Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Αντέχει και με...εννέα!

Πρωταγωνιστής του αγώνα του Ολυμπιακού για μία ακόμα φορά ένας διαιτητής.
Αυτή την φορά το όνομα του είναι Αποστολίδης.

Ο Πειραιώτης εφηύρε δύο αποβολές και έκανε το παν για να χάσει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, κατέθεσαν την ψυχή τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι μόνο δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους, αλλά θα μπορούσαν να σημειώσουν τουλάχιστον ένα ακόμη τέρμα. Έχασαν πέναλτι, είχαν δοκάρι, καθώς και άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση έξι βαθμών στα δύο συνεχόμενα παιχνίδια που έδωσε εκτός έδρας.

Το «χρυσό» γκολ ο Αλβάρεζ

Δεν επεφύλαξε εκπλήξεις η ενδεκάδα που παρέταξε ο Γιόζεφ Μπουμπένκο. Δύο νέα πρόσωπα υπήρχαν στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με τους έντεκα που είχαν αγωνιστεί στο προηγούμενο ματς με την Κέρκυρα. Συγκεκριμένα ο Στεφανίδης πήρε τη θέση του τιμωρημένου Μάγερνικ, ενώ ο Ραγκουέλ αγωνίστηκε αντί του Κατσικά, ο οποίος βρίσκεται με την Εθνική νέων στο Σεράγεβο. 
Το βολιώτικο συγκρότημα αγωνίστηκε με σύστημα 4-2-3-1. Την «ερυθρόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Αλβάρεζ. Οι Πακάλτσης και Κοντέων αποτέλεσαν τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, ενώ στη μεσαία γραμμή οι δύο κεντρικοί χαφ ήταν Ιράλα και Στεφανίδης. Ο Γκαρσία αγωνίστηκε από τη δεξιά πλευρά, ως μεσοεπιθετικός, ενώ αντίστοιχο ρόλο από την αριστερή πλευρά είχε ο Ιακωβάκης. Ο Τούτσο είχε πιο ελεύθερο ρόλο, βοηθώντας επιθετικά τον Ιωάννου, ο οποίος αποτέλεσε την επιθετική αιχμή των «ερυθρολεύκων». 

Ο Διαγόρας προσπάθησε να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Ρούσεφ να είναι ο κινητήριος μοχλός των γηπεδούχων. Ο Βούλγαρος μέσος με σέντρες και με εκτελέσεις φάουλ επεδίωκε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από το τέρμα του Βεζυρίδη, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια του. 
Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν ελαφρά υπεροχή, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 17’. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας με αντεπιθέσεις κέρδισαν κόρνερ, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Γκαρσία. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Διαγόρα, οι αμυντικοί αδράνησαν και ο προωθημένος Αλβάρεζ με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, γράφοντας το 0-1. 
Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το δεύτερο γκολ δύο λεπτά αργότερα, χάνοντας διπλή μεγάλη ευκαιρία. Ο Ιωάννου έφυγε στην αντεπίθεση, με ψηλοκρεμαστό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Βελλίδη (ο τερματοφύλακας του Διαγόρα έδιωξε), η μπάλα έφτασε στον Ιράλα, το πλασέ του οποίου έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Τσιάτσιος. 

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παίξουν έξυπνα, έκλειναν τους χώρους και μόνο ο Ρούσεφ συνέχιζε να απειλεί την άμυνα του Ολυμπιακού από στημένες φάσεις. Στο 26’ ο Βούλγαρος μέσος εκτέλεσε φάουλ, με τον Βεζυρίδη να μην αιφνιδιάζεται, μπλοκάροντας τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα, στο 29’ ο Ρούσεφ επιχείρησε σέντρα με τον Πακάλτση να διώχνει σε κόρνερ. 
Στο 34’ ο διαιτητής Αποστολίδης άφησε με δέκα παίκτες τον Ολυμπιακό, αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ιωάννου. Ο έμπειρος επιθετικός μπήκε στην περιοχή του Διαγόρα, δέχθηκε το μαρκάρισμα του Πουλόπουλου, βρέθηκε στο χόρτο με τον Πειραιώτη ρέφερι αντί να υποδείξει πέναλτι, έδωσε άουτ, δείχνοντας στον Ιωάννου τη δεύτερη κίτρινη για «θέατρο». Μια απόφαση που προκάλεσε δικαιολογημένα τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Ολυμπιακού.
Με παίκτη λιγότερο, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι στο 37’. Ο Ιράλα έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε το χέρι του Αθανασίου, με τον κ. Αποστολίδη να υποδεικνύει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γκαρσία, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη. Στην επαναφορά ο Ιράλα δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τον Ιωάννου να διώχνει σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός έχασε έτσι πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-2 και να ρίξει στο «καναβάτσο» τους Ρόδιους.
Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Διαγόρας με εξαίρεση μία εκτέλεσε φάουλ του Ρούσεφ στο 44’ (η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Βεζυρίδη) δεν απείλησε σοβαρά την εστία του Ολυμπιακού. 

