Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ανώμαλη προσγείωση...

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε 0-1 από έναν όχι καλύτερό του Εργοτέλη,αποδεικνύοντας πόσο δύσκολη θα είναι η μάχη της Σούπερ Λίγκας.

Με αυτό τον τρόπο πέταξε στα σκουπίδια το διπλό της Νέας Σμύρνης και προσγείωσε απότομα τους 6.000 φιλάθλους που παραβρέθηκαν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού.Οι φωνές του Τζώρτζογλου έδωσαν στην ομάδα της Κρήτης το 60-40 που αναζητούσε από τον Καλόπουλο.Ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε και πάλι σε ένα Πανθεσσαλικό που «ξεφλούδιζε» σε κάθε τάκλιν.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι,αλλά η μόνη του επιθετική ενέργεια που κατέληξε σε τελική στο πρώτο 20λεπτο, κόπηκε λανθασμένα από τον βοηθό διαιτητή που υπέδειξε τον Καμπάνταη σε θέση off-site.Ο Εργοτέλης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων έχοντας κερδίσει τον χώρο του κέντρου.Τα αμυντικά χαφ του Ολυμπιακού δεν ανέβαιναν ψηλά,ο Καμπάνταης αναγκαζόταν να γυρίσει πίσω για να πάρει την μπάλα με αποτέλεσμα η κορυφή να αδειάζει.
Στο 25' λεπτό ο Εργοτέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.Ο Λεάλ έκανε από αριστερά την σέντρα,ο Γιακούποβιτς λανθασμένα δεν πραγματοποίησε έξοδο,αλλά την κεφαλιά του Μπούντιμιρ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ελβετός πορτιέρο του Ολυμπιακού.Ο Τσιώλης προσπάθησε να αλλάξει κάτι στην πορεία του παιχνιδιού αλλά η προσωρινή εναλλαγή θέσεων Μπρέσκα και Μόνχε δεν έφερε αποτέλεσμα.Ο Ολυμπιακός έχασε την καλύτερη και μάλιστα διπλή ευκαιρία στο 43'.Ο Μόνχε έκανε την σέντρα από τα αριστερά,ο Καμπάνταης δεν μπόρεσε να «τσιμπήσει» την μπάλα με το κεφάλι,η μπάλα επέστρεψε στην περιοχή του Εργοτέλη αλλά το ψιλοκρεμαστό πλασέ του Μόνχε απέκρουσε πάνω στην γραμμή με το κεφάλι ο Αλεξόπουλος.
Στο β μέρος ο Εργοτέλης έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία.Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρομάνο από δεξιά, ο Χίμπλινγκερ πιάνει την κεφαλιά, όμως ο Γιακούποβιτς αντιδρά και πάλι σωστά και απέκρουσε!Ο Καλόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής της επόμενης φάσης.Ο Καμπάνταης ανατράπηκε καθαρά από τον Γιαλούση λίγο μέσα από την γραμμή της μεγάλης περιοχής αλλά ο Μακεδόνας ρέφερι δεν σφύριξε το παραμικρό.Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός επικράτησε στο παιχνίδι και με τον Μαρτίν στην επίθεση έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο 57' και στο 59'.Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου άρχισαν να βγαίνουν κατά κύματα στην επίθεση και να χάνουν αρκετές ευκαιρίες. Κι όλα αυτά κυρίως γιατί ανέβασε την απόδοση του ο Μόνχε.Εκεί που ο Ολυμπιακός ανέβαινε μίλησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.Ο Εργοτέλης από μια στημένη φάση άνοιξε το σκορ.Μετά από εκτέλεση φάουλ μέσα στην περιοχή, ο Μπούντιμιρ με κεφαλιά,έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιακούποβιτς.Η τελευταία επιλογή του Τσιώλη ήταν να περάσει δεύτερο «βαρύ» σέντερ φορ στο παιχνίδι,τον Σολάκη.Δυστυχώς η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν τον δικαίωσε.Ο Μάρτιν έχασε ακόμα μια ευκαιρία στο 79' και στο 93',αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.Ο κορυφαίος του παιχνιδιού Δασκαλάκης σταματούσε κάθε προσπάθεια των ερυθρολεύκων.Έτσι το μπάσιμο του Μόνχε στο 90' και το δυνατό σουτ του εξουδετερώθηκε και αυτό από τον κρητικό πορτιέρο.  
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός Βόλου:Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Αλβάρες, Τόμας, Σελέζι, Ρίκκα (Σολάκης 71'), Μόνχε, Ουμπίντες, Ζαραδούκας, Μπρέσκα (Ρόκας 53'), Καμπάνταης (Μάρτιν 53').

