Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ποια έδρα;

O χειρότερος φετινός Ολυμπιακός «συνέχισε» τις εντός έδρας απώλειες βαθμών και πιστοποίησε με τον πιο περιχαρή τρόπο πως διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος!


Αυτή τη φορά έχασε από τον Εθνικό Αστέρα με  0-1.Οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν μία και μοναδική φορά την εστία του Γλύκου μετά από παιδαριώδη λάθη της άμυνας των ερυθρολεύκων,και έτσι απλά έφυγαν με την νίκη αφήνοντας τους 4.500 φίλους του Ολυμπιακού στα «κρύα του λουτρού».

Με τρεις ήττες στον Βόλο και αήττητοι μακριά από το ΕΑΚ φαίνεται η ομάδα να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί ούτε στο ελάχιστο τον παράγοντα έδρα.

H κάκιστη εμφάνιση του Ολυμπιακού πέρασε σε δεύτερο ρόλο το ντεμπούτο του Λεωνίδα Καμπάνταη,ο οποίος αγωνίστηκε για 30 λεπτά.Η ομάδα δεν είχε σωστή ανάπτυξη,οι κινητήριοι «μοχλοί» της βρέθηκαν σε κακή μέρα και οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν λιγοστές συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια.Ο Ούμπιντες μάλιστα,κι ενώ στο α' μέρος υπέστη κάταγμα στο μετατάρσιο,συνέχισε να παίζει και επιδείνωσε την κατάστασή του με αποτέλεσμα να χάσει τους επόμενους 2 μήνες αγωνιστικής δράσης

Ο Ολυμπιακός άρχισε με τον γνωστό ρόμβο του Σάκη Τσιώλη με τον Ιακωβάκη να κάνει το φετινό του ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα,πολύ πιο πίσω όμως από εκεί που τον είχαμε συνηθίσει.Η απουσία του Αρβανίτη ήταν αισθητή καθώς στην θέση του ο Αλβάρεζ,αυτή τη φορά δεν τα πήγε πολύ καλά.

To ξεκίνημα του Ολυμπιακού δεν ήταν άσχημο.Ο Ροτζέριο μόλις στο 1' απείλησε με μακρινό σουτ,για να απαντήσει ο Γκαρσία που από μακριά προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Γλύκο χωρίς να τα καταφέρει.Αυτή ήταν και η μοναδική φάση του Αστέρα στο ημίχρονο.Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί με τον Ροτζέριο στο 3' να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Αμπράμοβιτς.Στο 16’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουμπίντες η μπάλα πέρασε από όλους αλλά ο Γκίτκος έκανε σωτήρια επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Ουμπίντες, ο Κοντέων έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκίτκου.Στο 23' ο Καραντζάς πρόλαβε και έκοψε την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Αμπράμοβιτς ο οποίος απείλησε και πάλι με σουτ στο 28'.Στο 37 ο Ούμπιντες έπιασε σουτ μετά από την μοναδικό καλό συνδυασμό που ξεκίνησε από τα πόδια του Μπουλούτ,αλλά ο Κριπιτήρης έβαλε το πόδι του αλλάζοντας την τελευταία στιγμή την πορεία της μπάλας που «έγλειψε» το δοκάρι του Γλύκου.

Στο β μέρος ο Σάκης Τσιώλης προσέθεσε ακόμα έναν βαρύ φορ ,τον Χανιώτη,ο οποίος όμως δεν βοήθησε ουσιαστικά.
Στο 51’ ο Μπουλούτ απείλησε με σουτ που μπλόκαρε ο Γκίτκος. Από το βολέ του  η μπάλα έφτασε στον Λουάμο,μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες,πρώτα του Αλβάρεζ και μετά του Κοντέων ,να κόψουν την μπάλα! Από την μικρή περιοχή που βρέθηκε,ο έγχρωμος φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου κάνοντας το 0-1.Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ έχασε την όποια συγκέντρωση είχε έως τότε και περιορίστηκε σε σπασμωδικές προσπάθειες ανάπτυξης.

Στο 56' ο Αμπράμοβιτς βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γκίτκο μετά από κεφαλιά-πάσα του Ροτζέριο,αλλά το κοντρόλ του ήταν άσχημο.Ο Μόνχε που πέρασε στο 58' προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι πάνω του από τα αρίστερα αλλά ήταν πολύ μόνος.Το σχήμα της ομάδας του Βόλου άλλαζε συνεχώς.Ο Καμπάνταης έκανε το ντεμπούτο του στην Β εθνική στο 65' μέσα από χειροκροτήματα των χιλιάδων φίλων του Ολυμπιακού.Στο 67’ δυνατό σουτ του Ροτζέριο μέσα από την μικρή περιοχή η μπάλα κοντράρει στους αμυντικούς του Αστέρα και απομακρύνεται. 

