Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Μοιράστηκε βαθμό με Ηρακλη!


Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο με αντίπαλο τον Ηρακλή και παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1.

Οι ερυθρόλευκοι αν και προηγήθηκαν πολύ γρήγορα στο σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ του Κουντουριώτη ,παραχώρησαν τα "ηνία" του αγώνα στους φιλοξενούμενους οι οποίοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 52' και να πάρουν δίκαια τον έναν βαθμό.




Ο Βαζάκας παράταξε τον Ολυμπιακό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς , τους Φιλίποβιτς, Παπακώστα και Μαρκοπουλιώτη και τον Να αριστερά και τον Γραικό δεξιά.
Προπονητής που αρχίζει με 5-2-2-1 ασφαλώς δείχνει πως φοβάται το ματς. Αυτός ο φόβος βέβαια είχε μια βάση. Ο Ηρακλής είναι μια καλοστημένη ομάδα με παίκτες με μεγαλύτερη αντοχή από τους δικούς μας. 
Ο Κόλα ήταν αμυντικό χαφ, ενώ ο Σκοπελίτης λίγο πιο μπροστά θύμιζε πασπαρτού και έπαιζε παντού.Μπροστά έπαιζαν οι Κουντουριώτης ,Μπάτροβιτς και Βερνάρδος.


Το παιχνίδι τακτικά «βγήκε» εξαιρετικά στον Βαζάκα ,αφού η ομάδα έχει στηθεί να "παίρνει" στην ταχύτητα με αντεπιθέσεις βασισμένη στην βαριά της άμυνα.
Με το φοβερό γκολ νωρίς νωρίς του Κουντουριώτη που «κρέμασε» τον Παλαβράκη από τα 45 μέτρα ο Ολυμπιακός είχε όλο το περιθώριο η  στρατηγική να «δουλέψει».Η ομάδα τακτικά «έδωσε» το παιχνίδι στον αντίπαλό της και περίμενε να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.
Ο Ηρακλής από το 2' έως το 20΄είχε δύο τελικές προσπάθειες.



Η τακτική Βαζάκα έχει και κάποια μειονεκτήματα.
Από την στιγμή που θα κάνεις λίγες τελικές προσπάθειες ,θα πρέπει να τις εκμεταλλεύεσαι με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας.
Στο 22΄ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο γκολ ,ο Βερνάρδος όμως δεν πλάσαρε με τον καλύτερο τρόπο και ο Παλαβράκης απομάκρυνε με τα πόδια.


Ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 52΄όταν ο Παπαστεριανός βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή. Πραγματικά ιδιαίτερη φάση αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα μας έπαιζε με 5 αμυντικούς.
Ίσως  αυτό που την πρόδωσε στην συγκεκριμένη φάση να ήταν οι συχνές προωθήσεις του Να από τα αριστερά. Όχι πως έφταιγε ο ο αριστερός αμυντικός του Ολυμπιακού...κάθε άλλο ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού και του αγώνα με αμέτρητα χιλιόμετρα πάνω -κάτω και πολύ πετυχημένες μεταβιβάσεις.




Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός θα είχε μία- δύο τελικές που θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί αν ήθελε να «πάρει» το παιχνίδι.Αυτή ήρθε στο 69΄με τον Βερβάρδο να αστοχεί σε κεφαλιά με τον Παλαβράκη μόνο απέναντί του.Και ο Ηρακλής είχε την ευκαιρία του με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος και να κρίνεται μάλλον δίκαιο.


Ολυμπιακός Βόλου: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Ναά, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Σκοπελίτης, Κόλα, Κουντουριώτης, Μπάτροβιτς (64’ Σουλεϊμάν), Βερνάρδος

Ηρακλής: Παλαβράκης, Πανάγου, Μανωλάκης, Αγ.Παπαστεριανός, Κωστούλας, Πήλιος (λ.τρ. 67’ Χρουσιέλ), Εμ. Παπαστεριανός, Τότσκα (76’ Καρτσαμπάς), Τόμας (46’ Μασούρας), Κάκκο (46’ Βιτίνιο), Μπαστακός

Κάρτες:   59' Γραικός 62' Κόλα. 91' Ξενοδόχοφ, 93' Φιλίποβιτς, - 72΄Χρούσιελ79' Κωστούλας , 91' Παπαστεριανός

Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Βάτσιος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα σε ένα παιχνίδι χωρίς την δύσκολη φάση

Μας άρεσε....

Ο Να έκανε τα πάντα και ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου.

Δεν μας άρεσε...

