Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Αποκλεισμός από Ξάνθη και Σαραϊδάρη

Με αλλαγές στην σύνθεσή του ο Ολυμπιακός, αν και καλύτερος από την αντίπαλό του Skoda Ξάνθη,ηττήθηκε με σκορ 2-0 κάτι που έβαλε τέλος στην φετινή του περιπέτεια στο κύπελλο Ελλάδας.


Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στην τύχη που δεν είχε ο Ολυμπιακός με το μέρος του όταν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού δημιούργησε πάμπολλες ευκαιρίες,αλλά και το κακώς ακυρωθέν γκολ του Πλιάγκα από τον επόπτη Σαραϊδάρη.

Η Ξάνθη δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακό στο πρώτο 25' λεπτο όταν και πέτυχε το γκολ με τον Μαρσελίνιο.Έπειτα η ομάδα του Βόλου ήταν αυτή που ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού. Στο 83' όμως ,στην δεύτερη ουσιαστική επίσκεψη της γηπεδούχου στο β ημίχρονο στην περιοχή του Ολυμπιακού,η Ξάνθη σκόραρε «τελειώνοντας» το παιχνίδι.

Στο 10' ο Μαρσελίνιο απείλησε με κεφαλιά με τον Κολίτσι όμως να βρίσκεται σε σωστή θέση.Ο Ολυμπιακός απάντησε όταν  ο Λυμπερόπουλος πρόλαβε τον Αμπράμοβιτς σε επικίνδυνη κάθετη μπαλιά.Στο 25' η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με τον Μαρσελίνιο να σουτάρει όμορφα από μακριά.Ο Κολίτσι του οποίου πάντως η θέση ήταν λανθασμένη ,δεν μπόρεσε να αντιδράσει.Πάντως η φάση ξεκίνησε με τον επιθετικό της ακριτικής ομάδας να παίρνει την μπάλα ενώ βρισκόταν σε ελεγχόμενη θέση off-site.Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ροτζέριο,του οποίου το σουτ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Λυμπερόπουλου.Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και το ημίχρονο έληξε χωρίς κάτι αξιόλογο.

Ο Σάκης Τσιώλης προσπάθησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα με το πέρασμα του Σολάκη στην θέση του Καπετάνου.Το β' ημίχρονο άρχισε με μία παροδική πίεση της Ξάνθης χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει αξιόλογη φάση,για να έρθει το 52' όταν ο Λυμπερόπουλος πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση σε ευθύβολο σουτ του Αμπράμοβιτς. .Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε σχετικά  νωρίς και δεύτερη, αναγκαστική αλλαγή με τον Ούμπιντες να περνάει στην θέση του τραυματισμένου Αμπραμοβιτς μετά από μαρκάρισμα του Φλίσκα.

Η ανωτερότητα της βολιώτικης ομάδας συνεχίστηκε με τον Ούμπιντες να χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν μόνος του σε τετ-α-τετ με τον Λυμπερόπουλο έστειλε την μπάλα με πλασέ μόλις άουτ.Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 64' όταν ο Πλίαγκας πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Ροτζέριο όμως ο επόπτης ακύρωσε το γκολ ως οφ-σαιτ.Η πίεση συνεχίστηκε και ο Κόρμπος στο 70' με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.Ο Μόνχε στο 71' κι ενώ έβγαινε μόνος του απέναντι από τον Λυμπερόπουλο,μετά από όμορφη μπαλιά του Ούμπιντες,έχασε την τελευταία στιγμή το κοντρόλ της μπάλας χάνοντας ακόμα μία ευκαιρία.

Ο Σολάκης έχασε και αυτός την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.Τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού που δημιουργήθηκαν από την ολομέτωπη επίθεση της ομάδας,«πληρώθηκαν» στο 83' όταν μετά από αναταραχή στην μεγάλη περιοχή,ο Γκούγκα σκόραρε με σουτ βάζοντας τέρμα στα όνειρα των ερυθρολεύκων για πρόκριση.Ο Στίνγκα αποβλήθηκε στο 86' με δεύτερη κίτρινη κάρτα,όταν μάρκαρε αντικανονικά τον Ζαραδούκα.

 SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Λυμπερόπουλος, Ριζογιάννης, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζιωρτζόπουλος, Στίνγκα, Μαρσελίνιο, Έλινγκτον, Σουάνης, Σταθάκης, Λουτσιάνο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Κολίτσι, Καπετάνος(Σολάκης 46'),Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Κόρμπος, Πλιάγκας(Μητρόπουλος 72'), Μπουλούτ, Μόνxε, Αμπράμοβιτς (Ούμπιντες 54'), Ροτζέριο, Αλβάρες


Ο προπονητής της Ξάνθης κ Ματζουράκης δήλωσε: «Το ζητούμενο σήμερα ήταν η νίκη πρόκριση για μας και το πετύχαμε. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο αντίπαλος ρίσκαρε εμείς κάναμε αρκετά λάθη. Το κέρδος μας από αυτό το παιχνίδι ήταν τα δύο γκολ αλλά και το γεγονός ότι δώσαμε ανάσες σε κάποιους παίκτες μας».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τσιώλης  είπε: «Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, αλλά στο ποδόσφαιρο νικά όποιος πετυχαίνει τα γκολ. Εμείς σήμερα δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο με αποτέλεσμα να μην πάρουμε κάτι θετικό από το παιχνίδι. Λυπάμαι περισσότερο γιατί ήρθαν στην Ξάνθη και φίλαθλοί μας που ξεπέρασαν τα μπλόκα των αγροτών».

  •  Μπροστά σε 1300 άτομα έγινε το ματς.Οι 60 φίλοι του Ολυμπιακού κάθισαν στην ίδια σκεπαστή κερκίδα με τους Ξανθιώτες φιλάθλους,χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.
  • Για τον Ολυμπιακό «κιτρινίστικαν» οι Ζαραδούκας και Πλιάγκας.
  • Κόπηκαν 614 εισιτήρια. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...