Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Συνήλθε αργά!

Την πρώτη του εκτός έδρας ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου ο οποίος για ένα ημίχρονο παρουσιάστηκε αγνώριστος και «τρακαρισμένος».
Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός έπαιξε σωστά,πρέσαρε ψηλά πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και έπειτα ήρθε ο Αρετόπουλος ο οποίος με καταλυτικά σφυρίγματα έδωσε την νίκη στην ομάδα του Πειραιά με 3-1.Κατάμεστο το Καραΐσκάκη,με εκπληκτική παρουσία 700 και πλέον φίλων του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Ολυμπιακός «έδωσε» δύο γρήγορα και «φτηνά» γκολ στον γηπεδούχο.Το πρώτο μόλις στο 7' όταν από λάθος του Γιακούποβιτς και μετά από εκτέλεση κόρνερ , ο Τοροσίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή.Στο δεύτερο ο Πειραιάς είχε την τύχη με το μέρος του όταν ο Φουστέρ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μιραλάς με συνέπεια να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Γιακούποβιτς, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι.Ο Ολυμπιακός μόλις στο 35' άρχισε να βρίσκει τα βήματά του και δημιούργησε μια πίεση στην εστία του Νικοπολίδη.Σε αυτό βοήθησε και η αναγκαστική αλλαγή που έφερε τον Μπρέσκα στον αγώνα στην θέση του τραυματία Κάστρο.Ο Ολυμπιακός απείλησε με δύο σουτ του Ούμπιντες και ένα του Μόνχε,φάσεις πάντως που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον κηπουρό-Νικοπολίδη.Ο τρικαλινός Αρετόπουλος πάντως έδειξε πως έχει προηγούμενα με την ομάδα του Βόλου.Μετά την σφαγιαστική προ διετίας διαιτησία του στο ματς με τον Ιωνικό,συνέχισε να «υποκλίνεται» στον αθηναϊκό ζυγό!Αποκορύφωμα στο πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε η κάρτα που έδειξε στον Ψυχογιό ενώ ο Ντουντού κατάφερε να τον φιλοδωρήσει με γονατιά στο πρόσωπο!

Ο Ολυμπιακός στο β μέρος μπήκε διαφορετικός.Απαλλαγμένος από το αρχικό «ξενέρωμα» των δύο γρήγορων και τυχερών γκολ που δέχτηκε,ακολούθησε τις οδηγίες του Τσιώλη για ψηλό πρεσάρισμα και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε από τον γηπεδούχο.Και όχι μόνο αυτό....Μετά από τρία διαδοχικά "τακουνάκια",στο 71' η μπάλα κατέληξε αριστερά στον Καπετάνο, ο οποίος με μία παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Ούμπιντες, που σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα για να μειώσει σε 2-1.
Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός στο "Καραϊσκάκης" στη φετινή Superleague και σίγουρα το γκολ της αγωνιστικής.Έπειτα ο Αρετόπουλος ο οποίος ήταν πιο διακριτικός μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό σημείο,ανέλαβε δράση για να μην χαθεί το τρίποντο.Στο 80΄ υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ζαραδούκα,ενώ να σημειωθεί πως είχε ήδη χαρίσει στον Τοροσίδη την κόκκινη κάρτα στο 65ο λεπτό, όταν έπιασε τον Μόνχε από το λαιμό.Αν έπαιζε από τότε ο Πειραιάς με δέκα παίκτες ασφαλώς και θα μιλούσαμε για διαφορετικό παιχνίδι αυτή την στιγμή.Oι γηπεδούχοι παρά την εγγύηση του Αρετόπουλου «τα χρειάστηκαν» σε κάθε κατεβασιά του Ολυμπιακού.Ο Νικοπολίδης έδινε εντολή στα ball-boys να χάνουν την μπάλα ο Τρικαλινός έστηνε μονίμως την ομάδα με ανύπαρκτα φάουλ γύρω από την περιοχή της μη τυχόν και ξεμυτίσει στην αντίπαλη εστία και τελικά το ματς "έκλεισε"  με ένα γκολ του Μιραλάς στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.  

Ολυμπιακός Πειραιώς (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα (71' Γ. Παπαδόπουλος), Ριέρα (89' Χολέμπας), Ρόμενταλ (76' Φετφατζίδης), Φουστέρ, Μιραλάς.
Στον πάγκο:
 Πάρντο, Μοντέστο, Ζαϊρί, Πάντελιτς.
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης):
 Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ρόκας, Ψυχογιός (64' Καμπάνταης), Ζαραδούκας, Τόμας, Αλβάρες, Ούμπιντες, Μόνχε, Σολάκης (53' Καπετάνος), Κάστρο (28' Μπρέσκα).
Στον πάγκο:
 Ρόκα, Ζέλεσι, Ντολεζάζ, Ρίκκα.