Άντεξε με εννέα παίκτες

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Διαγόρας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Εγκαταστάθηκε έξω από την περιοχή του Βεζυρίδη και προσπαθούσε να βρει τρόπους να απειλήσει το τέρμα του Ολυμπιακού. Ο Παύλος Δεμιρτζάκης έριξε στο παιχνίδι στο ξεκίνημα του β’ μέρους τον Κωνσταντινίδη, με στόχο να πλαγιοκοπεί την άμυνα του Ολυμπιακού από τα δεξιά. Το βολιώτικο συγκρότημα, παίζοντας με παίκτη λιγότερο, φρόντισε να αμύνεται με διπλή ζώνη άμυνας, δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους να αναπτυχθούν. Ωστόσο, η υπεροχή του Διαγόρα ήταν ανούσια, καθώς δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους. Στο 50’ ο Πουλόπουλος μέσα από την μικρή περιοχή έπιασε κεφαλιά άουτ, σε σέντρα του Δήμου, ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που με αντεπιθέσεις θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Τούτσο να δείχνει δείγματα του ταλέντου του. Στο 53’ ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη, ενώ στο 62’ ο Τούτσο έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Γκαρσία, όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο σώμα του Αθανασίου και έφυγε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 67’, ο Αλβάρεζ με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη (μπλόκαρε τη μπάλα).
Ο Διαγόρας στο 72’ με τον Τριανταφύλλου (σουτ άουτ) και στο 74’ με τον Πουτς (κεφαλιά άουτ) έχασε δύο καλές ευκαιρίες για γκολ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Αποστολίδης διέπραξε το δεύτερο «έγκλημα». Άφησε με εννέα παίκτες τον Ολυμπιακό, δείχνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) στον Τούτσο για …θέατρο. Ο Τούτσο ανατράπηκε από τον Δήμου έξω από την περιοχή και το φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού μετατράπηκε σε κόκκινη κάρτα εις βάρος των «ερυθρολεύκων». 
Στο τελευταίο τέταρτο οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζοντας με εννέα παίκτες έκλεισαν όλους τους χώρους και δεν απειλήθηκαν από τους γηπεδούχους, οι οποίοι με γεμίσματα, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν (μάταια) ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα του Βεζυρίδη.



  • Εντυπωσιακό «παρών» έδωσαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο στάδιο «Διαγόρας» της Ρόδου. Περίπου διακόσια άτομα βρέθηκαν χθες στο γήπεδο, καθώς εκτός από τους φιλάθλους που ακολούθησαν την αποστολή των «ερυθρολεύκων» στη Ρόδο, αρκετοί οπαδοί από το club των Austrian Boys Αθηνών μετέβησαν στο «σμαραγδένιο» νησί. Επίσης, στο πλευρό του Ολυμπιακού βρέθηκαν και κάποιοι Βολιώτες φοιτητές που σπουδάζουν στη Ρόδο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να φωνάζει συνθήματα υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας. 
  • Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής έδωσαν το δικό τους χρώμα στο νησί. Μετά τη λήξη του αγώνα πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη νίκη, ενώ το αεροδρόμιο της Ρόδου «κοκκίνισε» από την παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού.
  • Μόνο φιλόξενοι δεν αποδείχτηκαν οι φίλαθλοι του Διαγόρα ου είχαν πολλά χρόνια να δούνε στο γήπεδό τους φίλους φιλοξενούμενης ομάδας.
  • Επεισόδια έγιναν εντός και εκτός γηπέδου ενώ η αστυνομία εμπόδιζε τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αμυνθούν την ώρα που δεχόταν επίθεση με πέτρες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...