Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Οι όμιλοι της Β' Εθνικής


Μπορεί να απέχουμε λίγους μήνες από τη έναρξη του νέου πρωταθλήματος ,αλλά οι εκκρεμότητες που απομένουν για την διάρθρωση των ομίλων είναι αρκετές.

 Η νέα Super League 2 ή Β' Εθνική όπως την ξέρουμε, θα διεξαχθεί με 36 ομάδες ,οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες ενώ στόχος είναι σε βάθος τριετίας, η κατηγορία να έχει μείνει με 18 ομάδες.

Η συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα συνοδεύεται με αυστηρές προϋποθέσεις καθώς κάθε ΠΑΕ πρέπει να έχει μετοχικό κεφάλαιο 350.000 ευρώ έως 23 Ιουλίου και να καταθέσει εγγυητική επιστολή 150.000 ευρώ έως 15 Ιουλίου. 

Όποια εξ αυτών που έχει δικαίωμα να αγωνιστεί δεν πληροί τα οικονομικά και δεν δηλώσει συμμετοχή, τη θέση της θα πάρει ή ομάδα από την Γ’ Εθνική (που συμμετείχε στα μπαράζ) ή από ΠΑΕ που έπεσε από την Football League.Η τροπολογία έγινε την τελευταία στιγμή για να ευνοηθεί η ομάδα του Πανιωνίου.

Από τις 36 που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία κάποιες αδυνατούν να αγωνιστούν και είτε θα αποχωρήσουν ή θα παραχωρήσουν το ΑΦΜ τους. Ήδη η ομάδα της Τριγλίας συμφώνησε για την παραχώρηση του ΑΦΜ στον Ηρακλή,ε νώ και ο Ορφέας Ξάνθης αναμένεται να πράξει το ίδιο. Εξαιρετικά δύσκολα θα βρεθούν τα χρήματα στον Αλμωπό Αριδαίας ,τον Καραικσάκη , τον Θεσπρωτό, και τον Ιάλυσο.

Να σημειωθεί πως οι 4 Β' ΠΑΕ των μεγάλων του ΠΟΚ θα μοιραστούν από δύο σε κάθε όμιλο.Έτσι ο Βορράς θα έχει με σιγουριά της ομάδα του ΠΑΟΚ και ακόμα μία εκ των Ολυμπιακού ,ΠΑΟ και ΑΕΚ η οποία πιθανώς θα προσδιοριστεί με κλήρωση.

Αναλυτικά οι 36 ομάδες της Super League 2:

Βορράς

  1. ΑΕΛ
  2. Ξάνθη
  3. Θεσπρωτός
  4. Τρίκαλα
  5. Απόλλων Λάρισας
  6. Δόξα Δράμας
  7. Βέροια
  8. Καβάλα
  9. Πανσερραϊκός
  10. Ολυμπιακός Βόλου
  11. Πιερικός
  12. Ολυμπιακός Β' ή ΑΕΚ ή ΠΑΟ Β'
  13. ΠΑΟΚ Β
  14. Τρίγλια (Ηρακλής)
  15. Αλμωπός Αριδαίας
  16. Ορφέας Ξάνθης
  17. Νίκη Βόλου
  18. Αναγέννηση Καρδίτσας

Νότος

  1. Παναχαϊκή
  2. Καλαμάτα
  3. Ρόδος
  4. Καραϊσκάκης
  5. ΟΦ Ιεράπετρας
  6. Επισκοπή
  7. Λεβαδειακός
  8. Εργοτέλης
  9. Χανιά
  10. Διαγόρας Ρόδου
  11. Ιάλυσος
  12. Σαντορίνη
  13. Καλλιθέα
  14. Αιγάλεω
  15. Κηφισιά
  16. Ηρόδοτος
  17. ΑΕΚ Β΄ή Ολυμπιακός Β'
  18. Παναθηναϊκός Β ή Ολυμπιακός Β


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...