Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Σαν καλός...Βαλεντίνος

Πολύ πιο εύκολα απ'ότι δείχνει το τελικό 2-1 ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Πιερικό και πλησίασε την πρωτοπόρο Κέρκυρα στους τρεις βαθμούς.
Το μοναδικό ζήτημα που ίσως πρέπει να προβληματίσει τους ερυθρόλευκους είναι το γεγονός του ότι δέχονται γκολ από ομάδες που στην ουσία κάνουν μία-δύο ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι.  

Ο Ολυμπιακός ,όπως συνηθίζει άλλωστε,άρχισε φουριόζος στο παιχνίδι αποσκοπώντας στο γρήγορο γκολ.Η πρώτη ευκαιρία έγινε νωρίς για τον Ολυμπιακό στο 2' λεπτό όταν ο Μόνχε με πλασέ απέτυχε να παραβιάσει την εστία του Γουμάγια.Ο Ουμπίντες στο 5΄έβγαλε την σέντρα,ο Σολάκης έπιασε την γυριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.Τρίτη και φαρμακερή και ο Σολάκης στο 12' άνοιξε το σκορ όταν μετά από σέντρα του Αμπράμοβιτς ο επιθετικός άσσος των ερυθρολεύκων με δυνατό σουτ άφησε άγαλμα  τον πορτιέρο του Πιερικού.Οι ρυθμοί μετά το 1-0 έπεσαν και ο Ολυμπιακός έχοντας απέναντί του μια ομάδα που δεν ρισκάρει,κοντρόλαρε το παιχνίδι.Ο Αμπράμοβιτς στο 32' θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνος αλλά έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Γιατζίζογλου χωρίς ο Σέγκος να δείξει κάτι.Ο Μόνχε στο 44' έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Ολυμπιακού όταν από καλή θέση,επέλεξε αντί να πλασάρει τον Γουμάγια,να δώσει δίπλα την μπάλα προς τον Σολάκη,αλλά ο Χατζηζήσης πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε έτσι όπως τελείωσε και το πρώτο.Ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει έλεγχε το παιχνίδι,ενώ ο Πιερικός δεν απειλούσε ουσιαστικά τους ερυθρόλευκους.Ο Σάκης Τσιώλης με την αλλαγή στη αρχή του ημιχρόνου,πέρασε τον Ροτζέριο πιο μπροστά και άλλαξε το σύστημα σε 4-5-1. Στο 51' ο Ολυμπιακός με τον Μόνχε έκανε την πρώτη του καλή ευκαιρία αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.Σε γέμισμα του Κόρμπου στο 54' ο Γουμάγια πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα προ του Σολάκη.Στο επόμενο λεπτό ο Μόνχε έχασε ακόμα μια ευκαιρία όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Καπετάνου αυτός σούταρε λίγο άουτ.Ο Καπετάνος στο 60' πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ όταν με σουτ-φωτοβολίδα από τα τριάντα μέτρα έδειξε προς στιγμής να «καθαρίζει»το ματς.Μετά το δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός έδωσε λίγο χώρο στον φιλοξενούμενο με αποτέλεσμα ο Μακρής στο 67' να κάνει την πρώτη τελική προσπάθεια για τον Πιερικό με τον Κηπουρό να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του.Στην δεύτερη προσπάθεια του Πιερικού στο 74' ο Φρέντερικς έκανε την σέντρα και ο Θάνος πέτυχε το γκόλ με κεφαλιά κάνοντας το 2-1.Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και έχασε με τον Ροτζέριο στο 82' μεγάλη ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματά του,όταν το σουτ του βραζιλιάνου πέρασε μόλις άουτ μετά από όμορφο συνδυασμό με τον Σολάκη. 

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Κόρμπος, Μπουλούτ, Λιαπάκης, Ουμπίντες (78'Κοτίτσας), Μόνχε(86'Αρβανίτης), Ροτζέριο, Αμπράμοβιτς(52'Καπετάνος), Σολάκης.
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Παστός(65'Ρέγιες), Γιαζιτζόγλου(89'Γκουγκουλιάς), Παντελιάδης, Μακρής, Μαρτίνεζ, Πέντα, Θάνος, Ολγκίν (34'Φρέντερικς).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σέγκος (Εύβοιας)
Κίτρινες κάρτες :Τασίδης,Παντελιάδης,Ρέγιες,Ουμπίντες

