Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Τραγωδία στην Ρόδο!

Στο φόντο της τραγικού γεγονότος του θανάτου του Γιώργου Πλακίδα ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εμφάνιση αναλόγως των περιστάσεων και οδηγήθηκε στην ήττα η οποία τον ανάγκασε να βλέπει την κορυφή από απόσταση πλέον 8 βαθμών αλλά και με συγκάτοικο τον Εθνικό.
Ο Ολυμπιακός ήταν από μέτριος ως κακός και σε κανένα σημείο δεν απέδειξε πως με τις μέχρι τώρα προσθήκες έλυσε τα αμυντικά και τα επιθετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Με φόντο το τραγικό γεγονός του θανάτου του Γιώργου Πλακίδα έγινε το ματς μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Ρόδου.Ο Ολυμπιακός ήταν από μέτριος ως κακός και σε κανένα σημείο δεν απέδειξε πως με τις μέχρι τώρα προσθήκες έλυσε τα αμυντικά και τα επιθετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.Η άμυνα στο πρώτο μέρος ανά διαστήματα πελαγοδρομούσε ενώ παράλληλα δεν βρέθηκαν επιθετικές λύσεις αρκετές,έτσι ώστε να ανατραπεί το 3-1 του ημιχρόνου.Ο Ολυμπιακός στο β μέρος είχε την καθολική υπεροχή του αγώνα αλλά δεν έφτασε αυτό!  

Άσχημα άρχισε η ομάδα μας το παιχνίδι όταν η άμυνα πιάστηκε στον ύπνο και ο Λάζετιτς μόλις στο 5' βγήκε απέναντι από τον Κηπουρό και τον πλάσαρε σωστά αν και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ακούμπησε την μπάλα.Πάντως η θέση από την οποία έφυγε όταν έγινε η κάθετη μπαλιά από τον Οξύζογλου ελέγχεται για off--site.Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 21΄ όταν μετά από σέντρα του Πλιάγκα από τα δεξιά ο Αμπράμοβιτς με προβολή έκανε το 1-1.Οι ερυθρόλευκοι δεν χαρήκαν για πολύ παρά την υπεροχή τους.Ένας παλιός  παίκτης της ομάδας ο Ιράλα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κηπουρού.Ο Ολυμπιακός απάντησε με πίεση στην εστία της Ρόδου και με τον Κακαρά να χάνει την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά όταν στο 33' σούταρε δυνατά με την μπάλα να «γλύφει» το αριστερό δοκάρι του Παναγιωτόπουλου.Στο 39' η άμυνα του Ολυμπιακού πάλι κοιμήθηκε και μετά από κόντρες ο Οξύζογλου «έστρωσε» την μπάλα στον Καντιμοίρη ο οποίος έκανε το 3-1.

Ο Ολυμπιακός στο β μέρος είχε την καθολική υπεροχή του αγώνα .Οι κλασικές ευκαιρίες πάντως που δημιούργησε ήταν δυσανάλογες της υπεροχής του.Στο 58' ο Καπετάνος απείλησε με μακρινό σουτ με τον Παναγιωτόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.Στο 59' ο Ροτζέριο από κοντά πλάσαρε στα σώματα των αμυντικών ενώ στην επόμενη φάση σουτ του περνά ελάχιστα άουτ.Στο 85' και πάλι ο Ροτζέριο αστόχησε από πλεονεκτική θέση.Ο Πρίπου στο 86' ανέτρεψε τον Αμπράμοβιτς μέσα στην περιοχή και ο Ροτζέριο Μάρτινς ευστόχησε από τα 11 βήματα.Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε,η Ρόδος καθυστερούσε και το 3-2 ήταν το τελικό σκορ του παιχνιδιού αφού ο Σολάκης στο 93' δεν κατάφερε να σπρώξει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα όταν μετά από γέμισμα βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Παναγιωτόπουλο.
Ρόδος :Παναγιωτόπουλος, Δανάς, Σ.Καντιμοίρης, Πρίπου, Οξύζογλου, Ιράλα, Ζιλβάν, Βεργώνης, Γ. Καντιμοίρης, Πελέκης, Λάζετιτς

Ολυμπιακός Βόλου: Κηπουρός, Κόρμπος, Ζαραδούκας, Μόνχε, Αλβάρεζ, Μάρτινς, Αμπράμοβιτς, Καπαντάης (75' Καρλόπουλος) , Πλιάγκας (54'Σολάκης), Ψυχογιός, Κακαράς (46'Καπετάνος) 

Πένθος σε ομάδα και φιλάθλους σκόρπισε το γεγονός του θανάτου του δημοσιογράφου του SporFm Μαγνησίας και γνωστού φίλου του Ολυμπιακού Γιώργου Πλακίδα ,ο οποίος ταξίδεψε στη Ρόδο για να δει την ομάδα του και να μεταδώσει τον αγώνα.Το τραγικό γεγονός έγινε λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.Καλό ταξίδι Γιώργο...

Σε βαρύ κλίμα η συνέντευξη τύπου κατά την οποία κανείς δεν είχε όρεξη να πει τίποτα.

Σ. Τσιώλης (Ολυμπιακού Βόλου): Είμαι εδώ γιατί σέβομαι την ομάδα της Ρόδου και τον συνάδελφο. Η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου δέχθηκε ένα μεγάλο και δυσάρεστο πλήγμα. Χάσαμε ένα άνθρωπο δικό μας στο Ξενοδοχείο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του. Όσον αφορά στο παιχνίδι πιστεύω πώς περισσότερα θα πει ο συνάδελφος .Μετά από τον χαμό ενός ανθρώπου νομίζω πώς δεν υπάρχει παιχνίδι.

Π. Τζαναβάρας (Ρόδου): "Με την σειρά μου, να δώσω τα θερμά μου συλλυπητήρια, στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και στην οικογένεια του δημοσιογράφου εκ μέρους της Ρόδου. Όσον αφορά στο παιχνίδι, θεωρώ πώς πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη που μας βοηθάει στην συνέχεια να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη ψυχολογία. Θεωρώ πώς η νίκη ήταν δίκαιη. Υπήρχαν αντιξοότητες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Παρόλα αυτά θεωρώ πώς στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, είχαμε σωστή συμπεριφορά και τακτική και καταφέραμε να πάρουμε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου , στον κόσμο που μας βοήθησε πολύ και καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου".

Ηλίας Κακαράς (Ολυμπιακού Βόλου): "Τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον χαμό του δικού μας ανθρώπου. Δεν θα μιλήσω για το παιχνίδι".


1000 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στο γήπεδο της Ρόδου.Ανάμεσά τους 100 φίλοι του Ολυμπιακού.

Κίτρινες:9' Βεργώνης, 28' Οξύζογλου, 63' Παναγιωτόπουλος, 74' Ιράλα, 77' Πελέκης, 80'      Δανάς - 16' Πλιάγκας,74'Αλβάρεζ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...