Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Μάγγες και..τζάμπα μάγγες!

Καλύτερος ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο μέρος στου παιχνιδιού επέτρεψε από ένα αμυντικό λάθος στον ΟΦΗ,να του «κλέψει» τον βαθμό τη ισοπαλίας .
Κάφροι με τα όλα τους αποδείχτηκε μία «ηχηρή» μειοψηφία των Ηρακλειωτών φιλάθλων που έδειξαν σε όλους πως η φημισμένη κρητική φιλοξενία περιορίζεται μόνο στην στημένη δουλικότητα που επιδεικνύουν σε όσους μιλάνε αγγλικά και γερμανικά και ψάχνουν φτηνό δωμάτιο και σουβλάκι...Έτσι επιτέθηκαν στην αποστολή του Ολυμπιακού,αλλά και σε αυτή των νέων της ομάδας των ερυθρολεύκων.



Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος,,αλλά επέτρεψε στον ΟΦΗ να πάρει ότι περισσότερο μπορούσε από το παιχνίδι.Ο Μάνταλος έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι πάνω στον Μπουλούτ αφού φοβήθηκε τα ...καλόπαιδα του Γεντί Κουλέ.Είναι το τρίτο σερί παιχνίδι που ο Ολυμπιακός έχει παράπονα από την διαιτησία!

Τι θα έχει να θυμηθεί ένας φίλος του ποδοσφαίρου από το παιχνίδι της Κρήτης?Καταρχήν την πατροπαράδοτη κρητική φιλοξενία....Αφού λοιπόν οι αληταράδες του ΟΦΗ έσπασαν 3 τζάμια του λεωφορείου που μετέφερε τους παίκτες του Ολυμπιακού από το ξενοδοχείο στο γήπεδο,ξέσπασαν και στα 15χρονα παιδιά της ομάδας των νέων που αντί της πατροπαράδοτης ρακής "κεράστηκαν" από τους οπαδούς της Ηρακλειώτικης ομάδας με καφέδες και νερά στο...κεφάλι κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.Οι φίλοι του ΟΦΗ δημιούργησαν μια εξαιρετικά φανατισμένη ατμόσφαιρα.Βέβαια η αξία του αντιπάλου πάντα δίνει επιπλέον κίνητρο.Έτσι από τα 1200 εισιτήρια του παιχνιδιού με την Ηλιούπολη,και τα 1300 του παιχνιδιού με τον Εθνικό χθες κόπηκαν στο Γεντί Κουλέ 3.209 εισιτήρια.Αν συνυπολογίσει κάποιος και τα διαρκείας περίπου 5000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο.Αριθμός διπλάσιος από τον μέχρι μέσο όρο προσέλευσης στους αγώνες της γηπεδούχου.

Τι θα έχει να θυμηθεί κάποιος από την διαιτησία του χθεσινού παιχνιδιού...?Ο Μάνταλος δυστυχώς έκανε το μεγάλο λάθος που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα.Σε καθαρή ανατροπή στον Μπουλούτ κι ενώ ο ΟΦΗ έχει ισοφαρίσει,"παίζει" έδρα και δεν δίνει το καταφανέστατο πέναλτι.Πως δικαιολογείται αργότερα στους δημοσιογράφους?«Ο Μπουλούτ σηκώθηκε αμέσως και με...ξεγέλασε» τονίζει και παραδέχεται το λάθος του.

Τι θα έχει να θυμηθεί κάποιος από τον Ολυμπιακό?Η ομάδα είχε και πάλι τα αρνητικά της και τα θετικά της.Ο Σάκης Τσιώλης κάλυψε το κενό που άφησε ο πολυτιμότερος μέχρι τώρα παίκτης της ομάδας,Ούμπιντες με το πως χρησιμοποίησε τον πολύ καλό Ψυχογιό.Από τον Ολυμπιακό επίσης ξεχώρισαν οι Μπουλούτ,Μόνχε και Αλβάρεζ.Στον αντίποδα ο μέτριος Σωτήρχος ακόμα δεν δείχνει να έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του που τον έχει καταστήσει εκτός φόρμας.Μέτριος και ο Ροτζέριο ενώ για μία ακόμα φορά αρνητικός ο Χανιώτης. 

ΦΑΣΕΙΣ: Μόλις στο 6' χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ροτζέριο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την έξοχη πάσα του Κοτίτσα από τα δεξιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, ο ίδιος παίκτης δεν αστόχησε στο 11' σε εκτέλεση πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Πετρά πάνω στον Μόνχε. Με την πάροδο του χρόνου οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πλησίασαν στην ισοφάριση, αρχικά με το φάουλ του Κιάσσου (15') και στη συνέχεια με τον Βλόνταρτσικ (17'). Στο 28΄ είχαμε κόρνερ των γηπεδούχων με τον Κιάσσο, η μπάλα πήγε στον Κοκκινάκη ο οποίος με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κολίτσι. Όμοια φάση στο 30' με κόρνερ του Κιάσσου, όπου διώχνουν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού Βόλου λανθασμένα, η μπάλα πηγαίνει έξω από την περιοχή όπου βρίσκεται ο Βλόνταρτσικ και με δυνατό σουτ την στέλνει στο δεξί "Γ" της εστίας, 1-1. Στο 41' ο Νατσούρας ανέτρεψε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Μπουλούτ, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί στο ματς. Στο 42' ο Μπερτίν με κεφαλιά και ο Αγρίτης στο 45' αστόχησαν από πλεονεκτική θέση για να πετύχουν γκολ. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μπουλούτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία του ΟΦΗ. Στο 70' ο Βεζυρίδης πρόλαβε τον Αμπράμοβιτς προτού ο τελευταίος γίνει απειλητικός μέσα στη μεγάλη περιοχή των Κρητικών. Στο 79' ο Κιάσσος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι των "ερυθρόλευκων".

