Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Γράφετε εσείς...

ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΑ ΤΟΤΕΜ!

Κο Καραγιάννη ΕΝΤΑΥΘΑ....







....
Όπως όλοι οι φίλαθλοί μας έτσι και γώ ακούω τις τελευταίες μέρες τις φήμες για ριζικές αλλαγές στην ομάδα η οποία θα στηριχτεί της νέα χρονιά σε Έλληνες παίκτες, νέους οι οποίοι θα προσφέρουν περισσότερο στην ομάδα για να πετύχει το στόχο της ανόδου. 

Στα πλαίσια αυτής της ανανέωσης ακούω επίσης ότι το προϋπάρχον ρόστερ θα αποτελέσει στο μεγαλύτερο μέρος του παρελθόν εκτός από λίγους που θα παραμείνουν στην ομάδα γιατί πρόσφεραν πολλά την χρονιά που μας πέρασε. Θα ήθελα να σταθώ  ιδιαίτερα στο πρόσωπο και την παρουσία του Μάριο Μπρέσκα. Κατά τη γνώμη μου είναι ο τελευταίος που πρέπει να φύγει από την ομάδα. Και εξηγώ τους λόγους:

1) Ο Μάριο είναι ο συνδετικός κρίκος με την ομάδα που μας χάρισε τις μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη και επανέφερε τον Ολυμπιακό στους μεγάλους συλλόγους της χώρας. 

2) Πολλοί θα πούνε ότι μια ομάδα δεν χρειάζεται «τοτέμ» (παίκτες-σύμβολα) αλλά παίκτες που μπορούν ουσιαστικά να προσφέρουν στον αγωνιστικό χώρο. Ε, λοιπόν ο Μάριο παρά τα χρονάκια του σε ποδοσφαιρικά πλαίσια, ήταν ο ηγέτης της ομάδας και την οδήγησε από την μετριότητα που επιφύλασσε η ενδεκάδα Μποτσιβάλη, με βάση την οποία δε θα μπαίναμε ούτε στα Play Offs φέτος, να διεκδικεί την άνοδο μέχρι την τελευταία στιγμή! Από το Μάριο ξεκινούσαν και τελείωναν όλες οι επιθέσεις, τα στημένα, τα πάντα που είχαν να κάνουν από το κέντρο και μπροστά! Δεν θα ξεχάσω τη διαφορά που παρουσίασε η ομάδα στο πρώτο παιχνίδι μετά την μεταγραφική της ενίσχυση με την προσθήκη των Μπρέσκα και Σολάκη μόνο, στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη! ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ!

3) Ο Μάριο με την εμπειρία και τις πλαγιοκοπήσεις του, με τις πάσες «μοιρογνωμόνιο» και τα στημένα του ανέστησε και παίκτες από το ρόστερ Μποτσιβάλη που ήταν ανύπαρκτοι πριν το Γενάρη! Ο Σταμάτης ο Καρράς, που ανέβαινε με μεγάλη επιτυχία για να βοηθήσει στην επίθεση με οδηγίες του Μπρέσκα, ο Γενγκά που βρίζαμε ως αγγούρι πριν το Γενάρη αξιοποιήθηκε και πρόσφερε αρκετά, κερδίζοντας μια θέση (;) και στη νέα ομάδα, ο Πινδώνης το ίδιο, ο Ανιέτε, αλλά και ο Κατσιαρός και ο Ογκουνσότο και ο Σολάκης, υπήρχαν επιθετικά επειδή υπήρχε Μπρέσκα! Διέψευσε εκείνους που έλεγαν ότι οι σκόρπιοι που επέστρεψαν από την παλιά ομάδα δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αν δεν έχουν παρτεναίρ το Μόνχε, τον Ούμπι, το Μαρτίν κλπ...

