Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Επιτυχία ο βαθμός

Όταν με τέτοιες εμφανίσεις κατορθώνεις να αποσπάς έστω και έναν βαθμό,θεωρείται επιτυχία.
Ο Ολυμπιακός παρά την δεύτερη στη σειρά κακή εμφάνιση σε αγώνα εκτός έδρας,κράτησε το 0-0 και την πρωτοπορία στην βαθμολογία.Η διαφορά πάντως από τον τρίτο ΟΦΗ μειώθηκε στους δέκα βαθμούς.Η εικόνα πάντως των ερυθρολεύκων είναι επηρεασμένη από την απουσία παικτών που πρωταγωνιστούσαν στις πρόσφατες καλές εμφανίσεις της ομάδας.Έτσι ενώ ο Μπουλούτ είδε το παιχνίδι από τον Βόλο και οι Καπάνταης και Πλιάγκας από τον πάγκο,οι παίκτες που τους αντικατέστησαν έκαναν τους φιλάθλους των ερυθρολεύκων να αναπολούν τις μεγαλειώδεις εμφανίσεις της ομάδας προ ολίγων αγωνιστικών.Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ήταν σε κακή κατάσταση και επικίνδυνος για τραυματισμούς.Εξ ού και η γρήγορη αντικατάσταση του Ροτζέριο.

Ο Σάκης Τσιώλης εμπιστεύτηκε την κορυφή της επίθεσης στους Σολάκη και Αμπράμοβιτς και άφησε εκτός τους Καμπάνταη και Σιαλμά.Ο Σολάκης βγήκε ως αλλαγή μόλις 46' χωρίς να έχει επιθετικές ενέργειες,αφού η τροφοδοσία του δεν ήταν αρκετή.Ο Αμπράμοβιτς δεν βοήθησε ιδιαίτερα αφού δεν κέρδισε ούτε μία από τις διεκδικήσιμες κεφαλιές  από τις οποίες θα μπορούσε να «βγει» φάση στον Σολάκη.Ο  Τσιώλης πάντως δεν βοήθησε επιθετικά την ομάδα αφού στην ανάπαυλα και με την απόσυρση του Σολάκη αντί για δεύτερο καθαρόαιμο επιθετικό πέρασε στον αγώνα τον Καπετάνο.Η εικόνα του Ολυμπιακού διορθώθηκε μόλις μετά το 82' οπότε ο ορεξάτος Σιαλμάς που έπρεπε να είναι στο αγωνιστικό χώρο πολύ νωρίτερα αν όχι από την αρχή του αγώνα,πίεσε,πήρε μπαλιές και δημιούργησε ευκαιρίες.

Ο παθητικός Ολυμπιακός είχε απέναντί του μια ομάδα που πραγματικά έπαιξε παθιασμένα για το τρίποντο και δεν θύμισε σε τίποτα τον Εθνικό Αστέρα των τελευταίων αγωνιστικών.Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δικαίως όταν δύο επιθετικές ενέργειες τους λανθασμένα διακόπηκαν ως οφ-σαιτ αλλά πρέπει να σημειωθεί πως σε καμία από αυτές οι επιθετικοί της Καισαριανής δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ.Ο Ολυμπιακός έχει να διαμαρτύρεται στην φάση του 45+ όταν ο Καρατζάς σε διεκδικήσιμη μπαλιά πήρε αγκαζέ τον Σολάκη και τον ανέτρεψε.Ο Μανιάτης προς έκπληξη έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό του Ολυμπιακού.

