Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Δελεάζουν με....χυμό και μπλουζάκι!

Τι άλλο θα σκαρφιστεί άραγε ο «άρχοντας της πόλης» για να μαζέψει κόσμο για την ομάδα του;
Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του Ράδιο Ακρόαμα την παρακάτω καταγγελία χωρίς περαιτέρω σχόλια...

«Μία σοβαρή καταγγελία, που εφ’ όσον ευσταθεί, δημιουργεί μείζον θέμα, έκανε σήμερα το πρωί στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ μία συμπολίτισσα. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, σε δημοτικό σχολείο του Βόλου άνθρωποι προσπαθούν να προσεγγίσουν μικρά παιδιά για να τα πείσουν να πάνε σε αγώνα ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης, δελεάζοντάς τα με χυμό και… μπλουζάκια!

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η ακροάτρια, και την οποία πάντως μεταφέρουμε με επιφύλαξη, χθες το πρωί, στην ώρα του διαλείμματος σε δημοτικό σχολείο της Νέας Δημητριάδας, μπήκαν τρία άτομα στην αυλή και διένειμαν στα μικρά αγοράκια εισιτήρια – προσκλήσεις για αγώνα της εν λογω ομάδας, τάζοντάς τους μπλουζάκι και χυμό!

Ορισμένα από τα μικρά παιδιά ενημέρωσαν τους γονείς τους για το περιστατικό, προκαλώντας, όπως είναι εύλογο, την αγανάκτησή τους.

Εφ’ όσον η εν λόγω καταγγελία είναι αληθής, είναι εύλογο πως προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα, κυρίως για τη θέση της διεύθυνσης του σχολείου, που επιτρέπει την είσοδο σε άσχετους ανθρώπους, προκειμένου να προπαγανδίσουν υπέρ συγκεκριμένης ομάδας και να δημιουργήσουν οπαδικά συναισθήματα σε παιδιά. Όπως είναι γνωστό, οι σχολικές αυλές πλέον είναι κλειδωμένες και δεν επιτρέπεται η είσοδος, παρά μόνο εάν πρόκειται για γονέα ή κηδεμόνα μαθητού.

Σαφώς, το θέμα αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τόσο την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποδοθούν ευθύνες, όπου κι εφ’ όσον υπάρχουν.»



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...