Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 τον Αλμωπό Αριδαίας και πήραμε όλοι βαθιά ανάσα !
Η ομάδα μας κέρδισε σχετικά εύκολα τον μαχητικό Αλμωπό και όλα δείχνουν ,εκτός απροόπτου ,πως τουλάχιστον απέφυγε τα χειρότερα και θα σώσει την κατηγορία αφού απομακρύνθηκε από τον Απόλλωνα Πόντου κατά 8 βαθμούς.
Πλέον ο στόχος είναι η κατάκτηση της τέταρτης θέσης ,κάτι που είναι επιτευκτό αν γίνει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου και φυσικά ο Ολυμπιακός το κερδίσει.
Ο Βούζας παρέταξε τον Ολυμπιακό με τερματοφύλακα τον Ξενοδόχοφ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σκοπελίτης και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, οι Γιαννίτσης και ο Φιλλίποβιτς. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Κόλα με τον Γκιοατά ενώ στα χάφ ήταν ο Νηκλιτσιώτης ,Βουκελάτος και ο Κατσούκης.Φορ έπαιξε ο Παπαδημητρίου.
Ο Ολυμπιακός που συνολικά ήταν ανώτερος από τον Αλμωπό σκόραρε νωρίς , δεν άγχωσε τους φιλάθλους του που είχαν....κατακλύσει την μάντρα της Νεάπολης και έκαναν δυναμική κερκίδα , και έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είχαμε συνηθίσει.
Η διαφορετικότητα ήταν πως η ομάδα έκανε αρεκτές «πλαγιοκοπήσεις» και προσπάθησε να παίξει με σέντρες και «στημένα» ,φάσεις οι οποίες τις έδωσαν και τα γκολ,αφού μέχρι τώρα έδειχνε πως...δεν έχει το κατάλληλο υλικό για να δημιουργήσει στον άξονα.
Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε όπως είπαμε νωρίς ,στο 13’. Ο Ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυνόμενοι του Αλμωπού έδιωξαν προς στιγμήν, ο Φιλίποβιτς έκανε το γυριστό σουτ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Γιαννίτση, στο αριστερό δοκάρι του Μένιου και κατέληξε στα δίχτυα, για γίνει το 1-0.
Ο Ολυμπιακός έδωσε μέτρα στον αντίπαλο ,που δεν είναι κακή ομάδα, και ο Αλμωπός είχε 2-3 τελικές όχι επικίνδυνες.
Το β΄μέρος ήταν...καρμπόν του πρώτου με την ομάδα μας να κάνει γρήγορα το 2-0 και να ξεαγχώνει τον κόσμο.Ο Τσαγκαλίδης από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Παπαδημητρίου σε πρώτο χρόνο δεν μπόρεσε να πλασάρει και ο Νικλητσιώτης από κοντά με πλασέ έγραψε το 2-0.
Έπειτα το παιχνίδι άνοιξε και η ομάδα μας θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ αφού είχε κλασσικές ευκαιρίες με τον Βασιλούδη στο 84' και 87'.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Σκοπελίτης, Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Γκιοατά (49’ λ.τρ. Βασιλούδης), Κόλα, Βουκελάτος (46’ Τσαγκαλίδης), Νικλητσιώτης (62’ Ρόκας), Κατσούκης (85’ Χολέβας), Παπαδημητρίου (85’ Ερέρα).
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Μένιος, Μεντής (79’ Κιουλτζόπουλος), Κουρούπης, Βενέτης, Ρογγότης, Αμαραντίδης (65’ Έππας), Μιγκέλ (79’ Λόμπα), Κολτσίδας, Μάνιος (65’ Λουσέρο), Πέττας, Γκέσιος (77’ Χαντζάρας
Ο Γκιοτά ,αν και ποιοτικός για τα δεδομένα της κατηγορίας παίκτης ,είναι πολύ επιρρεπής στους τραυματισμούς και έχει συγκεκριμένο χρόνο αντοχής.
Οι δηλώσεις των προπονητών....
Οι δηλώσεις των προπονητών....
Είπαν:
Σχετικά πάντως με τον περισσότερο χρόνο που είχε στη διάθεσή του ο Ολυμπιακός Βόλου για δουλειά, αφού δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, ο Βασίλης Βούζας σημείωσε ότι αυτό: «Έπαιξε μεγάλο ρόλο, και οι παίκτες ανέλαβαν δυνάμεις γιατί ήταν πολύ έντονες οι προηγούμενες μέρες. Αυτό φάνηκε με καλά τρεξίματα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και με κάποια επιπλέον τακτικά στοιχεία στο παιχνίδι μας, Χρειάζεται περισσότερη δουλειά βέβαια, αλλά είχαμε μία καλή παρουσία και είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παικτών και στις προπονήσεις και στο παιχνίδι»
: «»