Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Άξιζε την νίκη!

Ένας πολύ καλός Ολυμπιακός έκανε τον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ κατά διαστήματα να «ψάχνει» την μπάλα.
Παρολ'αυτά ο ΠΑΟΚ «τσίμπησε» τον βαθμό της ισοπαλίας σε μία ολιγωρία της άμυνας των ερυθρολεύκων.Ήρωας της Τούμπας ο Κρέσιτς ο οποίος έπιασε εκπληκτικό σουτ του Μάρτιν και έσωσε τον δικέφαλο από ταπεινωτική ήττα.O αργεντινός επιθετικός είχε βάλει μπροστά τον Ολυμπιακό στο 22' με το best goal της 3ης αγωνιστική!

O Ολυμπιακός ήταν μια ταχύτητα πάνω από τον αντίπαλό του σε αντίδραση,όρεξη και μαχητικότητα και άξιζε κάτι καλύτερο από τον βαθμό της ισοπαλίας.Τα χαφ του έτρεξαν άπειρα χιλιόμετρα,ο Μάρτιν δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του,ο Αλβάρεζ με την κεντρική τετράδα μπροστά του ήταν άψογοι,και Σανκαρά και Τόμας κέρδισαν όλες τις μάχες με μία εξαίρεση. Στην καλή εικόνα του Ολυμπιακού βοήθησε κατά πολύ η παρουσία του Κάστρο.Ο αργεντινός έχοντας όχι μόνο δημιουργικές αλλά και ανασταλτικές ενέργειες, πίεζε στην πρώτη μπαλιά με αποτέλεσμα να δημιουργεί πολλά προβλήματα στο παιχνίδι των γηπεδούχων.O Σάκης Τσιώλης έβαλε τρία αμυντικά χαφ, και τους Ουμπίντες-Μόνχε πίσω από τον Μάρτιν.
  Ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος του πρώτου ημιχρόνου αφού οι δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες ανήκαν στην ομάδα του Βόλου.Ο Ουμπίντες στο 4 επιχείρησε ένα πολύ καλό σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό γαμά του Κρέσιτς.Στο 9' μετά από σέντρα του Μόνχε ο Ουμπίντες αντί να κεραυνοβολήσει τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ προσπάθησε να κοντρολάρει την μπάλα με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο αμυντικός των γηπεδούχων.Στο 20' ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη του ευκαιρία αλλά η κεφαλιά του Ίβιτς μπλόκαρε μάλλον εύκολα ο Γιακούποβιτς.Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ.Ο Μαρτίν νικάει κατά κράτος σε προσωπική μονομαχία τον Μαλεζά  και ο επιθετικός του Ολυμπιακού με ψιλοκρεμαστό βολέ κάνει το 0-1.Ο ΠΑΟΚ έδειξε σαστισμένος και μέχρι το 35' δεν απείλησε τον Ολυμπιακό.Έπειτα άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και στο 38' ο Ίβιτς δεν συγχώρησε την ολιγωρία του Τόμας που τον έχασε.Πάντως ο Γάλλος δεν βοηθήθηκε στο μαρκάρισμα του Σέρβου από το δεξί χαφ ενώ στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν καταπληκτικός.Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός έλεγξε και πάλι την ροή του παιχνιδιού και δεν άφησε τον γηπεδούχο να τον παρασύρει στον ενθουσιασμό της ισοφάρισης.Μάλιστα αν ο Μήτσιος στο 42' δεν «βοηθούσε» τους γηπεδούχος διακόπτοντας το παιχνίδι για φάουλ του Μάρτιν,ο Ουμπίντες θα έβαζε και πάλι μπροστά τον Ολυμπιακό αφού την ώρα του σφυρίγματος είχε ήδη περάσει τον Κρέσιτς και είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα.O διαιτητής του αγώνα ελέγχεται και στην φάση του 17' όταν ο Φωτάκης σταμάτησε απλώνοντας το χέρι του,σέντρα του Μόνχε μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Στο β ημίχρονο ο Ολυμπιακός χαμήλωσε τον ρυθμό του παιχνιδιού και κατάφερε να ανακτήσει το κοντρόλ.Οι ερυθρόλευκοι έχασαν εκπληκτική ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο 59.