Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Ανώμαλη προσγείωση

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε αναπάντεχα από τον Αγροτικό Αστέρα ,κάτι που προξένησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Σούλης Παπαδόπουλος ενδέχεται να παραιτηθεί τις επόμενες ώρες από τον ερυθρόλευκο πάγκο.

Η ομάδα μας ξεκίνησε με 4-4-2 σύστημα με τους Πέτρου και Σίνγκμπο στο κέντρο της άμυνας, Γεωργιάδη και Αγγελόπουλο στα άκρα, Χατζή και Μίτροφ αμυντικά χαφ, Μάγγο και Χαικάλη αριστερά και δεξιά στο κέντρο και δίδυμο Φονσέκα-Κοντέων στην επίθεση με τον πρώτο να έχει πιο πολύ οργανωτικά καθήκοντα.

Για άγνωστο λόγο έμεινε εκτός ο Τσάγγαρης που δεν ήταν τραυματισμένος ,ενώ είχε πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ νωθρά για την ομάδα μας, με τον Αγροτικό Αστέρα να παίρνει εξαρχής το κέντρο και να κάνει ουσιαστικά όλο το παιχνίδι. Παρόλα ταύτα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ με σουτ του Χαικάλη μέσα από την περιοχή στο 13΄ το οποίο όμως κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στη συνέχεια και πάλι οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και την επισφράγισαν με ένα γκολ. Συγκεκριμένα στο 25΄ και μετά από διαγώνια βαθιά μπαλιά ο Μπεκιάρης βρέθηκε ξεχασμένος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και δεξιά και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ. Μεγάλη ευθύνη στο γκολ φέρει τόσο ο Γεωργιάδης που άφησε εκτεθειμένο το αριστερό άκρο της άμυνας όσο και ο Σίνγκμπο ο οποίος άργησε χαρακτηριστικά να επέμβει στην φάση. Το πρώτο ημίχρονο κύλισε στο ίδιο μοτίβο μέχρι την λήξη του χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να χάσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Η ομάδα μας έκλεισε το ημίχρονο κάνοντας την πρώτη αλλαγή στο 40΄ με τον Βέρμπη να παίρνει την θέση του Χατζή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι όλοι περίμεναν πως η ομάδα μας θα παρουσιάσει τελείως διαφορετικό πρόσωπο, οι παίκτες μας διέψευσαν πανηγυρικά. Η απόδοση ναι μεν ανέβηκε σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο αλλά ο τρόπος ανάπτυξης δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Επαναλαμβανόμενες βαθιές μπαλιές, που κατέληγαν είτε στην αγκαλιά του Διλμπέρη είτε απευθείας άουτ, και ψηλές μπαλιές που γίνονταν εύκολη λεία για τους υψηλόσωμους αμυντικούς του Αγροτικού Αστέρα. Η δεύτερη αλλαγή στο 60΄(Ντίλτον στην θέση του Κοντέων) άλλαξε προς το καλύτερο ακόμα περισσότερο την εικόνα της ομάδος μας και έκλεισε ακόμα περισσότερο τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους. Όμως και πάλι η επιπολαιότητα αλλά και η έλλειψη καθαρού μυαλού χαρακτήριζαν τις τελικές μας προσπάθειες.

Φωτεινή εξαίρεση η φάση στο 65΄ όταν ο Ντίλτον χόρεψε την άμυνα του Αγροτικού και έκανε την σέντρα και ο Φονσέκα με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του, ανήμπορου να αντιδράσει, Διλμπέρη. Από εκεί και μετά πάλι μία από τα ίδια με αποτέλεσμα η ήττα να έρθει φυσιολογικά. Να σημειωθεί πως η τρίτη αλλαγή για την ομάδα μας ήταν ο Διαμάντης στην θέση του Σίνγκμπο στο 80΄, αλλαγή όμως που δεν έφερε τα προσδοκώμενα οφέλη.

Η ομάδα ήταν ασύνδετη, χωρίς αρχή και τέλος και η απόδοση της ήταν κατά πολύ χειρότερη από ότι μας είχε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια (ειδικά εντός έδρας και απέναντι σε ποιοτικότερους αντιπάλους). Οι παίκτες δεν είχαν καθαρό μυαλό, ήταν επιπόλαιοι και εμφανίστηκαν παρά πολύ κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη. Το στήσιμο της ομάδος από τον Σούλη ήταν πολύ αμυντικογενές, θύμισε περισσότερο εκτός έδρας παιχνίδι και η έμπνευση του να αγωνιστούμε με 3 αμυντικά χαφ μας κόστισε τον έλεγχο του κέντρου με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αναπτυχθούμε σωστά. Καλύτεροι της ομάδος μας μακράν ο Φονσέκα και ο Ντίλτον που ανακάτεψε όσο κανείς την αντίπαλη άμυνα. Ο Σίνγκμπο καλός αμυντικά (αν και χρεώνεται αρκετά μεγάλη ευθύνη στη φάση του γκολ) όμως εντελώς άτεχνος, αργός και συνολικά η παρουσία του ήταν αρνητική. Πολύ κουρασμένοι φάνηκαν οι Αγγελόπουλος και Γεωργιάδης ενώ για άλλη μια φορά δεν έπεισαν με την εμφάνιση τους οι Βέρμπης και Κοντέων.

Ο διαιτητής δεν έκανε το μεγάλο λάθος όμως μας έκανε να αναρωτιόμαστε πόσους βαθμούς θα είχαμε τώρα αν μας έπαιζαν έτσι εκτός έδρας. Σωστή η αποβολή του Κοσμίδη με δεύτερη κίτρινη στο 68΄ αλλά θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο των παικτών του Αγροτικού Αστέρα ενώ έδειξε μεγάλη ανοχή στις συνεχόμενες καθυστερήσεις. Κορυφαία στιγμή η κίτρινη κάρτα στον Διλμπέρη για καθυστέρηση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (και ενώ ο ίδιος παίκτης του είχε δώσει ήδη αρκετές αφορμές να του δείξει κάρτα) και αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης. Πάντως ο σοβαρός Ολυμπιακός των προηγουμένων 10 αγωνιστικών δεν είχε τίποτα να φοβηθεί από την διαιτησία του Τσινίαρη του συνδέσμου Αθηνών.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που είδαν το παιχνίδι ήταν περίπου 3000.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...