος.Με το που ανέβασε ρυθμό εύκολα και απλά δημιούργησε ευκαιρίες.Έτσι ο περίφημος συνδυασμός των Σολάκη-Ζαραδούκα-Μπρέσκα με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα και τον Ζαραδούκα να χρεώνεται την σέντρα-διαβήτη έδωσε την ευκαιρία στους χιλιάδες ερυθρόλευκους φιλάθλους να πανηγυρίσουν το δεύτερο γκολ τηα ομάδας.Ο Δέλλας λίγο αργότερα ανέτρεψε τον δαιμόνιο Σολάκη και ο Κάκος δεν μπόρεσε να κάνει αλλιώς και βλέποντας πως έτσι κι αλλιώς το ματς έχει κριθεί έδειξε την άσπρη βούλα!Ο Ουμπίντες σούταρε εύστοχα στην  αριστερή γωνία του Αραμπατζή και εκπλήρωσε τον...χρησμό του Μπέου!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ρόκας (76' Καπετάνος), Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τόμας, Αλβάρεζ, Ουμπίντες, Μόνχε, Μαρτίν (18' λ.τ. Σολάκης), Πλιάγκας (46' λ.τ. Μπρέσκα)

Στον πάγκο έμειναν οι: 
Ρόκα, Πέρεζ, Ζέλεσι, Ντολεζάζ 

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς):
 Αραμπατζής, Λαγός, Μανωλάς (85' Μπλάνκο), Δέλλας, Γιάχιτς, Γκέντσογλου (66' Πατσατζόγλου), Μάκος, Σκόκο, Μπερνς (46' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Τζεμπούρ

Στον πάγκο έμειναν οι:
 Σάχα, Νασούτι, Γκερέιρο, Καράμπελας 

 Δηλώσεις πρωταγωνιστών:
Δ.Πλιάγκας:«Ευχαριστούμε τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο.»
Σ.Τσιώλης: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο. ήταν καταπληκτικός. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε και να εκφράζει την ομάδα μας. Με τη σειρά της η ομάδα θα αποδίδει όπως πρέπει. Είναι μία πολύ μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό Βόλου. Πρεσάραμε ψηλά να μη ανέβει η ΑΕΚ μπροστά. Και στην επίθεση είχαμε στόχο να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να πετύχουμε ένα γκολ. Το καταφέραμε και αν ήμασταν καλύτερη στην τελική πάσα, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε ξανά. Στην επανάληψη η κατοχή άνηκε στην ΑΕΚ. Γι' αυτό μπήκε ο Μπρέσκα που παίζει δυνατά στις αντεπιθέσεις. Η ΑΕΚ πέτυχε ένα γκολ με τον Λυμπερόπουλο, έκανε το 1-1 και δυσκόλεψαν τα πράγματα για μας. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο από το 1-1 είδαμε καλύτερα το γήπεδο. Μέχρι το τέλος πιστέψαμε στη νίκη. Εύχομαι η ΑΕΚ να ξεπεράσει τη δύσκολη φάση που περνάει. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Από την πλευρά μας πρέπει να συγκεντρωθούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια που έρχονται. Συγχαρητήρια πάλι στους φιλάθλους μας. Είναι συγκλονιστικοί!Ο Μάρτιν είχε ένα πρόβλημα. Προσπαθήσαμε να το ξεπεράσουμε, αλλά το ρισκάραμε. Μας βοηθάει ότι μετά τον Ολυμπιακό έχουμε διακοπή μετά θα είναι έτοιμος. Για το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας θα πρέπει να δούμε ρεαλιστικά το θέμα. Δεν μπορούμε να οριοθετήσουμε τους στόχους μας. Ρεαλιστικά μπορεί να μας αδικεί η θέση μας, με βάση το παιχνίδι που έχουμε παίξει. Πλέον στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η τακτική και το σύστημα είναι κυρίαρχη. Βλέπουμε ότι πολλές ομάδες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις άλλες. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν παίρνει αποτελέσματα μόνο, αλλά παίζει και καλό ποδόσφαιρο».

Στάθης Ρόκας:«Κάνουμε πολύ δουλειά.Είχαμε πει πως δεν θα περιμένουμε τον αντίπαλο και κοιτάξαμε την ΑΕΚ στα μάτια.Πρέπει να ήμαστε προσγειωμένοι.Στόχος είναι η σωτηρία.Μακάρι να έρθει γρήγορα για να μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλότερα.Ο Σάκης Τσιώλης είναι ο κύριος λόγος που ήρθα στον Ολυμπιακό.»

Μικρά και πικάντικα
  • Το πρώτο sold out της χρονιάς έγινε στο Πανθεσσαλικό.Περί των 1000 ατόμων δεν μπόρεσαν να μπόρεσαν να μπούνε στο Στάδιο αφού τα εισιτήρια 30 λεπτά προ της έναρξης του αγώνα εξαντλήθηκαν.
  • Όσοι περίμεναν πάντως ανταμείφθηκαν αφού 15 λεπτά μετά την έναρξη και λόγω έλλειψης εισιτηρίων άνοιξαν οι θύρες του Σταδίου και περίπου 800-1000 άτομα μπήκαν δωρεάν.
  • 15000 φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Σταδίου.4000 περίπου από αυτούς ήταν οπαδοί της ΑΕΚ.Τα δηλωμένα εισιτήρια πάντως ήταν 8736 αφού σύμφωνα με την αστυνομία αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι που εισήλθαν με εισιτήρια-φωτοτυπίες από την πλευρά των φιλοξενούμενων.
  • Μικροεπεισόδια έγιναν πριν το παιχνίδι μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και των δυνάμεων των ΜΑΤ χωρίς μεγάλη έκταση.
  • Πολύς κόσμος στην σκεπαστή κερκίδα είδε το παιχνίδι όρθιος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...