4) Ο Μάριο είναι φυσικός και αντικειμενικός ηγέτης του Ολυμπιακού! Γιατί;
Είναι αυτός που «κινεί» και συγκινεί την κερκίδα, άλλωστε για ποιόν άλλον οι οπαδοί φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του σε κάθε αγώνα; Είναι «στρατιώτης» της ομάδας γιατί έπαιξε στα περισσότερα παιχνίδια τραυματισμένος και αυτό ελάχιστα επηρέασε την απόδοσή του! Είναι Ολυμπιακός γιατί ακόμα και όταν αγωνιζόταν σε άλλες ομάδες δεν σταμάτησε να επιθυμεί την επιστροφή του! Είναι Βολιώτης γιατί καθημερινά σε όποιο μαγαζί κάθεται στο Βόλο, δέχεται τις επευφημίες των ανθρώπων και έχει γίνει ένα με μας...Γιατί έχει φάει το περισσότερο βρισίδι από άλλες ομάδες και τη συμπολίτισσα και βασίλισσα του κόμπλεξ νικούλα και ξέρετε...οι καλοί τρώνε το βρισίδι...οι άλλοι περνάνε απαρατήρητοι!

5) Αλλά ας αφήσουμε τα δακρύβρεχτα και ας μιλήσουμε ποδοσφαιρικά. Ήταν ή δεν ήταν ο MVP της φετινής χρονιάς; Αποτελούσε ή όχι βαρόμετρο της ομάδας ώστε στα (λίγα) παιχνίδια που δεν έπαιξε η ομάδα να μην βλέπεται; Είδατε άλλον παίκτη στο φετινό Ολυμπιακό να τρέχει, να μοιράζει, να εκτελεί στημένα κλπ καλύτερα απ αυτόν; Η μήπως κάποιος άλλος παίκτης «ανέστησε» το Γενάρη μια ομάδα που με το ρόστερ και την ψυχολογία που είχε δε θα τερμάτιζε ούτε δέκατη στο πρωτάθλημα;
Σαν επίλογο, θα ήθελα να πως ότι η μέτρια απόδοσή του, όντα τραυματισμένος στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό δεν αναιρεί την προσφορά του στην ομάδα. Αν  π.χ. οι ζέλες επιθυμούν διακαώς την επιστροφή του Γιώργη Καραγκούνη στην ομάδα που η προσφορά του περιορίζεται στο γεγονός ότι τους συνδέει με τη δόξα του παρελθόντος που τους έκανε να νιώθουν περήφανους ενώ στην πραγματικότητα μόνο ψυχολογικά μπορεί πλέον να βοηθήσει και να κάνει καμιά ακόμη κωλοτούμπα για να ξεκινήσει η ομάδα επίθεση από το κέντρο, όποιοι θεωρούν ότι ο Μάριο δεν μπορεί να προσφέρει πλέον στον Ολυμπιακό είναι ποδοσφαιρικά νυχτωμένοι!

Ο Μάριο είναι όχι μόνο ηγέτης της κερκίδας...είναι η ραχοκοκαλιά και η βάση πάνω στην οποία μπορεί να ξαναχτιστεί η ομάδα μας! Άρα Πρόεδρε...μην τον κρατήσεις μόνο γιατί έχει την αγάπη του κόσμου και μπορεί να φέρει περισσότερα εισιτήρια, αλλά κυρίως γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα ποδοσφαιρικά από το να έχει μια ομάδα το Μάριο Μπρέσκα και μάλιστα στη Β΄Εθνική!

Υ.Γ.: Ο Ηλίας Σολάκης πρέπει να τελειώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και αν μπορεί να παίξει ακόμα και τώρα, παρά τα χρονάκια του, θα ήταν πολύ χρήσιμος σε μια θέση πίσω από το σέντερ φορ, κάτι που οι προπονητές έως τώρα δεν έκαναν πράξη και τον «εξέθεσαν» να παίζει σαν σέντερ φορ 90 λεπτά σε όλα τα παιχνίδια!


Breska -1- 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...