Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Στο πάνθεον των μεγάλων

«Είστε κορόιδα αν νομίζατε ότι ήρθα μόνο γι' αυτό το κύπελλο. Έχουμε ακόμη πολλά να πάρουμε...»,
είπε με τον χαρακτηριστικό του τρόπο ο Αχιλλέας Μπέος,δίνοντας ακόμα μια ευκαιρία στους περίπου 5.000 φίλους του Ολυμπιακού που παραβρέθηκαν στο ΕΑΚ,να ζητωκραυγάζουν το όνομά του.Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας ότι υποσχέθηκε το έκανε.
«Ψάξτε για τον δεύτερο»,είχε πει στην αρχή της χρονιάς και δικαιώθηκε απόλυτα σε όλες του τις επιλογές.

Η χθεσινή γιορτή ήταν μεγαλοπρεπέστατη.Το μέλλον και το παρελθόν του Ολυμπιακού βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΕΑΚ.Το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα ήταν ασφαλώς η στιγμή που τα παιδάκια των ακαδημιών γέμισαν το χορτάρι του σταδίου.Μεγάλες δόξες του παρελθόντος πλαισίωσαν τη γιορτή του Ολυμπιακού.Και σε ποιον δεν είχε λήψει το τρέξιμο του Σταματίου και του Σκούτα,το δυνατό σουτ του Ίμρε Μπόντα και του Συνετόπουλου,οι εντυπωσιακές αποκρούσεις του Σαρρή και τόσα άλλα χαρακτηριστικά μεγάλων παικτών που έθρεψε στα σπλάχνα του ο Ολυμπιακός.Η βραδιά πλαισιώθηκε από επίδειξη μοντέρνου χορού από ερυθρόλευκες,φυσικά,χορεύτριες και από λέιζερ και πυροτεχνήματα.


Ο κόσμος του Βόλου πάντως δεν γέμισε το ΕΑΚ.Κάποιοι στάθηκαν στο κόστος του εισιτηρίου,κάποιοι άλλοι στο γεγονός πως δεν επετράπη η δωρεάν είσοδος στα παιδιά.Το δεδομένο πάντως ήταν πως όχι παραπάνω από 5.000 φίλοι της ομάδας παραβρέθηκαν στην φιέστα ανόδου.Αριθμός μικρότερος από αρκετά άλλα παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός στην διάρκεια του φετινού μαραθωνίου.

Το παιχνίδι ασφαλώς και πέρασε σε δεύτερη μοίρα.Οι τυπικά γηπεδούχοι με δύο γκολ των Σιλιγαρδάκη και Κορακάκη πήραν το προβάδισμα στο σκορ,ενώ ο Ολυμπιακός μείωσε με γκολ του Πλιάγκα στο 85'.Να σημειωθεί πως ο Ροντρίγκο έχασε πέναλτι για τον Εθνικό το οποίο απέκρουσε ο Κολίτσι στο 8'.Ο Ολυμπιακός έπαιξε ελεύθερα χωρίς άγχος και προσπάθησε με ατομικές ενέργειες των παικτών του,να προσφέρει θέαμα στον κόσμο.Ο Εθνικός ήταν αυτός που «καιγόταν» για τους βαθμούς και αυό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Καρακώστας, Βιδάλης, Παγώνης, Ψιάνος, Σιλιγαρδάκης, Στρατάκης (77' Τερλελής), Κορακάκης, Κωστάκης (90' Νικολόπουλος), Ροντρίγκο, Ατίκου (62' Λεμονής).

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κολίτσης, Καρλόπουλος, Ιακωβάκης (55' Σολάκης), Ανδρίκος (46' Ψυχογιός), Αρβανίτης, Άλβαρεζ, Μητρόπουλος, Καπετάνος, Μόνχε, Τσεκούρας, Ζαχαράκης (46' Πλιάγκας).

Η συνέντευξη τύπου προπονητών και παικτών

Σάκης Τσιώλης (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου) :«Ο μοναδικός στόχος μετά την εξασφάλιση της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα ήταν να δούμε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και ποιούς απ’ αυτούς μπορούμε να υπολογίζουμε  για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Σίγουρα δεν θέλαμε να χάσουμε, όμως αυτό που κοιτάζουμε είναι το συμφέρον της ομάδας. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα και τη νέα χρονιά θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα παραμείνει στην κατηγορία των μεγάλων και θα παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Καλή τύχη στην ιστορική ομάδα του Εθνικού στα πλέι οφ, ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας για τη στήριξη που είχε η ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Μιχάλης Γρηγορίου (προπονητής Εθνικού):«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Εμείς καταφέραμε έναν άθλο και έχουμε άλλον έναν άθλο μπροστά μας με δύσκολο πρόγραμμα, αφού στα πλέι οφ οι ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι ισχυρές και αναμένονται δυνατές αναμετρήσεις. Εύχομαι να ακολουθήσουμε τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λίγκα και να πανηγυρίσουμε και εμείς την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία».

Παύλος Μητρόπουλος (παίκτης Ολυμπιακού Βόλου):«Εύχομαι καλή συνέχεια στον Εθνικό και να πετύχει το στόχο της ανόδου. Θέλαμε να κερδίσουμε και να κλείσουμε τη χρονιά με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, όμως δεν τα καταφέραμε. Ο προπονητής μας, έδωσε την ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά να αγωνιστούν, από τη στιγμή που είχαμε πετύχει το στόχο της ανόδου. Θέλω επίσης να πω εκ μέρους των συμπαικτών μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού για τη στήριξη και τη συμπαράσταση προς την ομάδα, όλη την χρονιά».

Στέργιος Ψιανός (παίκτης Εθνικού):«Θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου για την προσπάθεια που έχει κάνει όλη τη χρονιά. Καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, έτσι ώστε να ανέβουμε και εμείς στη Σούπερ Λίγκα. Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ολυμπιακό Βόλου για την άνοδο που πέτυχε και εύχομαι να έχει μια καλή χρονιά και στην Α’ Εθνικη


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...