Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Εξάρα με πικάρισμα

Επίδειξη δύναμης αλλά συνάμα και συμπόνιας επέδειξε ο Ολυμπιακός σήμερα στο ΕΑΚ εναντίον του Αιγάλεω.
Εμφανώς ανώτερος από τον αντίπαλό του,μόλις στο ημίχρονο είχε το 5-0 με τους ερυθρόλευκους στο β μέρος να «φρενάρουν» και να επιδεικνύουν fair-play προς τους αδύναμους αντιπάλους τους,αλλά και να κάνουν οικονομία δυνάμεων για τα επόμενα δύο ματς,που όπως φαίνεται είναι ικανά να «κλειδώσουν και μαθηματικά την άνοδο!

Στο 9’ ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη καλή του ευκαιρία με τον Ούμπιντες,ο οποίος  εκτέλεσε ένα φάουλ από πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Στεφανάκου.Τρία λεπτά αργότερα στην δεύτερη ουσιαστική επίσκεψη του Ολυμπιακού στα καρέ του «Σίτι» στο 12’ ήρθε το γκολ για τους ερυθρόλευκους. Ο Αμπράμοβιτς έκανε την συρτή σέντρα προς την περιοχή του Αιγάλεω και ο Σόλακης που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να νικήσει τον Στεφανάκο και να κάνει το 1-0.  Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το 1-0 συνέχισε να πιέζει και στο 17’ μετά από σέντρα διαβήτη του Μόνχε ο Αμπράμοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στεφανάκου και διπλασίασε τα τέρματα των ερυθρολεύκων.Μόνχε και Ούμπιντες ήταν οι κινιτήριοι μοχλοί του Ολυμπιακού,ενώ ο Ψυχογιός έδειξε για μία ακόμα φορά πως ο Ολυμπιακός βρήκε έναν παίκτη «λαχείο». Στο 35’ πάλι ο Μόνχε έβγαλε με εξαιρετική κάθετη πάσα, τον Σολάκη τετ α τετ με τον Στεφανάκο και ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου δεν δυσκολεύτηκε με διπλή προσπάθεια να στείλει την μπάλα στα δίχτυα να κάνει το 3-0 και ουσιαστικά να τελειώσει το ματς. Στο 41' ο Ουμπίντες έκανε την σέντρα, ο Αμπράμοβιτς δεν μπόρεσε να πάρει την κεφάλια αλλά ο Ηλίας Σολάκης καραδοκούσε και πάλι και με αριστερό σουτ σημείωσε χατ τρικ και έγραψε το 4-0 και στο 43’ ο Ροτζέριο διαμόρφωσε το 5-0 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου καθώς εκμεταλλεύτηκε και πάλι την σέντρα του Ούμπιντες και με σουτ πέτυχε το 19ο γκολ με τα ερυθρόλευκα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.Να σημειωθεί πως τραυματισμένος αποχώρησε στο 35' ο Ζαραδούκας ενώ τον αντικατέστησε με επιτυχία ο Ιακωβάκης.

Στο β' μέρος φάνηκε καθαρά πως ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να ταπεινώσει περισσότερο τον αντίπαλό του και έδειξε να κρατά δυνάμεις για την συνέχεια.Έτσι οι παίκτες του δεν κυνήγησαν με πείσμα το γκολ.Ο Ουμπίντες λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι με ένα φοβερό τεχνικό ψηλοκρεμαστό σουτ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και διαμόρφωσε το τελικό 6-0. 

Ολυμπιακός Βόλου: Κηπουρός, Ψυχογιός, Ζαραδούκας (35 λ.τ Ιακωβάκης), Αρβανίτης, Λιαπάκης, Άλβαρεζ, Ουμπίντες, Μόνχε, Ροτζέριο (70’ Καπάνταης), Σολάκης (60’ Καρλόπουλος), Αμπράμοβιτς.
Προπονητής: Σάκης Τσιώλης

Αιγάλεω: Στεφανάκος, Μπάκοβιτς, Παυλίδης, Μακρόπουλος, Κακκαράς, Τσιρογιάννης, Ουμούρι, Νάστος, Φρίμπονγκ, Τσαμπούρης, Βάσι.