Η σέντρα του Μόνχε με στόχο τον Μάρτιν κοντρολάρεται άριστα από τον επιθετικό του Βόλου,ο Χουάν πιάνει εκπληκτικό μονοκόμματο βολέ-σουτ το οποίο ο Κρέσιτς κατορθώνει να αποκρούσει.Με την αλλαγή του Κάστρο στο 65' ο Ολυμπιακός έχασε το κέντρο και δεν μπόρεσε να απειλήσει τον αντίπαλό του ενώ η άκαρπη υπεροχή του ΠΑΟΚ μεταφράστηκε σε  μια-δυο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Παπάζογλου.Στο 87 χάθηκε η καλύτερη ίσως ευκαιρία του ΠΑΟΚ όταν σε κόρνερ ,η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Κοντρέρας που έχει ξεχαστεί στο δεύτερο δοκάρι, με τον Χιλιανό να αιφνιδιάζεται και να  στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ:Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σνάουτσνερ (60΄ Λίνο), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ, Ίβιτς (77΄ Γκαρσία), Σαλπιγγίδης (60΄ Παπάζογλου)
Ολυμπιακός Βόλου: Jakupovic, Tomas, Castro (65’ Breska), Umbides, Martin, Alvarez, Sankare, Ρόκας (88’ Kaπετάνος), Monje, Ζαραδούκας (λ.τ. 57’ Ρίκκα), Ψυχογιός 
Δηλώσεις πρωταγωνιστών
Ρόκας:«Θέλαμε να ρεφάρουμε το κακό αποτέλεσμα με τον Εργοτέλη και την ήττα που είχαμε στο γήπεδό μας και τα καταφέραμε. Ήρθαμε στην Τούμπα όχι για να κλειστούμε, αλλά για να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε ότι καλύτερο. Τελικά, το κέρδος μας είναι ένας βαθμός, που θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια».
Καπετάνος: «Θέλαμε να πιέσουμε τον ΠΑΟΚ για να εκμεταλλευτούμε την κούραση που ίσως να είχε.Παίξαμε καλά και ίσως να έπρεπε να πάρουμε και την νίκη.»
Αχιλλέας Μπέος:«Πρέπει να σταματήσει αυτός ο συνεχής σχολιασμός για την διαιτησία.Και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και πρέπει να αποφασίσουν για φάσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.»
Ελ Ζαρ:«Ήμαστε ευχαριστημένοι με τον έναν πόντο.Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει το παιχνίδι.»
Τσιώλης:««Σημαντική επιτυχία για τον Ολυμπιακό Βόλου που ήρθε πραγματικά με πάρα πολύ καλή απόδοση. Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την κούραση του ΠΑΟΚ και το καλό μας χαρακτηριστικό που ήταν το πρέσινγκ. Τα καταφέραμε καλά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Θα μπορούσαμε με περισσότερη πίστη και καθαρή σκέψη να βάλουμε και δεύτερο γκολ.»
Μικρά και πικάντικα
  • Εκτός αποστολής έμειναν οι Πλιάγκας,Φρατζιπάνε και Καμπάνταης.
  • 25.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ σχεδόν γέμισαν την Τούμπα.
  • 14256 τα εισιτήρια που κόπηκαν στο ματς.
  • 400 περίπου φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκαν στην θύρα 8 του γηπέδου.
  • Πολλά τα λέιζερ που σημάδευαν τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και τον Γιακούποβιτς.
  • Μικροεντάση υπήρξε με τους οπαδούς των δύο ομάδων στην φάση του γκολ του Ολυμπιακού.
  • Κατά την διακοπή του ημιχρόνου ο Σάκης Τσιώλης περίμενε όλους τους παίκτες στην φυσούνα και τους έδινε έναν προς έναν το χέρι του.
  • Απέναντι από τους φίλους του Ολυμπιακού κρέμασαν το πανό τους οι 10 «βολιώτες» οπαδοί του ΠΑΟΚ δίκην πικαρίσματος.Βέβαια αυτοί ήταν που το ξεκρέμασαν πρώτοι  άρον-άρον  για να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...