Εργοτέλης:Δασκαλάκης, Ρομάνο, Γιαλούσης, Χίμπλιγκερ, Τζούνιορ(Ορφανός 65'), Ρουμπάκης, Μπέτο, Λεάλ (Βερπακόφσκις 90'), Μπούντιμιρ, Ολίσε (Φραγκουλάκης 77'), Αλεξόπουλος.
Δηλώσεις προπονητών
ΚαραγεωργίουΣήμερα και οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη. Καταφέραμε να κάνουμε γκολ μια στημένη φάση και αξιοποιήσαμε μια από τις πολλές προϋποθέσεις που είχαμε για να σκοράρουμε. Στο πρώτο μέρος κυριαρχήσαμε και δημιουργήσαμε πολλά προβλήματα στον αντίπαλο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε περισσότερο και εκμεταλλεύτηκε την ατυχία που είχαμε με τις δύο αναγκαστικές αλλαγές του Ζούνιορ και του Ολίσε, ώστε να μας πιέσει περισσότερο. Στο τέλος καταφέραμε με ψυχή και με καρδιά να κρατήσουμε τη νίκη, η οποία θα μας βοηθήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος.Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ικανή ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα έχει καλή πορεία στο πρωτάθλημα.Το σημερινό παιχνίδι έγινε σε άσχημο αγωνιστικό χώρο, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίσουμε και εμείς στο Παγκρήτιο στάδιο και καλό θα είναι υπάρξει βελτίωση για να μπορούν οι ομάδες να αποδίδουν καλύτερα»
Τσιώλης:«Κάναμε ένα νευρικό πρώτο ημίχρονο όπου ήμασταν ασύνδετοι, αλλά στο δεύτερο μέρος είχαμε την υπεροχή. Η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όλα είναι δανεικά. Όπως μας στέρησε βαθμούς η τύχη, έτσι πιστεύω ότι θα μας τους ανταποδώσει στο μέλλον.Για μας αυτό το παιχνίδι είχε ιδιαίτερη σημασία. Το θέλαμε πάρα πολύ και για να σταθούμε καλύτερα στο πρωτάθλημα. Νιώθουμε πικραμένοι και στενοχωρημένοι από το αποτέλεσμα, διότι δεν μας άξιζε μια ήττα.Στο β μέρος είχαμε κατά κράτος την υπεροχή. Όλα πλέον ξεκινούν από την αρχή, καθώς τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές θα παίξουμε με τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Ατρόμητο εκτός και με την ΑΕΚ εντός
Γιακούποβιτς:«Ήμασταν καλύτεροι,αλλά χάσαμε 0-1.Είμαστε πολύ θυμωμένοι»
Αλβάρεζ:«Το βασικό είναι πως η ομάδα κάνει ευκαιρίες.Όσο κάνουμε ευκαιρίες δεν ανησυχώ.Κάποιες από αυτές θα μπούνε...» 
Μικρά και πικάντικα:
  • Παρά την βροχή που έπεσε ο αγωνιστικός χώρος του Πανθεσσαλικού δεν ήταν βούρκος.Πάντως η κατάστασή του ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα του χλοοτάπητα του Σταδίου και της αναγκαιότητας της πλήρης αντικατάστασής του αφού όταν πατήθηκε αρκετά κομμάτια χόρτου άρχισαν να βγαίνουν...
  • Εντελώς αντί-τηλεοπτικό το θέαμα της άδειας κερκίδας απέναντι από τις κάμερες.Το Πανθεσσαλικό μπορεί να είχε κόσμο αρκετό για να γεμίσει το ΕΑΚ,η τηλεοπτική εικόνα που έβγαινε προς τα έξω όμως ήταν απογοητευτική.
  • 2450 εισιτήρια κόπηκαν στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού.
  • Τεράστιο το μποτιλιάρισμα στον περιφερειακό μετά την λήξη του ματς.Η αστυνομία βρήκε ως φάρμακο για πιθανά επεισόδια το κλείσιμο των δρόμων μέσα από την Νέα Ιωνία με τραγελαφικά αποτελέσματα. 
Στατιστικά
Ολυμπιακός Βόλου - Εργοτέλης
  17        Τελικές       13
  25         Λάθη         28
   5      Αποκρούσεις     6
   1         Κίτρινες       4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...