Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Πεντοζάλη...

Έμαθε το...μάθημα του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός.Άντε τώρα να βγάλεις ανακοινώσεις με πέντε γκολ στο κεφάλι.
Με τέτοιες εμφανίσεις όχι μόνο κλείνει στόματα που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά του σαν ομάδα,αλλά ταυτόχρονα κάνει τον κόσμο του σίγουρο πως θα είναι ο φετινός πρωταθλητής της κατηγορίας.Σήμερα στο ΕΑΚ χόρεψε τον Θρασύβουλο στην βροχή,τον φιλοδώρησε με 5 γκολ και πλέον απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας μόνος του,περιμένοντας το αυριανό ντέρμπι.Στα μελανά σημεία του αγώνα η αποβολή με απευθείας κόκκινη του Πλιάγκα και ο τραυματισμός του Σολάκη

O Ολυμπιακός έχασε τον Πλιάγκα για τρεις πιθανότατα αγωνιστικές,αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από προσπάθειά του να μαρκάρει τον Χατζηπαντελίδη.Το γεγονός πως ο χαφ του Ολυμπιακού δεν ήρθε τελικά σε επαφή με τον παίκτη του Θρασύβουλου,ήταν λεπτομέρεια για τον Τοπούζη,ο οποίος παρά τις πολλές διαμαρτυρίες απέβαλλε τον ερυθρόλευκο παίκτη.Επίσης έχασε με τράβηγμα τους Σολάκη και Ροτζέριο.Το μέγεθος του τραυματισμών τους θα φανεί τα επόμενα 24ωρα.

Το παιχνίδι δεν χωράει κριτικής από κάθε άποψης.Ο Θρασύβουλος φάνηκε πολύ λίγος και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να παρακολουθήσει τον ξέφρενο κατά διαστήματα ρυθμό του Ολυμπιακού.Τον χωρό των γκολ τον άνοιξε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αλλά και της κατηγορίας Ροτζέριο Μαρτινς.Ο Βραζιλιάνος άσσος από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε δυνατά στο 17'  και παραβίασε την εστία του Κωστάκη μετά από κάθετη μπαλιά του Καμπάνταη.Η συνέχεια ήταν ανάλογη για την ομάδα μας, που απείλησε ξανά στο 26’ με ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Ουμπίντες, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κωστάκη. Στο 37' ο Σολάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ζώνα και ο Ροτζέριο ευστόχησε από την λευκή βούλα κάνοντας το 2-0.Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Κηπουρός απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ κεφαλιά του Σαπάνη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο, με τον Ουμπίντες να... κόβει και να ράβει στο κέντρο και στο 55’ να συνδυάζεται εκπληκτικά με τον Ψυχογιό, να γυρίζει στον Σολάκη, και τον τελευταίο με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 3-0.Ο Σολάκης είχε χάσει την ευκαιρία να σκοράρει πιο νωρίς αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.Ο Μόνχε στο 60’ σημάδεψε το δοκάρι του Κωστάκη και δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Κάπου εκεί, οι ερυθρόλευκοι ελάττωσαν κάπως ταχύτητα, δίνοντας χώρους στον Θρασύβουλο, που κατάφερε να μαζέψει κάπως το σκορ στο 70’, όταν ο Σπ. Μίχος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημείωσε το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους.Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε στα τρία γκολ,ούτε όταν έμεινε με δέκα παίκτες.Ο Λίαπάκης στο 86' σούταρε από κοντά άουτ.Ο Καπετάνος όμως στο 87'με πλασέ και αφού πέρασε και τον πορτιέρο του Θρασύβουλου και ο Αμπράμοβιτς στο 90'+4 με κοντινό πλασέ με διπλή προσπάθεια,έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας της Μαγνησίας.

Ολυμπιακός Βόλου: Κηπουρός, Άλβαρεζ, Μπουλούτ, Ροτζέριο (50' Καπετάνος), Ουμπίντες, Ζαραδούκας, Μόνχε, Καμπάνταης (58' Αμπράμοβιτς), Σολάκης (70’ Πλιάγκας), Λιαπάκης, Ψυχογιός

Θρασύβουλος: Κωστάκης, Κονέσνι, Χ. Μίχος, Σπ. Μίχος, Ζώνας (54' Κλούσενερ), Τσούτσουρας, Πιπίνης (71' Κατσίκης), Χατζηπαντελίδης, Σαπάνης, Κόζλεϊ, Αλεξάντροβιτς (71' Καραμαλίκης)

Δηλώσεις:

