Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Κάθε αρχή και δύσκολη!


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα στην πρεμιέρα της Football League στο ουδέτερο γήπεδο της Φιλλιπούπολης κερδίζοντας την Τρίγλια με 1-0.

Η ομάδα μας ήταν καλύτερη της αντιπάλου της , προηγήθηκε νωρίς με γκολ-πέναλτι του Παπαδημητρίου αλλά δεν μπόρεσε να "τελειώσει" γρήγορα το ματς με ένα δεύτερο γκολ και άγχωσε τους φιλάθλους της ,χωρίς όμως να κινδυνέψει ουσιαστικά να χάσει το τρίποντο.




Ο Ξηροφώτος παρέταξε τον Ολυμπιακό με τερματοφύλακα τον Ξενοδόχοφ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, οι Γιαννίτσης και Φιλλίποβιτς. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Κόλα με τον Αγρόδημο ενώ  στα χάφ ήταν ο Σκοπελίτης ,ο Τσαγκαλίδης και ο Βασιλούδης.Φορ μόνος του μπροστά ο Ιάσωνας Παπαδημητρίου.


Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι πιεστικά και πρέσαρε ψηλά αναγκάζοντας τους αντιπάλους να υποπίπτουν σε συνεχόμενα λάθη.Προηγήθηκε νωρίς με γκολ από πέναλτι μετά από μαρκάρισμα πάνω του , και να κάνουν και αρκετές ευκαιρίες με κορυφαία του Τσαγκαλίδη στο 15' όταν απέναντι από τον Παλαβράκη δεν μπόρεσε να τον νικήσει.
Στο 31' ο Παπαδημητρίου σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Η Τρίγλια δεν είχε σε όλο το παιχνίδι την κλασσική ευκαιρία.Ίσως μοναδική εξαίρεση να ήταν η κεφαλιά του Οσμάνοβιτς στο 37'.



Με την άμυνα των ερυθρολεύκων να μην πιέζεται θα περιμέναμε έναν Ολυμπιακό που θα καιροφυλαχτούσε να πετύχει το 2-0 στις αντεπιθέσεις,χωρίς όμως να δούμε τέτοιο παιχνίδι από την ομάδα μας.Η καλύτερη ευκαιρία του β΄μέρους ήταν το δοκάρι του Κλέβι Κόλα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ.



Ολυμπιακός Βόλου:Ξενοδόχοφ, Γραικός, Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Αγρόδημος, Κόλα, Σκοπελίτης (75’ Κολέλα), Βασιλούδης (48’ Βουκελάτος), Τσαγκαλίδης (88’ Παπακώστας), Παπαδημητρίου (88’ Τζούριτς).
ΠΟ Τρίγλιας: Παλαβράκης, Πανάγου, Γαλούπης, Παπασγεργιανός, Βοσκόπουλος, Καλαϊτζίδης (77’ Τότσκα), Ευθυμιάδης (68’ Μπρίτο), Δόρης, Ζγκούρι (87’ Σμυρλής), Οσμάναγκιτς (68’ Ντούγκα), Ποζατζίδης.


Κάρτες:  34’ Μπουτζίκος-11’ Παπαστεριανός, 17’ Καλαϊτζίδης

Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Μελτζανίδης δεν είχε δύσκολες φάσεις,

Μας άρεσε....

Η πίεση του πρώτου μέρους ψηλά που απέφερε ουσιαστικά και το νικητήριο γκολ.
Δεν μας άρεσε...
Η αδυναμία του Ολυμπιακού να πάρει κάτι στις αντεπιθέσεις του ΄β' μέρους



Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Ξηροφώτος: «Kαταρχήν, να ευχαριστήσουμε εκ μέρους όλου του προπονητικού τιμ τη διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει. Μας αφήνει να δουλέψουμε ελεύθερα, με νέα παιδιά. Πραγματικά ευχαριστιόμαστε όλη αυτή τη διαδικασία. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα και οι ομάδες δεν «χτίζονται» από τη μία μέρα στην άλλη. Έχουμε έρθει με όρεξη για να δουλέψουμε, μ’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές και να δημιουργήσουμε μία πολύ καλή ομάδα για το μέλλον.
Όσον αφορά το παιχνίδι, είχαμε ένα καλό διάστημα 30-35 λεπτών υπεροχής, με αδιάκοπο πρέσινγκ και αρκετές προϋποθέσεις για ευκαιρίες. Δεν το μετουσιώσαμε σε ένα ασφαλές σκορ και σιγά-σιγά από το 35’, όταν ο αντίπαλος βρήκε τρόπους να σπάσει το δικό μας το πρέσινγκ, μπόρεσε να έχει την υπεροχή του παιχνιδιού.


Είχαμε πραγματικά και την τύχη με το μέρος μας, γι’ αυτό κερδίσαμε και το παιχνίδι. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί. Κρατάμε το πολύ καλό διάστημα, αλλά θα πρέπει να αναλύσουμε και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, για να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι.
Συγχαρητήρια στους παίκτες που ειδικά προς το τέλος καταβάλαν φοβερή προσπάθεια. Τους αξίζουν οι τρεις βαθμοί. Εμείς ήδη προετοιμάζουμε το επόμενο παιχνίδι, που είναι την Τετάρτη με την Κοζάνη εκτός έδρα»



Γεωργιάδης: «Πιο σημαντικό από τον ίδιο τον αγώνα ήταν πως κληθήκαμε να βρεθούμε ξανά στο γήπεδο μετά από ένα έτος.Βρεθήκαμε απέναντι από μια πολύ ιστορική ομάδα τον Ολυμπιακό Βόλου .Προετοιμαστήκαμε με πολλές δυσκολίες.Θεωρώ πως ήταν σημαντικό το κομμάτι του ξεκινήματος και με τα παιδιά επικεντρωθήκαμε στο τεχνικό κομμάτι και πως να αποφύγουμε κακοτοπιές ,αλλά σε μία τέτοια ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού,η οποία διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.Μετά τα πρώτα 15 λεπτά κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο,χωρίς να μετουσιώσουμε σε κάποια φάση .Αυτό που θα κρατήσω είναι η αγωνιστικότητα των ποδοσφαιριστών που θα πρέπει να κρατήσουν και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε λίγες ημέρες για τον επόμενο αγώνα.Δεν θα μπω σε διαδικασία να σχολιάσω τον διαιτητή που θεωρώ πως του έλειπε ρυθμός.Ας πείσουμε τους εαυτούς μας πως τα λάθη του ήταν ανθρώπινα και πως δεν είχε δόλο απέναντι στην ομάδα μας.»




Μικρά&πικάντικα
  • Στο πλευρό των ερυθρόλευκων στην Λάρισα βρέθηκαν περίπου 50 φίλοι του,όπως προβλεπόταν από το πρωτόκολλο.
  • Κόκκινη κάρτα αντίκρυσε ο Στέφανος Ξηροφώτος ο οποίος δεν θα μπορέσει να καθήσει στον πάγκο της ομάδας μας στο παιχνίδι της Τετάρτης στην Κοζάνη με αντίπαλο την τοπική ΑΕΠ.
  • Κίτρινη κάρτα δέχτηκε και ο Θωμάς Μακρής.


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...