Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα

Ένας κακός Ολυμπιακός «πέταξε» δύο βαθμούς στο λασπωμένο και βαρύ αγωνιστικό χώρο της Καρδίτσας και η δεύτερη στην βαθμολογία Κέρκυρα τον πλησίασε στον ένα βαθμό.


Το τερέν μπορεί να ήταν βαρύ,επικίνδυνο και οι τάπες να...κολλούσαν αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τους ερυθρόλευκους,οι οποίοι μετά από καιρό πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση δίνοντας και πάλι δικαιώματα στην αξιόμαχη Αναγέννηση.Σε αυτό έβαλε το χεράκι του και ο Σάκης Τσιώλης ο οποίος κατέβασε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1.Η έμπνευση του,τουλάχιστον στο πρώτο μισό του αγώνα,δεν τον δικαίωσε.

Ο Ολυμπιακός στο α' μέρος πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση.Ουσιαστικά οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν ελάχιστες.Στο 5' ο Μπουλούτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ,στο 6' μια σέντρα του Σολάκη χωρίς παραλήπτη ήταν υποψίες ευκαιριών.Στο 28' ο Μόνχε από τα δεξιά γύρισε την μπάλα η οποία κόντραρε και ο Κουτσόπουλος πρόλαβε να μπλοκάρει.Στο 29' ο Ροτζέριο κοντραρίστηκε με τον Μότζο έπεσε στο έδαφος και δεν πρόλαβε να πλασάρει στην κενή εστία του Κουτσόπουλου.Ο Ροτζέριο στο 31' έκανε μια σέντρα σουτ η οποία πέρασε άουτ.Για να έρθει το 41’ όταν ο Διγκόζης σήκωσε την μπάλα για τον Μπουντούρη που βρέθηκε τετ α τετ με τον Κηπουρό και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου και έκανε το 1-0 για την Αναγέννηση Καρδίτσας.Σε αυτή την φάση ο Μπουλούτ έχασε τον επιθετικό της Καρδίτσας ο οποίος έφυγε από κανονική θέση ενώ ο ερυθρόλευκος αμυντικός έμεινε ακίνητος με όρθιο το χέρι.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο β μέρος ελαφρώς καλύτερος.Ο Ροτζέριο στο 47’ έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Κουτσόπουλο να διώξει σε κόρνερ.Στο 52' σουτ του Μότζο πέρασε άουτ.Στο 53' ο Μόνχε,από τον οποίον έγινε όλο το παιχνίδι στο β ημίχρονο,μπήκε από τα αριστερά στην μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε καθαρά από τον Αγγελόπουλο.Ο Ροτζέριο ευστόχησε ισοφαρίζοντας σε 1-1.Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και προς στιγμής έδωσε την εντύπωση πως θα καθαρίσει το παιχνίδι.Ο Σολάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν σε τετ-α-τετ με τον Κουτσόπουλο έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.Στο 62' ο Μόνχε σούταρε στην αγκαλιά του αντίπαλου πορτιέρο ενώ ο Σιαλμάς με το που πέρασε στο παιχνίδι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες.Στο 66' δεν πρόλαβε να βάλει καλά το πόδι του και το πλασέ του απέκρουσε ο Κουτσόπουλος,ενώ στο επόμενο λεπτό έπιασε ένα σουτ που πέρασε λίγο άουτ.Και τις δύο φάσεις τις δημιούργησε ο Μόνχε.Στο 70’ Ο Ροτζέριο έστειλε την μπάλα από πλεονεκτική θέση λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουτσόπουλου.Η Αναγέννηση απάντησε με δύο ευκαιρίες από τον Φέρστερ στο 72’ που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Κηπουρό και στο 74' με τον Βακουφτσή. Στο 76’ ο Σιαλμάς έστρωσε την μπάλα στον Αμπράμοβιτς που έκανε το σουτ για να  μπλοκάρει ο Κουτσόπουλος με διπλή προσπάθεια.Στο 82' λεπτό ακυρώθηκε γκολ της Καρδίτσας καθώς ο Μότζο έδωσε αγκωνιά στον Κηπουρό βγάζοντάς τον εκτός φάσης,την ίδια ώρα που ο Φέρστερ με κεφαλιά έστελνε την μπάλα στα δίχτυα.Στο 80' ο Καπετάνος τραυματίστηκε αλλά οι άλλαγές του Ολυμπιακού είχαν γίνει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να «μπει» δυνατά στις φάσεις.Αναγκαστικά ο Ολυμπιακός έπαιξε ουσιαστικά με έναν παίκτη λιγότερο.Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ήταν από την Καρδίτσα με τον Μότζο μετά από φάση διαρκείας και με εξουδετερωμένο τον Κηπουρό να κάνει το πλασέ για να διώξουν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού Βόλου.

