Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Μείον 2 από τον στόχο

Ο Σάκης Τσιώλης προ μηνός είχε θέσει τους 34 βαθμούς σαν στόχο για το τέλος του α' γύρου.
Ο Ολυμπιακός σήμερα μετά την εύκολη νίκη του με 2-0 στο υποτιθέμενο ντέρμπι,έφτασε τους 32,είναι μόνος δεύτερος στην βαθμολογία και ατενίζει το μέλλον αισιόδοξα.

Οι ερυθρόλευκοι «μεταμορφωμένοι» συγκριτικά με την εμφάνισή τους στην Ρόδο έφτασαν άνετα στο τρίποντο,ενώ έχασε πάμπολλες ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σε έκταση σκορ.

Οι ερυθρόλευκοι «μεταμορφωμένοι» συγκριτικά με την εμφάνισή τους στην Ρόδο έφτασαν άνετα στο τρίποντο,ενώ έχασε πάμπολλες ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σε έκταση σκορ.Η ομάδα του Βόλου νίκησε κατά κράτος τον Εθνικό σε όλα τα επίπεδα.Τόσο το «στήσιμο» όσο και το πάθος και η διάθεση που έδειξαν για μπάλα έδωσαν σαφή υπεροχή στους ερυθρόλευκους.Οι προσωπικές μονομαχίες κερδήθηκαν και η νίκη ήρθε εύκολα.\

Με λίγη περισσότερη προσοχή στην τελική προσπάθεια και εάν αποφευγόταν κάποιες περιττές περίτεχνες ενέργειες,ο Ολυμπιακός θα πανηγύριζε πολλά ακόμα γκολ.Η ανάπτυξη των επιθετικών ενεργειών έγινε κυρίως από τα πλάγια με τους Μόνχε και Πλιάγκα αλλά εξίσου καλά τα πήγε και ο άξονας.

Στο α' μέρος ο Αμπράμοβιττς ήταν ο μοιραίος παίκτης του αγώνα αφού έχασε στο 10' στο 15' και στο 40' κλασσικές ευκαιρίες να ανοίξει  το σκορ η μία μάλιστα σε κενό τέρμα.Ο Σολάκης στο 10' σούταρε αλλά απέκρουσε ο Σουλογιάννης και ο Ροτζέριο στο 17' σούταρε λίγο άουτ.Ο Ολυμπιακός μπήκε «φουριόζος» στο β' μέρος και όλα έδειχναν πως το γκολ είναι θέμα χρόνου.Αφού χάθηκαν δύο ακόμα ευκαιρίες με τους Ροτζέριο και Πλιάγκα ήρθε ο Μπουλούτ στο 54' με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ να αφήσει «άγαλμα» τον Σουλογιάννη.Στο επόμενο δεκάλεπτο χάθηκε για λίγο το κέντρο αλλά ο Εθνικός δεν απείλησε.Από μία ακόμα κούρσα του Πλιάγκα από τα αριστερά ήρθε και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού όταν ο Σολάκης πλάσαρε ,ο Σουλογιάννης απέκρουσε αλλά το ριμπάουντ πάρθηκε από τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό ο οποίος με δεύτερο πλασέ σημείωσε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.Η πρώτη ευκαιρία του Εθνικού, δημιουργήθηκε στο 75’, με τον Σουμπίνιο να εκτελεί φάουλ, αλλά τον Κηπουρό με εντυπωσιακή επέμβαση να διώχνει σε κόρνερ.Ο Ολυμπιακός και πάλι ανέκτησε τα ηνία του αγώνα και ο Πλιάγκας με απευθείας σουτ μετά από σέντρα,τράνταξε το δεξί δοκάρι του Σουλογιάννη.

Ολυμπιακός Βόλου: Κηπουρός, Ψυχογιός, Ζαραδούκας (79’Καρλόπουλος), Κόρμπος, Μπουλούτ, Άλβαρεζ, Πλιάγκας (87’ Ιακωβάκης), Μόνχε, Ροτζέριο, Αμπράμοβιτς (74’ Καπετάνος), Σολάκης.

Εθνικός: Σουλογάνης, Παγώνης, Γκράιμς, Σύρος (21’ λ.τρ. Βιδάλης), Καρακώστας, Αλημπάς (61’ Ραμπαβήλας), Ψιάνος, Κωστάκης (80’ Γιλμάζ), Σουμπίνιο, Χαϊκάλης, Φαρινόλα.

Οι δύο προπονητές δήλωσαν στην συνέντευξη τύπου:

Μιχάλης Γρηγορίου (προπονητής Εθνικού): Είχαμε πάρα πολλές και σημαντικές απουσίες. Παρόλα αυτά, εμείς μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για εμάς με τον τραυματισμό του Σύρου. Μετά το γκολ ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Χάσαμε, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθήσαμε. Για εμένα είναι απρόσμενα καλή η πορεία της ομάδας και είμαι χαρούμενος που έχουμε συγκεντρώσει 29 βαθμούς με την ολοκλήρωση του α' γύρου. Θα συνεχίσουμε με την ίδια προσπάθεια και στον β' γύρο με στόχο να έχουμε ακόμα καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. 

Σάκης Τσιώλης : Πρώτα απ' όλα θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη σε έναν άνθρωπο που δεν βρίσκεται ανάμεσά μας. Είναι αφιερωμένη στον Γιώργο. Η ομάδα μου πέτυχε δίκαια τη νίκη, βάσει της εικόνας που παρουσιάσαμε στο γήπεδο. Είχαμε πει ότι αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει εξαρχής, θα πρέπει να κερδίζουμε τέτοια ματς στην έδρα μας. Οι σημερινοί (χθεσινοί) τρεις βαθμοί που πήραμε, ήταν στο πρόγραμμα για να τους πάρουμε και τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια μέχρι να φτάσουν στη νίκη. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Μικρά και πικάντικα


  • Παρά το κρύο (10°C) και την βροχή γύρω στις 4000 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα.Ανάμεσά τους και 25 ηρωικοί φίλοι του Εθνικού.
  • «Πεθαίνει όποιος ξεχνιέται.Εσένα δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ»έγραφε το πανό αφιερωμένο στον Γιώργο Πλακίδα.
  •  Οι 22 παίκτες των δύο ομάδων εναπόθεσαν λουλούδια στην φωτογραφία του εκλιπόντα.
  • Ο πρόεδρος του Εθνικού Γιώργος Πηρούνιας παραβρέθηκε στα επίσημα του ΕΑΚ.
  • Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου εμφανίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.
  • Κιτρινίστηκαν οι Ζαραδούκας, Αμπράμοβιτς,Ψιάνος και Γκράιμς


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...