Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο Σολάκης τα....κάστανα!

Δύσκολη μεν,δίκαιη δε η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στο καυτό Γεντί Κουλέ με τον Σολάκη να βγάζει και πάλι τα «κάστανα από την φωτιά» στο 104'.
Ο Ολυμπιακός αδικείται από το φτωχό 0-1 αφού ο κάκιστος Παμπορίδης έκανε γαργάρα τρεις τουλάχιστον αμφισβητούμενες φάσεις για πέναλτι!Η υπεροχή του Ολυμπιακού φαίνεται στις 20 τελικές προσπάθειες έναντι 5 των γηπεδούχων!

Οι επτά ελλείψεις του Ολυμπιακού είναι αλήθεια πως φάνηκαν.Άλλωστε και ο ΟΦΗ είχε ελλείψεις.Οι 13 παίκτες πάντως που αγωνίστηκαν για τους ερυθρόλευκους έδειξαν δύναμη και πάθος και έβαζαν τα πόδια τους δυνατά στις φάσεις.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από την αρχή στο παιχνίδι.Το πρώτο 30λεπτο του άνηκε ολοκληρωτικά χωρίς πάντως να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία.Στο 7 ο Καπετάνος και στο 32 ο Φραντζιπάνε ήταν αυτοί που έχασαν δύο καλές ευκαιρίες.

Έπειτα ο ΟΦΗ ισορρόπησε το παιχνίδι και ουσιαστικά άρχισε να πλησιάζει απειλητικά την περιοχή του Ολυμπιακού στην έναρξη του β ημιχρόνου.Η πίεση των γηπεδούχων κράτησε για ένα 15λεπτο αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πλησίασε στο γκολ με το πλασέ του Μπρέσκα να φεύγει μόλις άουτ στο 57.Στο 82 ο Σολάκης που πέρασε στον αγώνα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το βολέ που επιχειρείσε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.Λίγο πριν την λήξη του αγώνα ο Μανούσος είχε την ευκαιρία να σκοράρει αλλά το σουτ του προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.Στην παράταση ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε εμπειρία και φυσική κατάσταση και έδειξε πως θέλει να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση.Ο Μητρόπουλος καταρχήν ανάγκασε τον Βεζυρίδη σε εντυπωσιακή απόκρουση για να έρθει ο Σολάκης ο οποίος σε αντεπίθεση έκανε τον Λιαπάκη να τον χάσει και αν τον αναγκάσει να τον ανατρέψει μέσα στην μεγάλη περιοχή.Ο Παμπορίδης απλά δεν μπορούσε να μην το δώσει....Ο Καπετάνος με όμορφη εκτέλεση στην αριστερή γωνία έκανε το τελικό 0-1.

Να σημειωθεί πως ο Καπετάνος εκτός από το χρυσό γκολ χρεώνεται και την πλήρη εξουδετέρωση του κρυφού άσσου του Αναστόπουλου που προσπάθησε να κάνει την ζημιά στον Ολυμπιακό με τον Γκουεί στο 88 να περνά ως αλλαγή.Ο Καπετάνος τον χρεώθηκε man to man και βγήκε νικητής σε όλες τις μάχες.Καλός ο Φρατζιπάνε μέχρι το 70 μετά απλά κουράστηκε.Ο Καμπάνταης έδωσε πολλές μάχες μάρκαρε και παίχτηκε ιδιαίτερα σκληρά από τους αντίπαλους αμυντικούς.Τα φάουλ που του έγιναν...αμέτρητα και μέσα στα άλλα και ένα πέναλτι!Άτυχος ο Ρόκα που τραυματίστηκε.Ο Μητρόπουλος έδειξε πως και οι νέοι του Ολυμπιακού μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν την ομάδα.

Ο Παμπορίδης ήταν απελπισία.Τουλάχιστον 3 φάσεις ύποπτες για πέναλτι της έκανε γαργάρα και άφησε τα δυνατά μαρκαρίσματα ιδιαίτερα πάνω στον Καμπάνταη ο οποίος αντιμετωπίστηκε πολύ σκληρά από τους αμυντικούς του ΟΦΗ.Ο βοηθός σωστά ακύρωσε το γκολ του Βλόνταρτσικ σαν οφ-σαιτ.Για το πέναλτι του Ολυμπιακού δεν πρέπει να γίνει καν λόγος αφού το χτύπημα του Λιαπάκη ακούστηκε στα σπίτια γύρω από το γήπεδο.Ο Καμπάνταης δέχτηκε οφθαλμοφανέστατο τράβηγμα από τον Μπερτίν μέσα στην περιοχή.Ο Μακεδόνας ελέγχεται για δύο ακόμα μαρκαρίσματα το ένα καθαρή παράβαση πάνω στον Σολάκη.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Κιάσσος, Σταυρακάκης (24' λ.τ. Μονιάκης), Νικλητσιώτης (72' Μανούσος), Λιαπάκης, Σοϊλέδης (88' Γκουεΐ), Βλόνταρτσικ, Βερόν, Μπερτίν, Κατσικογιάννης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Ρόκα (41' λ.τ. Γιακούποβιτς), Nτολεζάι, Κάστρο, Καμπάνταης, Φραντζιπάνε, Καπετάνος, Τόμας, Σέλεσι, Ρίκκα, Ρόκας (50' Μητρόπουλος), Μπρέσκα (80' Σολάκης)

Είπαν:

Τσιώλης:«Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και δυνατό και μπορούσε να προκριθεί οποιαδήποτε ομάδα σκόραρε πρώτη.Εμείς συνεχίζουμε με τις μέρες για προετοιμασία για το παιχνίδι του Καυτατζογλείου να είναι λίγες.Εύχομαι ο ΟΦΗ να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα.»

ΑναστόπουλοςΕίμαι πολύ ευχαριστημένος.Τα είχαμε όλα εκτός από το γκολ.Σήμερα οι παίκτες που αγωνίστηκαν απέδειξαν πως έχουμε ένα πλήρες ρόστερ.»

 Μικρά και πικάντικα


  • Ο Αχιλλέας Μπέος ήταν ο αγαπημένος της κερκίδας.
  • Ο Βόλος και ο Ολυμπιακός σαφώς δεν γλύτωσε το..«στόλισμα».Το ίδιο και ο Πας Γιάννενα και οι κάτοικοι της πόλης της Ηπείρου.
  • Η ένταση της προηγούμενης μέρας έφερε τον κόσμο στο Γεντί Κουλέ.Περί των 4500 φιλάθλων βρέθηκαν στο γήπεδο και υποστήριξαν θερμά την ομάδα τους.
  • Ο Αχιλλέας πάντως πήρε το αίμα του πίσω στο τέλος του αγώνα με το ειρωνικό χειροκρότημα προς την πλευρά των φιλάθλων.
  • Άσεμνες χειρονομίες αντάλλαξαν οι Γιακούποβιτς και Βλόνταρτσικ στην φάση που ο άγαρμπος Πολωνός έπεσε επικίνδυνα στον τερματοφύλακα της ομάδας μας.
  • Μικροεπεισόδιο είχε ο Αχιλλέας Μπέος στην αίθουσα τύπου με παράγοντα του ΟΦΗ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...