Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Επίθεση στην...επίθεση Μουλά!


Κόντρα ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ της ΠΑΕ του Ολυμπιακού και του πρώην προέδρου του Ερασιτέχνη κου Μουλά.

Το μπαράζ ανακοινώσεων ξεκίνησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και συνεργάτης του κου Μπέου κος Μουλάς ο οποίος με επιστολή αποκάλεσε τον Ολυμπιακό ως παράρτημα της Λάρισας και του κου Κούγια.

Η επιστολή του κου Μουλά έχει ως εξής:

«Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, σχετικά με την μετεγγραφή ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού στην ΑΕΛ. Το γεγονός μεμονωμένα της μετεγγραφής δεν είναι κατακριτέο. Απαράδεκτα όμως κρίνονται κάποια μέρη της ανακοίνωσης, τα οποία προκαλούν απέχθεια και αποστροφή στους αγνούς οπαδούς του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι « Η ΠΑΕ ΑΕΛ και προσωπικά ο Αλέξης Κούγιας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου Ευριπίδη Τσιμπανάκο για την επιλογή του να παραχωρήσει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή στην ομάδα μας, λόγω της προσωπικής σχέσης με τον κ. Κούγια …».

Όμως σ’ αυτή την πόλη είναι νωπές ακόμη οι μνήμες της καταστροφής το 2011 του Ολυμπιακού, όταν η ομάδα μετά από μία ξέφρενη πορεία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και παρ’ όλες τις ραδιουργίες και τα σαμποτάζ σε βάρος της προχωρούσε ακάθεκτη στην ευρωπαϊκή της πορεία, έτοιμη να κατατροπώσει την Παρί Σεν Ζερμαίν του μεγαλομάγειρα της ΟΥΕΦΑ Πλατινί.

Ένας από τους πολέμιους της ομάδας εκείνη την εποχή υπήρξε ο Κούγιας με αποτέλεσμα η ομάδα να διαλυθεί και ο πρόεδρος της,  Αχιλλέας Μπέος, να βρεθεί προφυλακισμένος, άδικα, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε με τις δικαστικές αποφάσεις.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε μεγάλους αγώνες, τόσο στον Βόλο, όσο και κεντρικότερα, ώστε να επιτευχθεί η επάνοδος της ομάδας στη Β’ Εθνική, μία λύση μεσοβέζικη. Έκτοτε ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επανέλθει εκεί, όπου του αξίζει και ταλαιπωρείται μέχρι σήμερα στα λασποχώραφα της τρίτης κατηγορίας.

Βέβαια, τα πρώτα συμπτώματα αυτού του συνδρόμου Στοκχόλμης, όπου το θύμα υποστηρίζει τον θύτη, από το οποίο φαίνεται, ότι πάσχουν κάποιοι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, φανήκαν σε ένα φιλικό με την ΑΕΛ προ διετίας στο Πανθεσσαλικό, όταν κανείς δεν αντέδρασε στη θριαμβευτική εμφάνιση του Κούγια με θαλασσί σορτσάκι. Αντίθετα, κάποιοι ενοχλήθηκαν με εμένα διότι ήμουν συνεργάτης του Αχιλλέα Μπέου στο Δήμο Βόλου.

Επίσης η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Η μεταγραφή αυτή αποτελεί και την εκκίνηση μιας σχέσεως συνεργασίας μεταξύ της ΑΕΛ και του ιστορικού Βόλου, ο οποίος έχει κάνει μία επανεκκίνηση ώστε να κατακτήσει στο μέλλον την θέση που του αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του νέου προπονητικού κέντρου του Ολυμπιακού Βόλου».

Δηλαδή, η μεγάλη ιστορική αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου, η Λάρισα, θα συνεργαστεί για να κατακτήσει ο Ολυμπιακός τη θέση που του αρμόζει. Ας μας πούνε ποιος δουλεύει ποιόν. Είναι ποτέ δυνατόν ο μεγάλος αντίπαλος μιας ομάδας να βοηθήσει την άλλη σε τέτοιο βαθμό; Φυσικά και όχι. Εκτός αν εκλαμβάνουν πλέον τον Ολυμπιακό σαν μία ομάδα κολοπετινίτσα, που θα την έχουν για φυτώριο.