Δηλώσεις

Παπαδόπουλος: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό.Και οι δυο ομάδες είναι πολύ καλές και ο Βόλος με την Κέρκυρα είναι τα φαβορί για την άνοδο.Εμείς θα προσπαθήσουμε να μπούμε στα play-offs.Ο Ολυμπιακός δίκαια κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ και παρόλο που χάσαμε τον Όλγκιν ανεβήκαμε και θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε.Ρισκάραμε αλλά είχαμε απέναντί μας μια και καλή και ικανή ομάδα.Εμείς πάμε να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι όπως και είπα και την προηγούμενη εβδομάδα και οι δηλώσεις μου παρεξηγήθηκαν.Για όσους με αποδοκίμασαν σήμερα έχω να πω πως εγώ δεν έφαγα ψωμί στον Βόλο αλλά αντίθετα με τα προβλήματα που είχε η διοίκηση τότε,δεν πληρωνόμασταν αλλά προσφέραμε με τον δικό μας τρόπο,σώσαμε την ομάδα με αποτέλεσμα να βρεθεί ένας σωστός επενδυτής σήμερα και να οδηγεί τον Ολυμπιακό στην Σούπερ Λίγκα.»

Τσιώλης:«Το πέρασμα του Σούλη από τον Βόλο ήταν θετικότατο.Το παιχνίδι το σημερινό ήταν ακόμα τρεις βαθμοί απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε με τους ίδιους στόχους με εμάς.Η ομάδα του Πιερικού με τον Παπαδόπουλο δεν είχε άλλη εκτός έδρας ήττα.Το σημαντικό από αυτή την αγωνιστική είναι πως πλέον οι αντίπαλοι μας εκτός από εμάς κυνηγάνε και την Κέρκυρα.Πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον φίλαθλο κόσμο του Βόλου.Στο δεύτερο μέρος θέλαμε να ανοίξουμε σε πλάτος και με έναν παίκτη να βγάλουμε ένα γκολ όπως και κάναμε με τον Καπετάνο.
Θανάσης Παντελιάδης (παίκτης Πιερικού) :«Σήμερα δεν ξεκινήσαμε καλά, ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε καλύτερα στον αγώνα και προηγήθηκε. Στη συνέχεια ισορροπήσαμε το παιχνίδι και ενώ πιέζαμε ήρθε ένα πολύ ωραίο γκολ του Καπετάνου. Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, βάλαμε ένα γκολ και πιστεύω ότι στο τέλος είχαμε την υπεροχή αλλά παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που λογικά του χρόνου θα βρίσκεται στη Σούπερ Λίγκ. Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και θα πάμε για τη νίκη». 

Ηλίας Σολάκης :«Θέλω να αφιερώσω τη σημερινή σπουδαία νίκη στον κόσμο και στους δύο ανθρώπους που ταλαιπωρούνται ακόμη από το πρώτο παιχνίδι μέσα στην Κατερίνη, όπως ενημερώθηκα από τους συμπαίκτες μου και σε αυτούς τους δύο ανθρώπους αφιερώνουμε κυρίως τη σημερινή νίκη μας.Όσον αφορά το παιχνίδι είμαστε αρκετά καλοί, προηγηθήκαμε 2-0 στο σκορ και εκεί ίσως χαλαρώσαμε γιατί νομίζαμε ότι θα κερδίζαμε εύκολα το παιχνίδι. Θέλω να πω στον κόσμο ότι δεν μπορούμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια με 2-0 και 3-0. Σίγουρα έχουμε ποιοτική ομάδα αλλά το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, υπάρχει πίεση, υπάρχει άγχος. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας όπως ακριβώς βρίσκεται πλάι μας και μας βοηθάει σε κάθε παιχνίδι και πιστεύω ότι στο τέλος θα χαμογελάσουμε όλοι μαζί. Η ομάδα μας είναι πολύ ποιοτική, έχουμε καλούς παίκτες, καλό προπονητή, καλή διοίκηση και όλα αυτά φυσικά συνηγορούν στο να πάει η ομάδα ψηλά».



  • Λόγω ασυνεννοησίας έγινε η πρώτη αλλαγή του Πιερικού.Ο Όλγκιν έδωσε την εντύπωσε πως τραυματίστηκε και ο Σούλης Παπαδόπουλος έδωσε άμεσα εντολή στον Φρέντερικς να περάσει στον αγώνα.Όταν ο Όλγκιν έκανε νόημα πως μπορεί να συνεχίσει,ήταν πλέον αργά.
  • Ψιλόβροχο και κρύο στο ΕΑΚ την ώρα του αγώνα με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 9°C.
  • 5.000 θεατές παραβρέθηκαν στο ΕΑΚ παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
  • Δεκατρία κόρνερ κέρδισε ο Ολυμπιακός.Ο αντίπαλός του κανένα!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...