Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σίγουρος για την άνοδο...


Σίγουρος για την άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λιγκ, εμφανίστηκε ο Σάββας Παντελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sportculture.gr . 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάββα Παντελίδη:

Για το ισόπαλο παιχνίδι με τη Νίκη Νέας Ιωνίας:
 «Πραγματικά ήταν ένα ντέρμπι, με τόσο μεγάλη ένταση, που προσωπικά δεν έχω ζήσει ξανά στην καριέρα μου. Η ομάδα μου είχε αρκετή νευρικότητα, έκανε αρκετά λάθη, ένα από τα οποία μάλιστα είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουμε νωρίς με 10 παίκτες, ωστόσο ήμασταν πολύ καλύτεροι συνολικά και είναι χαρακτηριστικό πως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας ήταν ο τερματοφύλακας. Το τελικό 1-1 δεν άφησε ουσιαστικά κανέναν ευχαριστημένο. Εμείς μένουμε με την ικανοποίηση ότι ήμασταν καλύτεροι, παρά το γεγονός ότι αγωνιστήκαμε για μεγάλο διάστημα με αριθμητικό μειονέκτημα, ωστόσο είναι σίγουρα αρνητικό το γεγονός ότι είχαμε νευρικότητα και δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στο τέλος, όταν ο αντίπαλος έμεινε με 8 παίκτες».

Για το πώς βίωσε την αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων του Βόλου και για τη δυναμική που προσδίδει στον Ολυμπιακό ο κόσμος: 
«Προσπάθησα την εβδομάδα πριν το ντέρμπι να μη βγαίνω αρκετά έξω, γιατί, είτε το θέλεις είτε όχι, βλέπεις καθημερινά τη δίψα των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου για διάκριση. Το σημαντικό όμως είναι ότι δίνει πολύ μεγάλη δύναμη σε αυτήν την ομάδα ο κόσμος. Στο διάστημα που είμαι εδώ, η ομάδα έχει κάνει αρκετές νίκες, εντός έδρας έχουμε μια ισοπαλία με την Καλλονή στο 95ο λεπτό κι άλλη μία με τη Λάρισα, σε ένα παιχνίδι που χάσαμε αρκετές. Σε κάποια παιχνίδια δεν παίξαμε καλά, ωστόσο ο κόσμος μας δίνει την ώθηση που χρειαζόμαστε».

Για την αγωνιστική άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου από τη στιγμή που ανέλαβε ο ίδιος: 
«Εγώ έχω καθοδηγήσει την ομάδα σε 17 παιχνίδια και όταν ανέλαβα είχαν προηγηθεί άλλοι 17 αγώνες. Όταν ήρθα στην ομάδα, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν στη 13η θέση, με 22 βαθμούς, 12 γκολ ενεργητικό και 9 παθητικό. Σήμερα η ομάδα έχει 60 βαθμούς. Άρα, συγκεντρώσαμε στο διάστημα της δικής μου παρουσίας, 38 βαθμούς. Επίσης έχουμε σημειώσει 29 γκολ, υπερδιπλάσια σε σχέση με πριν αναλάβω, ενώ έχουμε δεχθεί 10 τέρματα. Παρόλα αυτά δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς και το λέω αυτό διότι έχουν χαθεί παιχνίδια, που θα μπορούσαμε να τα έχουμε κερδίσει».

Για το αν είναι βέβαιος για την απευθείας άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου: 
«Ναι, είμαι βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πετύχει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Θα είναι δύσκολο, αλλά είμαι αισιόδοξος. Πρόσφατα είχα κάνει λόγο για σπριντ 100 μέτρων, με την έννοια πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Θεωρώ ότι όποιος σκοντάψει σε παιχνίδι που θα το θεωρεί σίγουρος, θα είναι αυτός που θα μείνει απέξω».

Για το πόσο δυσκολεύουν την προσπάθεια των ομάδων της Football League οι συνεχόμενες υποχρεώσεις (Τετάρτη-Κυριακή) και για το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού Βόλου, λόγω του βάθους που έχει το ρόστερ: 
«Η ομάδα πράγματι έχει ένα πλεονέκτημα, επειδή έχει βάθος το ρόστερ, ωστόσο υπάρχει κι ένα μειονέκτημα. Η ομάδα αυτή δεν έχει κάνει κανονική προετοιμασία και επίσης αποκτήθηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές τον Γενάρη, οι οποίοι μάλιστα δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, αφού ήταν εκτός προπονήσεων για κάποιο διάστημα. Είναι σημαντικό όμως πως υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις».

Για το αν έχουν βοηθήσει οι μεταγραφές του Ιανουαρίου: 
«Οπωσδήποτε η ομάδα έχει γίνει πιο ποιοτική και αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από την επιθετικότητα που έχει αποκτήσει αλλά και από τα γκολ που έχει πετύχει. Εξάλλου, φαίνεται αυτό και από τα στατιστικά στα γκολ που λέγαμε νωρίτερα».

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα της Football League είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρυσι:
«Σίγουρα, είναι πιο ανταγωνιστικό. Υπάρχουν τουλάχιστον 10 ομάδες, οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο».

Για το αν θα ρίσκαρε μια πρόβλεψη για την τετράδα των ομάδων που θα προβιβαστούν στη Σούπερ Λιγκ: 
«Όχι, δε νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη. Σίγουρα, ο Απόλλων Σμύρνης έχει ένα προβάδισμα, ακόμα και μετά από την ήττα του από τον Πανσερραϊκό, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη, είναι πολύ αμφίρροπη η κατηγορία».

Για το πώς βίωσε το σύντομο διάστημα της αποχής του από τους πάγκους:
 «Είμαι ένας άνθρωπος που πραγματικά ζω για τη δουλειά αυτή και όταν δεν είμαι σε κάποια ομάδα μου λείπει. Μετά από 2 χρόνια περίπου συνεχόμενα στον Πανθρακικό, είχα ανάγκη να ξεκουραστώ, ωστόσο μετά τον πρώτο μήνα αισθανόμουν σαν θηρίο στο κλουβί και ήθελα να δουλέψω».

Για το αν ο Ολυμπιακός Βόλου πληροί τις προϋποθέσεις αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά ώστε να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός στη Σούπερ Λιγκ, όπως είχε συμβεί στο αμέσως προηγούμενο πέρασμά του από την κατηγορία: 
«Σίγουρα. Το πιστεύω αυτό στον υπέρτατο βαθμό! Πρώτα ο Θεός, αν ανέβει η ομάδα, θεωρώ ότι έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να κάνει και πάλι καλή πορεία στη Σούπερ Λιγκ».




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...