Η πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό δημιουργήθηκε στο 12’ όταν ο Σολάκης έστρωσε για τον Ουμπίντες, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή έπιασε το σουτ που κόντραρε στον Καρατζά και έφυγε κόρνερ, όμως ο διαιτητής υπέδειξε άουτ.Δύο λεπτά αργότερα ο Ούμπιντες επιχείρησε την σέντρα αλλά η μπάλα κόντραρε στον Παριανό και ο Σολάκης δεν μπόρεσε να μπει στην φάση.Ο Εθνικός Αστέρας έκανε έπειτα πιο αισθητή την παρουσία του και ανέλαβε πρωτοβουλίες.Στο 21’ και μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Ουκάρ, ο Τζημόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού.Στο 47’ μετά τη σέντρα του Λουάμο ο Διαμάντης έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κηπουρού.Στο 60’κόρνερ του Ούμπιντες από τα δεξιά, αλλά το σουτ του Μόνχε πέρασε ψηλά άουτ. Στο 75’ ο Καπετάνος σούταρε ξαφνικά αλλά η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από την εστία του Γκίτκου.Στο 86' το φάουλ του Καπετάνου το μπλόκαρε ο Γκίτκος και στο επόμενο λεπτό η σειρά των γηπεδούχων να κάνουν μια ευκαιρία με τον Καγκιούζη να σουτάρει άουτ.Οι γηπεδούχοι χάσανε την τελευταία τους ευκαιρία με τον Μπενίσκο να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.Ο Ολυμπαικός θα μπορούσε να «κλέψει» την νίκη όταν στο 90’ ο Σιαλμάς έστρωσε ωραία με το κεφάλι για τον Αμπράμοβιτς, αλλά ο Κροάτης που έμπαινε κατά μέτωπον μέσα στην περιοχή, μαρκαρίστηκε γρήγορα από τον Χωριανόπουλο και δεν μπόρεσε να πάρει το κοντρόλ της μπάλας αλλά και στο 92' όταν ο Μόνχε σέντραρε από τα αριστερά με αποδέκτη τον Ουμπίντες στο δεύτερο δοκάρι. Αυτός προσπάθησε να δώσει έτοιμο γκολ με παράλληλη μπαλιά στον Αμπράμοβιτς, αλλά ο Κολόκας έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκίτκος, Παριανός, Καρατζάς, Τραορέ (λ.τ 86’ Κολόκας), Χωριανόπουλος, Ουκάρ (λ.τ 42’ Πασάς), Τζημόπουλος, Διαμάντης, Φαμπίνιο (79’ Καγκιούζης), Λουάμο, Μπενίσκος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κηπουρός, Ψυχογιός, Λιαπάκης (λ.τ 82’ Σιαλμάς), Αρβανίτης, Αλβάρεζ, Ουμπίντες, Μόνχε, Αμπράμοβιτς, Ζαραδούκας, Σολάκης (46’ Καπετάνος), Ροτζέριο (λ.τ 71’ Κοτίτσας)

Διαιτητής: Μανιάτης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Διαμαντέας (Δωδ/νήσου), Βελαώρας (Αιτ/νιας)
Κίτρινες: Λουάμο, Παριανός - Μόνχε, Σολάκης, Καπετάνος

Φώτης Τσουλβατσίδης (βοηθός προπονητή του Εθνικού Αστέρα): "Θέλω να ζητήσω συγνώμη στον κ. Τσιώλη για την απουσία του κ. Μανίκα λόγω κάποιου προσωπικού προβλήματος. Ούτως ή άλως έχει δηλώσει την παραίτηση του από το πρωί. Οι παίκτες δείξανε καρδιά και ψυχή, έχουν αδικήσει το εαυτό τους, πιστεύω όμως θα καταφέρει να πετύχει το στόχο του. Συγχαρητήρια στον κ. Τσιώλη και τον Ολυμπιακό Βόλου".

Σάκης Τσιώλης (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου): "Ήταν ένα παιχνίδι που το χαρακτήρισε η δύναμη και η νευρικότητα. Οι δυο ομάδες είχανε στόχο η καθεμία για διαφορετικούς λόγους. Μέσα σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Εθνικός Αστέρας, το αποτέλεσμα μας αφήνει ευχαριστημένους. Έχουμε μια διαφορά από τις ομάδες που μας καταδιώκουν. Αυτό που είναι σημαντικό για μας είναι το ματς που ακολουθεί με τον ΟΦΗ, θα κοιτάξουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν σήμερα (σ.σ Κυριακή) και να κάνουμε ένα σπουδαίο βήμα για να πετύχουμε το στόχο μας. Καλή συνέχεια στον Εθνικό Αστέρα που η βαθμολογική θέση που βρίσκεται τώρα τον αδικεί".

Γιώργος Σικαλόπουλος (παίκτης Εθνικού Αστέρα): "Μετά από πολύ καιρό δείξαμε πάθος. Τώρα κοιτάμε μπροστά, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ιωνικό που θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά την παραίτηση του προπονητή μας όλοι οι παίκτες πιστεύουμε ότι έπρεπε να μείνει. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου."

Κώστας Καπετάνος (παίκτης Ολυμπιακού Βόλου): "Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες . Πήραμε την ισοπαλία παραμένουμε πρώτοι και τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς με τον ΟΦΗ όπου θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε πιο είναι το φαβορί για την άνοδο στη Super League".


  • Λιγότεροι από 400 φίλοι του ποδοσφαίρου παραβρέθηκαν στο γήπεδο της Καισαριανής.100 από αυτούς ήταν φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου που παρακολούθησαν το παιχνίδι σε ξεχωριστή κερκίδα.
  • Στην κερκίδα μαζί με τους φίλους του Ολυμπιακού παρακολούθησε το ματς ο Αχιλλέας Μπέος.
  • Η ομάδα νέων συνέτριψε την αντίστοιχη του Εθνικού Αστέρα με σκορ 0-5.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...