Στο 68’ σέντρα του Ουμπίντες, ο Καρατζάς στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα προς την εστία της ομάδας του αλλά αυτή κατέληξε άουτ.Στο 78΄μετά από σέντρα του Μόνχε η μπάλα βρίσκει καθαρά στο χέρι του Προβατίδη,αλλά ο Γκύζας από την Δράμα είτε δεν το βλέπει,είτε το θεωρεί ακούσιο! Στο 88’ εκτέλεση φάουλ από τον Μπουλούτ ο προωθημένος Σωτήρχος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκίτκου.


Ολυμπιακός Βόλου: Γλύκος, Κοτίτσας, Καρλόπουλος (46’ Χανιώτης), Κοντέων, Ιακωβάκης (65’ Καπάνταης) , Μπουλούτ, Άλβαρεζ, Σωτήρχος, Αμπράμοβιτς (58’ Μόνχε), Ροτζέριο, Ουμπιντες.

Εθνικός Αστέρας: Γκίτκος, Παριανός, Προβατίδης (86’ Τσιτσομήτσος), Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντιρής, Χωριανόπουλος, Ουκάρ (92’ Καγκιούζης), Τζημόπουλος, Σικαλόπουλος (62’Διαμάντης), Λουάμο.
Στη συνέντευξη τύπου προπονητές και παίκτες δήλωσαν:
Αντώνης Μανίκας (προπονητής Εθνικού Αστέρα)
«Νομίζω ότι σήμερα πήραμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία κατά την άποψή μου θα ανέβει κατηγορία. Το ευτύχημα είναι ότι έχει ένα φοβερό κόσμο και έσπρωξε μέχρι το 90΄ και βοήθησε τον Ολυμπιακό, παρότι ήταν πίσω στο σκορ. Καταφέραμε και αντιπαρήλθαμε μία δύσκολη εβδομάδα, από τις χειρότερες εβδομάδες στη ζωή μου και στην προπονητική μου καριέρα και είμαι υπερήφανος για αυτά τα παιδιά. Νομίζω ότι το παιχνίδι πήγε όπως το περιμέναμε, εξουδετερώσαμε σε μεγάλο βαθμό τα ατού του Ολυμπιακού Βόλου και πιστεύω ότι μπορέσαμε και εκμεταλλευτήκαμε την ταχύτητα των γρήγορων παικτών μας και σημειώσαμε το γκολ. Ο Ολυμπιακός Βόλου πίεσε, μπορούσε να ισοφαρίσει ακόμη και να κερδίσει το παιχνίδι. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα και εύχομαι στον Ολυμπιακό Βόλου να πετύχει τους στόχους του όπως και στον κ. Τσιώλη, που είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές».
Σάκης Τσιώλης (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου)
«Πρώτα απ΄ όλα, παρά τη στενοχώρια και την πίκρα που υπάρχει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Εθνικού Αστέρα και στον κ. Μανίκα για την επιτυχία τους. Ένα μεγάλο συγγνώμη προσωπικά στον κόσμο του Βόλου, όχι τόσο για την ήττα, αυτό όσο θα υπάρχει ποδόσφαιρο θα συμβαίνει, αλλά ένα συγνώμη για την αντίδραση μετά από το γκολ. Ήταν πραγματικά σκάνδαλο αυτή η αντίδραση που είχαμε, ένας λανθασμένος τρόπος παιχνιδιού, δεν αντιδράσαμε καθόλου σωστά απέναντι στη μαζική άμυνα του Εθνικού Αστέρα. Κι αυτό ίσως μας βαραίνει περισσότερο από όλα και την ευθύνη την έχει ο προπονητής. Με μία τέτοια ήττα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και για άλλα πράγματα γιατί η ομάδα από εδώ και πέρα μπαίνει σε μία δύσκολη πορεία και πραγματικά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να το δικαιολογήσω, αυτήν την εικόνα της ομάδας. Η ευθύνη βαραίνει εμένα και θα μιλήσω με τον πρόεδρο μήπως μπορέσουμε να βρούμε την καλύτερη λύση για την ομάδα μας. Αν και δεν έμαθα ποτέ στη ζωή μου να μένω πίσω, μπαίνω μπροστά και στα δύσκολα, παλεύω αλλά πραγματικά αυτός ο κόσμος με κάνει να στενοχωριέμαι πάρα πολύ. Λυπάμαι, για μία ακόμη φορά συγνώμη στον κόσμο, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο εμένα».
Πέτρος Κοντέων (παίκτης Ολυμπιακού Βόλου)
«Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα, κέρδισε δίκαια, διαφωνώ σε κάτι με τον προπονητή μου γιατί η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά εμάς, τους ποδοσφαιριστές. Δεν είμαστε αυτοί που έπρεπε. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε το κεφάλι μας γιατί υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και μία καλή ομάδα φαίνεται στα δύσκολα και μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Στο επόμενο παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε την κατάσταση».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...