  • Παρά τον καλοκαιρινό ήλιο,μόλις 4.000 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα τους.
  • Χειρουργικές μάσκες μοίραστηκαν σε πολλούς φιλάθλους στην είσοδο καθώς και σε δημοσιογράφους στην θύρα 4.Στόχος φυσικά το «πικάρισμα» του αντίπαλου για το θέατρο του παραλόγου που παίχτηκε στον α' γύρο.
  • Κίτρινη κάρτα δέχτηκε ο Μόνχε για τον Ολυμπιακό και ο Παυλίδης για το Αιγάλεω.
  • Μετά το τέλος το παιχνιδιού ο Αχιλλέας Μπέος περιχαρής ασπάστηκε τον Σάκη Τσιώλη.
  • Ο Κακαράς πριν και μετά το τέλος του αγώνα,αντάλλαξε θερμές χειραψίες με τους πρώην συμπαίκτες του.  


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:
Σάκης Τσιώλης (Προπονητής Ολυμπιακού Βόλου)
«Θα ευχηθώ κουράγιο στην ομάδα του Αιγάλεω, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην προσπάθεια που καταβάλει για να παραμείνει στην Β’ Εθνική κατηγορία. Εύχομαι να βρει σύντομα το δρόμο της.
Όσον αφορά το παιχνίδι αντιμετωπίσαμε την ουραγό του πρωταθλήματος, ωστόσο, αυτού του είδους τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες, όπως συνέβη στον αγώνα του Αιγάλεω με την Κέρκυρα. Οι παίκτες της ομάδας μας όμως έδειξαν χαρακτήρα, μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν τον αντίπαλο, έπαιξαν επιθετικά και ο Ολυμπιακός γρήγορα προηγήθηκε με 2-0. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για μας.
Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε στο πρώτο μέρος, φυσιολογικά χαλαρώσαμε και παίξαμε πιο κοντρολαρισμένο ποδόσφαιρο. Για μια ακόμη φορά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον καταπληκτικό κόσμο του Ολυμπιακού. Αυτός ο κόσμος ήταν εξάλλου πρωταθλητής από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε τη φετινή προσπάθεια.
Έχουμε να δώσουμε δύο παιχνίδια μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, με Εθνικό Αστέρα και ΟΦΗ και θέλουμε το απόλυτο των βαθμών σ’ αυτά τα ματς για να περάσουμε ευχάριστα το Πάσχα».

Χρήστος Μαιμάνης (βοηθός προπονητή Αιγάλεω)
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου και στον κ. Τσιώλη για την πολύ καλή ομάδα που έχει δημιουργήσει. Πιστεύω πως δίκαια ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στη Σούπερ Λίγκα. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε πολύ κακή εμφάνιση και δίκαια χάσαμε με το βαρύ 6-0. Πρέπει να βρούμε το κουράγιο να συνεχίσουμε, δεν θα παρατήσουμε την προσπάθεια, με στόχο να δώσουμε τη μάχη για την αποφυγή της τελευταίας θέσης».
Για τις ζημιές που σημειώθηκαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης από τους παίκτες του Αιγάλεω στα αποδυτήρια ο κ. Μαϊμάνης τόνισε: «Δεν ήμουν στα αποδυτήρια για να δω τι έγινε, καθώς βρισκόμουν στον αγωνιστικό χώρο γυμνάζοντας τους αναπληρωματικούς. Σε μια ομάδα που δέχεται πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο υπάρχουν νεύρα, ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω το γεγονός και να ζητήσω συγγνώμη».
Δημήτρης Αρβανίτης (παίκτης Ολυμπιακού Βόλου)
«Ήταν μια δίκαιη νίκη. Σ’ αυτού του είδους τα παιχνίδια δεν χρειάζεται χαλαρότητα και ευτυχώς μπήκαμε δυνατά στο ματς από το πρώτο κιόλας λεπτό. Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος την προσπάθεια στα δύο προσεχή παιχνίδια με Εθνικό Αστέρα και ΟΦΗ, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την άνοδο. Είμαστε πολύ κοντά στο στόχο.
Εύχομαι στο Αιγάλεω να βρει το δρόμο του, είναι μια ιστορική ομάδα και δεν αξίζει να βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση».
Σάββας Τσαμπούρης (Ποδοσφαιριστής Αιγάλεω)
«Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική από τη στιγμή που η ομάδα μου δέχτηκε έξι γκολ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου που δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση και του ευχόμαστε καλή πορεία και στη Σούπερ Λίγκα. Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, απομένουν οκτώ αγωνιστικές και θα παλέψουμε για τη σωτηρία. Συγχαρητήρια και στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει στην ομάδα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...