Ο Μπάτροβιτς έδειχνε στατικός σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι με τις Σέρρες


Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Βαζάκας: «Μετά τη θετική μας παρουσία στις Σέρρες, όλοι στην ομάδα θέλαμε σήμερα να κερδίσουμε. Ξέραμε ότι παίζαμε με μία δύσκολη ομάδα, όμως είχαμε «διαβάσει» το παιχνίδι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αυτό το δείξαμε. Πετύχαμε ένα καταπληκτικό γκολ και δεν κινδυνέψαμε σε κανένα χρονικό σημείο από τον αντίπαλο. Γνωρίζοντας τα αδύνατα σημεία του Ηρακλή, δώσαμε χώρο και προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση. Μάλιστα είχαμε μία φάση με τον Βερνάρδο που θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0. Θεωρώ πως ουσιαστικά το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Ολυμπιακό Βόλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το πλάνο μας ήταν να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Να περιμένουμε στο κέντρο και να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα του Βερνάρδου και του Κουντουριώτη. Όμως δεχθήκαμε ένα «παιδικό» και αδικαιολόγητο γκολ, γιατί βρισκόμασταν σε οργανωμένη άμυνα από στημένη φάση. Από ‘κει και πέρα ο Ηρακλής πήρε μέτρα στο γήπεδο, ήταν πιο επικίνδυνος δεν έκανε όμως την ουσιαστική φάση για να μπορεί να ισχυριστεί ότι δικαιούταν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Παρ’ όλα αυτά εμείς αντιδράσαμε και το παλέψαμε και δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου, οι οποίοι μέχρι το 95’ προσπάθησαν. Σας θυμίζω πως στα τελευταία πέντε λεπτά κερδίσαμε δύο κόρνερ που δείχνει την επιθετική διάθεσή μας.Είμαστε στεναχωρημένοι από τον τρόπο που ήρθε το αποτέλεσμα, όμως έτσι είναι η Β’ Εθνική. Όλα τα παιχνίδια θα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πρέπει να δουλέψουμε να μη δεχόμαστε τέτοια γκολ. Πρέπει ο Ολυμπιακός Βόλου να κρατάει το 1-0 γιατί στο γκολ θα κρίνονται όλα τα παιχνίδια.
Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί έδειξαν διάθεση και πάλεψαν μέχρι το τέλος. Πλέον κοιτάζουμε την επόμενη μέρα, διορθώνοντας κάποια λάθη που κάναμε. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρει τον δρόμο του και στο τέλος θα κατακτήσει τον στόχο που έχει θέσει.
Να πω ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που παρά τα προβλήματα ήταν δίπλα και στήριξε»

 
Γεωργιάδης: «Παίξαμε απέναντι σε μία ιστορική ομάδα που προερχόταν από μια ισοπαλία μέσα στις Σέρρες όπως κι εμείς που ήμαστε σε καλή κατάσταση. Αυτό θέλαμε να συνεχίσουμε και σήμερα. Γνωρίζαμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια συμπαγής ομάδα αλλά το ποδόσφαιρο είναι έτσι που στο πρώτο λεπτό δεχτήκαμε ένα γκολ που το κάναμε δώρο στο αντίπαλο. Επικρατήσαμε χωρίς να κάνουμε την μεγάλη φάση .Δεν είμαστε χαρούμενοι με την ισοπαλία αφού διεκδικήσαμε την ανατροπή .Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως τώρα χτίζετε αυτή η ομάδα και σε αυτή την πολύ δύσκολη έδρα προσπαθήσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Το πρωτάθλημα αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο με πολλές ιστορικές ομάδες. Ευχαριστώ πολύ τον Ολυμπιακό για την φιλοξενία αλλά και τους φιλάθλους του που παρά που δημιουργούν τέτοια ατμόσφαιρα στην έδρα τους ήταν πολύ κόσμιοι απέναντι μας.»




Μικρά&πικάντικα
  • Ο κόσμος ήταν στο πλευρό του Ολυμπιακού Βόλου στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, με τη διοίκηση να τον ευχαριστεί. 
  • Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ευχαριστεί τους φιλάθλους της ομάδας μας, που κατέκλυσαν σήμερα το δημοτικό στάδιο της Νεάπολης και στήριξαν την προσπάθεια των παικτών από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Ο κόσμος του Ολυμπιακού επέστρεψε δυναμικά στο γήπεδο, χειροκρότησε την ομάδα, αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές. Θέλουμε όλοι στην ομάδα αυτόν τον κόσμο να τον κάνουμε περήφανο και σε κάθε παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα παλεύει για τη νίκη, με στόχο μια δυναμική παρουσία στο πρωτάθλημα της Super League 2, όπως αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Με τέτοιο κόσμο ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Συνεχίζουμε δυνατά για να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει.»
  • Περίπου 2000 κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες της Νεάπολης.Ανάμεσά τους και 30 προσκεκλημένοι του Ηρακλή που κάθισαν στην άκρη του πετάλου χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.
  • Στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύτηκε ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού Δημήτρης Βαινάς








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...