ΟΦΗ : Βεζυρίδης, Πετράς, Πίτσος (82' Ζορμπάς), Νατσούρας, Μπερτίν, Κοκκινάκης, Κιάσσος, Μανούσος (70' Περογαμβράκης), Αγρίτης, Βλόνταρτσικ (87' Πέσιτς), Κωνσταντινίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ : Κολίτσης, Κοτίτσας, Κακαράς, Μόνχε, Σωτήρχος, Αλβάρεζ, Μπουλούτ, Ροτζέριο, Αρβανίτης (82' Κοντέων), Χανιώτης (53' Πλιάγκας), Ψυχογιός (59' Αμπράμοβιτς).

Σάκης Τσιώλης (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου)
«Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον και δυνατό παιχνίδι. Σίγουρα και για τις δύο ομάδες το ζητούμενο δεν ήταν η ισοπαλία, αλλά η νίκη, αλλά για να μην κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου, σε αυτόν τον ΟΦΗ, ένα διαφορετικό ΟΦΗ και μεταμορφωμένο, σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές, μπορούμε να πούμε πως είμαστε ευχαριστημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας. Και αυτό γιατί πιστεύω ακράδαντα πως ένας από τους αντιπάλους στην κούρσα της ανόδου θα είναι σίγουρα ο ΟΦΗ. Εμείς μετά τα άτυχα αποτελέσματα στην έδρα μας που ήταν  σοκ, θέλαμε οπωσδήποτε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την ατμόσφαιρα που υπάρχει στο Βόλο. Θέλω να δώσω τις ευχές μου στον Νίκο Γκουλή και στην ομάδα του ΟΦΗ και όλοι οι ποδοσφαιράνθρωποι έχουμε ανάγκη από μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία και πιστεύω ότι με οδηγό τον Νίκο θα τα καταφέρει. Καλή συνέχεια».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, απάντησε: «Εμένα με εξυπηρέτησε αυτή η πίεση του ΟΦΗ. Σίγουρα πιο κοντά στο γκολ ήταν ο ΟΦΗ γιατί μας  έπαιζε συνέχεια κοντά στα καρέ μας αλλά εμείς είχαμε και τον Μόνχε και τον Πλιάγκα, όταν μπήκε ως αλλαγή και με τον πολύ καλό παίκτη, το Ροτζέριο, θα μπορούσαμε σε 3-4 περιπτώσεις να έχουμε κάνει και ένα δεύτερο γκολ». 

Νίκος Γκουλής (προπονητής ΟΦΗ) 

«Τα συναισθήματα διάφορα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια και τη θέληση των παικτών για τη νίκη και το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος που ήταν η επιβράβευση αυτής της προσπάθειας. Όπως είπα και στους παίκτες, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν όμως έχουμε αυτή τη διάθεση και την πίστη αυτό που έχουμε στην καρδιά μας, θα το πετύχουμε. Ο δρόμος είναι πάρα πολύ μακρύς και θα υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις στο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά στους παίκτες και στον κόσμο, που διαχειρίστηκαν πολύ καλά το παιχνίδι, σίγουρα θέλαμε τη νίκη αλλά αυτό πρέπει να μας πεισμώνει περισσότερο, καλή συνέχεια στο Σάκη και στην ομάδα του και θα συμφωνήσω μαζί του ότι έπαιξαν δύο ομάδες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα».

*Κίτρινες κάρτες: Πετράς, Σωτήρχος, Μπουλούτ, Πλιάγκας, Κωνσταντινίδης


  • «Μπέο πάς στοίχημα» το πανό που κρέμασαν για να...πικάρουν τον Αχιλλέα Μπέο που πάντως δεν έδειξε να τον νοιάζει ιδιαίτερα.
  • 30 φίλοι του Ολυμπιακού παρακολούθησαν τον αγώνα μαζί με την Β ΠΑΕ από τα επίσημα.Μετά πάντως την θερμή υποδοχή δεν συνέβη κάτι άλλο.Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η εκδρομή των οργανωμένων από Βόλο και Αθήνα μετά την άρνηση της αστυνομίας Ηρακλέιου να παραχωρήσει θύρα στους φίλους του Ολυμπιακού. 
  • Εμφανής η απουσία των βολιώτικων ΜΜΕ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.Μόνο το TRT και ο SporFM κάλυψαν δημοσιογραφικά το παιχνίδι...Ήταν πολλά τα 300 ευρώ φαίνεται!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...