Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

DNA Πρωταθλητή!

Τι και αν βρέθηκε μόλις στο 4' λεπτό πίσω στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά με πέναλτι-μαϊμού....
Τι και αν η άμυνα του δεν απέφυγε τα λάθη...Τι και αν στερήθηκε την οργανωμένη παρουσία των οπαδών του....

Ο Ολυμπιακός Βόλου απέδειξε πως διαθέτει DNA αυτοκράτορα και πως είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην Σούπερ Λίγκα.Έτσι παρά το εφιαλτικό για αυτόν ξεκίνημα,αφού βρέθηκε να χάνει στο 4' με 2-0,ανέτρεψε το σκορ έστω στο 89' και είναι πλέον πολύ κοντά στο στόχο της ανόδου.

Όπως προαναφέρθηκε το παιχνίδι ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τους ερυθρόλευκους.

Μόλις στο 1' ο Σάλτο εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Φουρτάδο από τα αριστερά και δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η φάση πάντως δημιουργήθηκε μετά από λάθος του Μπουλούτ.Στο 3' ο Φουρτάδο ανατράπηκε από τον Κόρμπο εκτός περιοχής αλλά ο Μάνταλος καταλόγισε πέναλτι.Μάλιστα «πατώντας» στην λανθασμένη απόφαση του διαιτητή οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο ημίχρονο αφού ο παίκτης του Ολυμπιακού τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.Ο Φορτούδο ανέλαβε την εκτέλεση για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Παρά το αρχικό σοκ οι ερυθρόλευκοι απάντησαν σχετικά γρήγορα καθώς στο 12' ο Ροτζέριο με πέναλτι ευστόχησε και εκμεταλλεύτηκε το μαρκάρισμα του Τσερκέζου πάνω στον Καπετάνο εντός περιοχής.Από κει και έπειτα ο Ολυμπιακός ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία του παιχνιδιού.Έτσι στο 19' και το 26' ο Παγούδης μπλόκαρε κεφαλιά του Αμπράμοβιτς και του Λιαπάκη αντίστοιχα.Στο 28' ο Αμπράμοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μόνος του  προσπάθησε να σκοράρει με σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά-άουτ και μάλιστα έξω από το γήπεδο!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ολυμπιακού άσκησαν μεγάλη πίεση αλλά ο τερματοφύλακας Παγούδης έσωσε τουλάχιστον επτά φορές την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στο 60' ο Μόνχε με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Παγούδη, ενώ στο 64' ο Σολάκης μόνος απέναντι στον πορττιέρο του Ιωνικού είδε τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Μπουλούτ με κεφαλιά να δει τον Παγούδη να μπλοκάρει στη γραμμή. Συρτό σουτ του 70' ο Ροτζέριο δεν κατάφερε να νικήσει και πάλι τον Παγούδη. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει μονότερμα την ομάδα του Βασίλη Βούζα και έδειχνε πως η ανατροπή είναι θέμα χρόνου.Έτσι στο 82' με εν κινήσει πλασέ ο Λεωνίδας Καμπάνταης ισοφάρισε το σκορ για τον Ολυμπιακό καθώς ο Παγούδης ήταν αδύνατο να διώξει τη μπάλα από το αριστερό "Γ". Ο επίλογος γράφτηκε στο 89' όταν ο Ψυχογιός με συρτό σουτ απ' το ημικύκλιο της περιοχής σημάδεψε τη δεξιά γωνιά του Ιωνικού και έδωσε το τρίποντο της νίκης στην ομάδα του λιμανιού.

Ο Μάνταλος δυστυχώς δεν περιορίστηκε μόνο στο λανθασμένο πέναλτι.Έδειξε τεράστια ανοχή στο πολύ ξύλο που έδωσαν οι παίκτες του Ιωνικού προκειμένου να κρατήσουν το σκορ.Στην φάση του πέναλτι του Ιωνικού έγινε διπλό λάθος από τον διαιτητή του αγώνα.Ο Φορτούδο ανατράπηκε από τον Κόρμπο εκτός περιοχής ενώ η φάση ξεκινά από φάουλ πάνω στον αμυντικό του Ολυμπιακού.