 Δηλώσεις πρωταγωνιστών
Βαλβέρδε: «Είχαμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε το παιχνίδι αρκετά νωρίτερα, αλλά δεν το κάναμε. Ήρθαμε στο παιχνίδι με πολύ σεβασμό για τον αντίπαλο, γιατί ξέραμε τις δυνατότητες του.Όταν πέτυχε το γκολ ο Βόλος,βγήκε μπροστά να ισοφαρίσει κι εμείς ζήσαμε δύσκολες στιγμές.Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά με ένταση, αλλά μόλις πετύχαμε τα δυο γκολ έπεσε ο ρυθμός μας. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ο αντίπαλος δεν έκανε πολλές ευκαιρίες απέναντι μας, μια ομάδα η οποία ας μην ξεχνάμε πως έκανε πολλές ευκαιρίες κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, εμείς σήμερα κάναμε πολλές ευκαιρίες».
Τσιώλης: «Σίγουρα δεν περιμέναμε ένα τέτοιο δυνατό ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό, αλλά ούτε και ένα φτηνό γκολ που φάγαμε όπως το πρώτο που δεχτήκαμε. Μας πίεσε ο Ολυμπιακός στην έδρα του. Προσπαθήσαμε με τον Σολάκη να πιέσουμε, παίζοντας με δυο επιθετικούς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο πρώτο ημίχρονο απλά παρακολουθούσαμε τον αντίπαλο να παίζει. Στην επανάληψη βελτιωθήκαμε. Αν λειτουργούσαμε περισσότερα έξυπνα, ύστερα από την στιγμή που μειώσαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και δεύτερο γκολ. Όμως κάναμε το λάθος καθώς παίζαμε από τον άξονα και όχι από τα άκρα, καθώς οι Αβραάμ και Μέλμπεργκ ήταν απροσπέλαστοι. Ήμασταν γενικά αρκετά νευρικοί στο παιχνίδι.Kρατάμε την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου και βλέπουμε την συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Παίξαμε στην έδρα του Ολυμπιακού και διεκδικήσαμε αποτέλεσμα μέχρι το 90’Ο Ολυμπιακός διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα με πλούσιο ρόστερ και μπορεί να ανατρέψει ανά πάσα στιγμή ένα ματς.»

Μικρά και Πικάντικα
  • Άνανδρη επίθεση δέχτηκε τα ξημερώματα το πούλμαν της ομάδας στην Συγγρού.Το λεωφορείο υπέστη σοβαρές ζημιές και οι παίκτες θα επιστρέψουν στον Βόλο με διαφορετικό λεωφορείο!
  • «Κορυφαίοι» οι σχολιαστές της ΝΕΤ οι οποίοι θύμιζαν οπαδική εκπομπή της θύρας 7.Να χαιρόμαστε τα λεφτά που τους πληρώνουμε.
  • Μαρινάκης και Μπέος εμφανίστηκαν μαζί και κατευθύνθηκαν στην θύρα 26 και στις ακαδημίες των δύο Ολυμπιακών όπου και φωτογραφήθηκαν.
  • Χωρίς κενές θύρες ο διαχωρισμός των φιλάθλων των δύο ομάδων.Κάτι που γίνεται ίσως για πρώτη φορά σε ελληνικό γήπεδο.
  • Ο Τάκης Συνετόπουλος τιμήθηκε πριν τον αγώνα από τον σύλλογο του Πειραιά ενώ δήλωσε στο ημίχρονο:«Το Καραϊσκάκη είναι διαφορετικό και πολύ ακουστικό πλέον.Νομίζω πως οι δικοί μας τα χάσανε λίγο στην αρχή.»
  • Κανένας τελικά από τους δύο Ολυμπιακούς δεν φόρεσε ερυθρόλευκα.Ο γηπεδούχος παρατάχθηκε με μπλε εμφανίσεις και ο Ολυμπιακός Βόλου με λευκές.Κόπηκαν 27605 εισιτήρια.
  • 600 ήταν οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου στην θύρα 27 αλλά και πολλοί ακόμα διασκορπισμένοι αφού δεν κατάφεραν να βρούνε εισιτήριο για την κερκίδα των βολιωτών.210 παιδιά των ακαδημιών αλλά και 80 συνοδοί τους βρέθηκαν στην θύρα 26 μαζί με τα παιδιά ακαδημιών του Πειραιά.
  • Εντύπωση προκάλεσε ο αποκλεισμός του Πλιάγκα από την 18αδα.
  • Ένας Βολιώτης οπαδός συνελήφθη και κρατείτε στην ασφάλεια Πειραιά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...