Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Μέτριος μεν,δεύτερος δε...

Μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή του αλλά κατάφερε να πάρει σχετικά εύκολα τους 3 βαθμούς ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς.
Η ομάδα του Βόλου είχε απέναντί της ένα καλοστημένο σύνολο που απ' ότι απέδειξε έχει συνηθίσει να παίρνει τα παιχνίδια με διαφορετικό τρόπο.Έτσι δεν έδειξε καμία ψυχραιμία όταν αντιμετώπισε μία διαιτησία που έπαιξε μόλις 60-40 υπέρ της! Ο ρέφερι του αγώνα Μάνταλος στο πρώτο ημίχρονο έστηνε συνεχώς την ομάδα των Σερρών με ανύπαρκτα σφυρίγματα γύρω από την περιοχή του Ολυμπιακού.Επιπλέον ανέκοψε λανθασμένα τον Μόνχε όταν ο τελευταίος πήρε την μπάλα με τον ώμο και βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη,δεν έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι σε σπρώξιμο του Ροτζέριο,δεν έδωσε απευθείας κόκκινη σε δολοφονικό τάκλιν του Γεωργιάδη πάνω στον Πλιάγκα στις καθυστερήσεις του αγώνα!

Όλες οι υποτιθέμενες αμφισβητούμενες φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο Πανσερραικός ήταν πεντακάθαρες.Ο Σεγκιρί αντίκρισε κίτρινες κάρτες μία για διαμαρτυρία και δεύτερη επειδή ανέκοψε αντεπίθεση του Ολυμπιακού με το χέρι του.Ο Ανάκογλου είδε και αυτός δίκαια την δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από επικίνδυνο τάκλιν πάνω στον Πλιάγκα.

Ο Όγιος, οποίος χοροπηδούσε στον πάγκο από το πρώτο λεπτό δίκην σαλτιμπάγκου,αποβλήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση από τον τέταρτο διαιτητή.Μάλιστα αποδέχτηκε την απόφαση κατόπιν πεντάλεπτου λοιπών «μαϊμουδίστικων» συμπεριφορών!Η ανατροπή του Ροτζέριο στο 87΄ήταν και αυτή εμφανής.Παρά ταύτα η ομάδα των Σερρών ακολούθησε την μόδα των ανακοινώσεων κατά της διαιτησίας.Ας ελπίσουμε να μην μείνουν εκεί και να στείλουν και το βίντεο του αγώνα στην ΚΕΔ μήπως και τιμωρηθεί ο Γεωργιάδης για το αντισυναδελφικό ,εν ψυχρώ μαρκάρισμα που σταματάει ποδοσφαιρικές καριέρες.

Ο Ολυμπιακός πάντως ήταν μέτριος.Το γρήγορο γκολ του Αμπράμοβιτς του επέτρεψε να απειλεί μόνο με αντεπιθέσεις από τα πλάγια με τους Μόνχε και Πλιάγκα.Η αριθμητική υπεροχή του δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και η προπονητική τακτική του Σάκη Τσιώλη δεν εντυπωσίασε.Παρόλα αυτά ο Πανσερραικός απείλησε ουσιαστικά τον Κηπουρό μία φορά στο 53' όταν σουτ του Ανάκογλου αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον πορτιέρο του Ολυμπιακού.Ο Ολυμπιακός παρά την μονόχνοτη ανάπτυξή του θα μπορούσε να πετύχει πολλά ακόμα γκολ.O Αμπράμοβιτς σε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη σούταρε πολύ άουτ,o Kαμπάνταης με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Πλιάγκα έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι, αλλά και άλλες 3 κλασσικές ευκαιρίες του Ολυμπιακού θα είχαν κλείσει στόματα,αλλά δυστυχώς η αστοχία στην τελική προσπάθεια έδωσε το δικαίωμα στους Σερραίους να ονειρεύονται ισοφάριση.Ούτε ο Ροτζέριο που τελευταία προβληματίζει κατάφερε να σκοράρει όταν μόνος του πλάσαρε τον Κυριακίδη με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

ΓΚΟΛ: 1-0 (5' Αμπράμοβιτς σουτ), 2-0 (86' Ροτζέριο πέναλτι)

Ολυμπιακός Βόλου: Κηπουρός, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Άλβαρεζ (90' Ιακωβάκης), Σωτήρχος, Κόρμπος, Πλιάγκας, Μόνχε (89' Μητρόπουλος), Ροτζέριο, Αμπράμοβιτς, Καμπάνταης (52' Καπετάνος).
Προπονητής: Σάκης Τσιώλης

Πανσερραϊκός: Κυριακίδης, Παγώνης (58' Τάντιτς), Παπάζογλου, Σεγκιρί, Γεωργίου, Σκάγκλια, Κωνσταντινίδης (35' Βοσκόπουλος), Ανάκογλου, Λεοζίνιο (65' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης, Γεωργιάδης.
Προπονητής: Γκιγέρμο Όγιος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μόνχε/ Ανάκογλου (δύο), Γεωργίου, Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης, Σεγκιρί (δύο)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -/ 30' Σεγκιρί (δεύτερη κίτρινη), 73' Ανάκογλου (δεύτερη κίτρινη)

Σάκης Τσιώλης : «Πρώτα απ’ όλα να ευχηθούμε καλή χρονιά με υγεία σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στους φιλάθλους μας. Η σημερινή νίκη ήταν για δύο λόγους σπουδαία. Πρώτον γιατί σταθεροποιηθήκαμε στη δεύτερη θέση και δεύτερον γιατί πετύχαμε μία νίκη απέναντι σε μία από τις πέντε πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού είμαστε πολύ καλοί, πειθαρχημένοι, προηγηθήκαμε στο σκορ,  είχαμε κάποιες ευκαιρίες να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Μετά το δεύτερο γκολ ίσως οι παίκτες μας έγιναν πιο επιπόλαιοι και βοήθησε η αποβολή ώστε να μην κινδυνέψουμε. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό γιατί όταν έμεινε με έναν και στη συνέχεια με δύο λιγότερους παίκτες δεν έχασε τη μαχητικότητά του».

Πάμπλο Λουγκιτάνο (γυμναστής Πανσερραϊκού): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου για την νίκη και φυσικά να συγχαρώ και την ομάδα μας που προσπάθησε να κερδίσει το παιχνίδι. Μετά την αποβολή του παίκτη μας πιστεύω ότι το παιχνίδι έγινε πιο δύσκολο με δέκα παίκτες. Πιστεύω ότι δεν μας άξιζε αυτό το αποτέλεσμα για την προσπάθεια που κάναμε».

  • Πολύς κόσμος στο γήπεδο με πάνω από 6.000 βολιώτες να κατακλύζουν τις κερκίδες του ΕΑΚ
  • Μικροεπεισόδια στις κερκίδες έγιναν στην φάση του πέναλτι τα οποία περιορίστηκαν στην ανταλλαγή μίας φωτοβολίδας.
  • Ο Αχιλλεας Μπέος ο οποίος είδε όλο το ματς και πάλι από την θύρα 3 προστάτεψε τον κ Θεοδωρίδη και τον μπράβο του που έβλεπαν το παιχνίδι από τα δημοσιογραφικά του γηπέδου.
  • 60 φίλοι του Πανσερραικού βρέθηκαν στο γήπεδο στο πέταλο της 6.
  • Δεν καταδέχτηκε ο Όγιος τους δημοσιογράφους και δεν παρουσιάστηκε στην συνεντευξή τύπου.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...