Περικλής Αμανατίδης (προπονητής Αναγέννησης Καρδίτσας): «Σήμερα ήταν μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Μέσα σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα διεξήχθη ένα ανοικτό παιγνίδι με τις δύο ομάδες να διεκδικούν μέχρι τέλους τη νίκη. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια από τις τρεις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του μεγάλου στόχου του. Από την πλευρά μας, είχαμε μεγάλο κίνητρο στο παιγνίδι για τη νίκη αφού θέλουμε να ξεφύγουμε από μια διαδικασία που δεν αξίζει να βρίσκεται η ομάδα μας. 
Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιγνίδι και είχαμε την τύχη να προηγηθούμε με ένα υπέροχο γκολ. Στην επανάληψη ένα ατομικό λάθος, έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να ισοφαρίσει και για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα θεωρώ πως εμείς ήμασταν αυτοί που απειλήσαμε την αντίπαλη εστία. Θέλαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο από αυτό το παιχνίδι και όσον αφορά την φάση του γκολ που μας ακυρώθηκε, είναι μια φάση και ένα σφύριγμα από το οποίο κρίνεται αποτέλεσμα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας που βρέθηκαν στο γήπεδο και σε όλους αυτούς που βοηθούν την ομάδα.»

Σάκης Τσιώλης (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου): «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τους φιλάθλους της Καρδίτσας που με βράβευσαν πριν το ξεκίνημα του αγώνα. Αισθάνομαι πως δεν έφυγα ποτέ από την Καρδίτσα και την Αναγέννηση και ελπίζω να βρει τον δρόμο με τα διοικητικά της προβλήματα, αν χρειαστεί και με την δική μου βοήθεια. Σε ότι αφορά το ματς, το ντέρμπι ξεχείλιζε από πάθος με την Αναγέννηση να είναι η πιο δύσκολη ομάδα που αντιμετωπίσαμε εκτός έδρας. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και είχαμε ευκαιρίες ακόμη και για τη νίκη. Το ματς κρίθηκε στις χαμένες ευκαιρίες.. »

Αναγέννηση Καρδίτσας: Κουτσόπουλος, Αγγελόπουλος, Φέρστερ,. Δούκας, Μελαμπιανάκης, Βούκοβιτς, Διγκόζης (77’ Ουέλιγκτον), Μότζο, Χατζηρίζος (88’ Τσαγγάρης), Μπουντούρης, Βακουφτσής (77’ Γκόγκας)


Ολυμπιακός Βόλου: Κηπουρός, Ψυχογιος, Λιαπάκης, Κόρμπος (46’ Καπετάνος), Ζαραδούκας, Μπουλούτ, Άλβαρεζ, Ούμπιντες (71’ Αμπράμοβιτς), Μόνχε, Ροτζέριο, Σολάκης (63’ Σιαλμάς)


Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Χειβιδόπουλος (Αργολίδας), Ταρανάς (Αθηνών)
Κίτρινες: Φέρστερ, Μότζο, Αγγελόπουλος- Ζαραδούκας, Μόνχε, Ψυχογιός


  • Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, οι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας έδωσαν μια ανθοδέσμη στον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκη Τσιώλη.
  • Φαίνεται πως τα λέιζερ έφτασαν και στην...Καρδίτσα με αποτέλεσμα ο Κηπουρός να αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα.
  • 700 και πλέον φίλαθλοι του Ολυμπιακού εγκαινίασαν το πέταλο του γηπέδου της Καρδίτσας.Συνολικά το παιχνίδι το παρακολούθησαν κάτι λιγότερο από 3.000 φίλοι του ποδοσφαίρου.
  • Φανφαρολογίες αποδείχτηκαν τελικά οι εικασίες προς τον βοηθό του αγώνα Χειβιδόπουλο ο οποίος ουσιαστικά υπέπεσε σε ένα λάθος σε όλο το παιχνίδι.Ανακοινώσεις που μόνο κλίμα θέλουν να δημιουργούν.
  • Ο Σωκράτης Μπουντούρης προς τιμήν του δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε εναντίον της παλιάς του ομάδας.Να τα βλέπουν κάποιοι αυτά...
  • Η αστυνομία της Καρδίτσας έδωσε και πάλι ρεσιτάλ.Λόγω της εμμονής κάποιων φιλάθλων να μην δώσουν τα «διακριτικά» τους αφού έβλεπαν κούτες με κόκκινα κασκόλ να πακετάρονται και να φεύγουν σε περιπολικά,οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψεις σκόνης πιπεριού,δημιουργώντας βαριά ατμόσφαιρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...