Ιωνικός: Παγούδης, Τσερκέζος, Μωραΐτης, Μπέριος, Απ. Παπαζούδης, Χαλουάνι, Φουρτάδο (46' λ. τρ. Κριστόρι), Μακράκης, Λανγκλέ (62' Γάλας), Σάλτο, Κεφαλούκος.
Προπονητής: Βασίλης Βούζας

Ολυμπιακός Βόλου: Κηπουρός, Κόρμπος (46' Αλβάρες), Λιαπάκης, Καπετάνος (66' Καπάνταης), Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Ουμπίντες, Σολάκης, Αμπράμοβιτς (54΄ Μόνχε), Ροτζέριο, Μπουλούτ.
Προπονητής: Σάκης Τσιώλης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Βελαώρας (Αιτ/νιας), Χειβόπουλος (Αργολίδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπέριος - Κόρμπος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βασίλης Βούζας (προπ. Ιωνικού):  «Ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και σταθήκαμε καλά στο παιχνίδι αλλά οι αποφάσεις του διαιτητή δεν ήταν δίκαιες. Ο Ολυμπιακός Βόλου έπρεπε να παίζει με δέκα από την αρχή του αγώνα στη φάση του πέναλτι. Κάποια σφυρίγματα δεν ήταν σωστά γι’ αυτό υποχρεωθήκαμε να παίζουμε άμυνα. Βέβαια, για το τελικό αποτέλεσμα έχουμε ευθύνη και εμείς. Πλέον πρέπει να δουλέψουμε αρκετά και στον τομέα της ψυχολογίας.
Σάκης Τσιώλης (προπ. Ολυμπιακού Βόλου): Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες αλλά περισσότερο για τον Ιωνικό. Όπως ξεκινήσαμε φαινόταν ότι οι γηπεδούχοι θα είχαν τον έλεγχο του ματς αλλά η γρήγορη μείωση του σκορ μα βοήθησε, ενώ θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε νωρίτερα βάσει ευκαιριών που είχαμε. Αμφίβολα ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς.
Λευτέρης Ρουσσάκης (παίκτης Ιωνικού): Είχαμε προετοιμαστεί καλά για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι και αυτό φάνηκε κυρίως στα πρώτα 30 λεπτά. Δυστυχώς, στο τελευταίο 10λεπτο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Πλέον η νίκη στο επόμενο ματς είναι επιτακτική και πρέπει να καταθέσουμε τη ψυχή μας γιατί μας περιμένει δύσκολη συνέχεια.»

Λεάντρο Αλβάρες (παίκτης Ολυμπιακού Β.): «Ο Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να αισθάνεται περιφανές για το σπουδαίο αποτέλεσμα που πήρε απέναντι σε μια ομάδα με δύσκολη και δυνατή έδρα. Ανατρέψαμε ένα σκορ 2-0 αλλά για να φτάσουμε στη νίκη είχαμε πολλές δυσκολίες και δεν ήταν εύκολο. Από το σημερινό ματς φάνηκε η προσωπικότητα της ομάδας.

Ο πρόεδρος του Ιωνικού είχε το θράσος να κάνει παράπονα για την διαιτησία: «Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε 11 εναντίον 13 και να μπορούμε να κερδίσουμε. Όλοι είδατε τι έγινε και ειδικά την κόκκινη κάρτα που έπρεπε να δεχτεί ο παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου στη φάση του πέναλτι. Ο κύριος Μάνταλος θα πρέπει να απασχολήσει την ΚΕΔ καθώς ήταν το 3ο φετινό ματς που διαιτήτευσε τον Ολυμπιακό Βόλου και με τη σημερινή του εμφάνιση δεν μπορώ να καταλάβω πως τον προορίζουν για τη Σούπερ Λιγκ. Όσο για τους βοηθούς δεν θα μιλήσω γιατί είχε αέρα και δεν σήκωναν τα σημαιάκια τους

Μικρά και πικάντικα

  • Λίγοι φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο γήπεδο και αυτοί χωρίς διακριτικά αφού όποιος έφερνε κόκκινο κασκόλ ταυτόχρονα του απαγορευόταν η είσοδος.Έτσι πολλοί φίλοι της ομάδας που ταξίδεψαν από Βόλο δεν κατάφεραν να μπούνε στο γήπεδο.Μάλιστα κάποιοι από αυτούς είχαν αγοράσει και εισιτήρια.
  • 600-700 περίπου άτομα παρακολούθησαν τον αγώνα.
  • Μικροεπεισόδια στα επίσημα με τον Αχιλλέα Μπέο να δέχεται φραστικές επιθέσεις από παράγοντες των γηπεδούχων.Ο ίδιος βέβαια ξέρει να αντιδρά αναλόγως.
  • Συγχαρητήρια στον Παγούδη έδωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού αφού ο πορτιέρο του Ιωνικού έπιασε τα «άπιαστα» παρά την ήττα της ομάδας του.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...