Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Και όμως...!Υπάρχει προϊστορία


Λίγες είναι οι ομάδες της Football League με το ειδικό βάρος που έχει ο Ολυμπιακός Βόλου.

Μια από αυτές δεν είναι σίγουρα η Α.Ε.Π. Κοζάνης.Παρά ταύτα υπάρχει προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Την σεζόν 1992-1993 οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.Ο Ολυμπιακός ,ομάδα της Β΄Εθνικής τότε αντιμετώπισε την ΑΕΠ Κοζάνης στον πρώτο γύρο και την απέκλεισε εύκολα με σκορ 2-0.την συγκεκριμένη μάλιστα χρονιά ο Ολυμπιακός έφτασε στα προημιτελικά του θεσμού οπότε και αποκλείστηκε δύσκολα από τον Ολυμπιακό Πειραιώς σε διπλούς αγώνες.

Εν τω μεταξύ η διοίκηση του ΑΕΠ Κοζάνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδεικνύει το τι σημαίνει Ολυμπιακός Βόλου για την ποδοσφαιρική Ελλάδα:

"Στο γήπεδο της πόλης μας, στο Δ.Α.Κ Κοζάνης, θα δώσει τοv πρώτο επίσημο εντός έδρας αγώνα της η ΑΕΠ Κοζάνης, την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 15:00, κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Μετά από δεκαετίες, η Κοζάνη θα φιλοξενήσει και πάλι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό όνομα και η ομάδα μας θα εκπροσωπήσει τη Δυτική Μακεδονία σε επαγγελματικό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Τι κρίμα που λόγω κοβιντ, οι κερκίδες του ιστορικού μας γηπέδου θα ειναι άδειες από φιλάθλους! Η ομάδα μας, θα προσπαθήσει να φιλοξενήσει όσο το δυνατό καλύτερα την ιστορική ομάδα του Βόλου και αγωνιστικά φυσικά θα παλέψει για τη νίκη.”



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...