"Καλή συνεχεία  στην ομάδα  του Ολυμπιακού  αλλά  σήμερα  δεν θέλω  να  μιλήσω για  το  παιχνίδι" αρκέστηκε να πει ο Γιάννης Σερέπας, ενώ ο Σάκης Τσιώλης σημείωσε: πό την αρχή της εβδομάδας μιλώντας με τους παίκτες μου τους ανέφερα ότι ο Θρασύβουλος είναι μία ομάδα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με πολύ σεβασμό και προσοχή. Για μένα ήταν μία εβδομάδα κάπως περίεργη, γιατί ο Θρασύβουλος ήταν η ομάδα που τα προηγούμενα δύο χρόνια γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους, ήταν μία διετία πολύ δημιουργική. Πιστεύω και εύχομαι ότι ο Θρασύβουλος γρήγορα να ξεπεράσει τη δύσκολη καμπή και να επανέλθει εκεί που του αξίζει. 
Για το παιχνίδι θα πω ότι σίγουρα τα δύο πρώτα γκολ που ήρθαν σχετικά γρήγορα μας βοήθησαν να ελέγξουμε το παιχνίδι. «Κλειδί» σε αυτό το παιχνίδι που δεν πήρε διαφορετική τροπή ήταν η πολύ μεγάλη απόκρουση του Κηπουρού στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου που έδειξε και για πιο λόγο ήρθε ο Φώτης στην ομάδα μας. Αν αυτό δεν είχε συμβεί, ίσως το δεύτερο ημίχρονο να ήταν πιο αγχώδες και πιο πιεστικό.
Στη συνέχεια, στο ρίσκο που πήρε ο Θρασύβουλος, η αντεπίθεση για μας ήταν η πιο κατάλληλη τακτική. Με το τρίτο γκολ θεωρήσαμε όλοι ότι κλείδωσε το παιχνίδι. Στο 3-1 ο Θρασύβουλος ρίσκαρε και εμείς μετά την αποβολή του Πλιάγκα, πιεστήκαμε για το τελικό αποτέλεσμα. Με τα δύο επόμενα γκολ μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους. Πιστεύω ότι πήραμε μία σημαντική, μία σπουδαία νίκη που μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε καλύτερα τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Έχουμε ακόμη 10 παιχνίδια, θα πρέπει και μαθηματικά να πετύχουμε το στόχο και αυτό πρέπει να συμβεί γιατί είναι πολύ μεγάλος ο πόθος και ο κόπος της πόλης, της ομάδας, του προέδρου, όλης της διοίκησης και όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Εύχομαι από την καρδιά μου ο Θρασύβουλος να μην εμπλακεί στα play out. Έχει καλή ομάδα, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και ελπίζω να καταφέρει να τελειώσει αυτή τη χρονιά χωρίς περιπέτειες ώστε να βάλει τις βάσεις, την επόμενη χρονιά, για κάτι μεγαλύτερο, όπως και του αξίζει. Καλή συνέχεια στο Γιάννη Σερέπα".

O Δημήτρης Πλιάγκας δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω αυτόν τον υπέροχο κόσμο που παρά τη βροχή ήρθε στο γήπεδο και μας συμπαραστάθηκε αλλά και να προσθέσω κάτι που αναφέραμε στα αποδυτήρια, ότι όταν μας νευριάζουν στους αγώνες θα πεισμώνουμε και θα ρίχνουμε πέντε! Γιατί έτσι είναι ο Βόλος, είναι μία ομάδα που αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα».

Μικρά και πικάντικα


  • Λιγότερος από κάθε άλλη φορά ο κόσμος του Ολυμπιακού στο ΕΑΚ.Η χαμηλή θερμοκρασία (5° C) και η βροχή που έπεφτε από το πρωί στο πολεοδομικό συγκρότημα είχε ως αποτέλεσμα στο γήπεδο να δώσουν παρών λιγότεροι από 3.000 φίλοι της ομάδας.
  • Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία του Τοπούζη εξέδωσε η ΠΑΕ του Ολυμπιακού.«Συνήθως μετά από ένα νικηφόρο παιχνίδι και μάλιστα με το ευρύ σκορ 5-1 δεν μπορείς να σχολιάσεις τη διαιτησία, όποια κι αν είναι αυτή.Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ για πρώτη φορά φέτος καταγγέλλει έναν ανύπαρκτο διαιτητή, πολύ επικίνδυνο και πολύ λίγο για να διευθύνει έστω και τόσο εύκολους αγώνες.Καλό θα είναι η ΚΕΔ να στείλει τον εν λόγω διαιτητή σπίτι του»
  • Με πολύ χιούμορ αντιμετώπισαν την έλλειψη στεγάστρου στο ΕΑΚ οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού: «Στέγαστρο στο Παγασητικό» ήταν το σύνθημα προς τον δήμαρχο της πόλης που καθόταν στα επίσημα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...