Είναι δυνατόν ο αγνός κόσμος της ομάδας να αποδέχεται σαν θύμα τον θύτη του; Οι διοικούντες της ΠΑΕ έχουν οικονομικές υποχρεώσεις, δυσβάστακτο χρέος, ή αισθάνονται  αστάθεια στη δουλειά τους, σε σημείο που δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνοι τους;

Οι απλοί φίλαθλοι, παλιοί παράγοντες και παίκτες, δεν αηδιάζουν βλέποντας τέτοιου είδους εξελίξεις; Είναι δυνατόν μία δράκα παραγόντων να διασύρει τον ιστορικό σύλλογο κατ’ αυτόν τον τρόπο; Τι περιμένουν τον Κούγια και την ΑΕΛ να τους σώσουν;

Κρίμα στους αγώνες που έδωσαν πολλοί φίλαθλοι και στις ταλαιπωρίες τους με βροχές, χιόνια και λιοπύρια, που έφαγαν στα γήπεδα. Ο εξευτελισμός έχει και τα όρια του. Αν κάποιοι έχουν άλλους προσωπικούς στόχους, πέραν από το καλό της ομάδας, καλό είναι σταματήσουν εδώ. Η αξιοπρέπεια είναι ένα είδος ανεκτίμητο και ο ιστορικός σύλλογος δεν τους χρωστάει τίποτε να διασύρεται».

Η ΠΑΕ απάντησε άμεσα στον κο Μουλά:

Βγήκε ο Μουλάς, με την ιδιότητα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου μάλιστα, να αναλύσει τη δήλωση Κούγια, για μια μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ! Αλλά αυτό που ήθελε ήταν προφανώς να επικοινωνήσει στον κόσμο τα δικά του αυθαίρετα συμπεράσματα και ότι κόπτεται για τον Ολυμπιακό Βόλου!Ποιος; Ο Μουλάς…

Αυτός που τέσσερα χρόνια τώρα είναι παντελώς απών από όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα μας!

-Που ήταν όταν η ομάδα μας έκανε αγιασμό στα πλακάκια του ΕΑΚ;

-Που ήταν όταν κάνανε μήνυση στα μέλη του Δ/κου Συμβουλίου του ερασιτέχνη;

-Που ήτανε όταν η ομάδα μας έψαχνε να βρει γήπεδο στην ενδοχώρα της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας;

Ήταν ΑΠΩΝ! Και αυτά είναι καταγεγραμμένα ένα προς ένα στην συνείδηση των φίλαθλων της ομάδας μας.Μιλάει ο άνθρωπος που παρέδωσε (ως τότε πρόεδρος) την ομάδα με 50 μέλη και τώρα αυτή έχει 450!Μιλάει αυτός για την ομάδα μας που είναι κορυφαία στη Μαγνησία, βάση και της αθλητικής αναγνώρισης της ΓΓΑ!

Μιλάει αυτός που μπέρδεψε τους μέτοχους με τα μέλη του ερασιτέχνη!Μιλάει αυτός που προσπάθησε να μεταφέρει βάρη του συνεταιρισμού που προΐστατο στις πλάτες των Βολιωτών!

Αιδώς Αργείοι!!!!

Βέβαια σε εμάς είναι ξεκάθαρο γιατί μιλάει.Μιλάει γιατί διακρίνει ότι η ομάδα, μετά που την παράτησαν στο έλεος του Θεού, όχι μόνο μπόρεσε, και άντεξε αλλά και βαδίζει στο δρόμο της ανασυγκρότησης.Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου καλό για τα σχέδια όσων δεν ήθελαν να υπάρχει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ!

Εμείς όμως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα συνεχίσουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει, ενωμένοι και δυνατοί και με τη βοήθεια των χιλιάδων φιλάθλων μας θα επαναφέρουμε την ομάδα μας εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται: στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής!

Χωρίς βαρίδια του παρελθόντος. Μια ομάδα καθαρή. Μια ομάδα καμάρι αυτής της πόλης και έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει όλους αυτούς που θα βρεθούν απέναντι της για προσωπικό τους όφελος!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...