Πρωτόγνωρο συναίσθημα χαρακτήρισε την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας ο άσος του Ολυμπιακού Βόλου, Γιάννης Ζαραδούκας.

 Αναλυτικά, όσα τόνισε ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού Βόλου σε αθηναϊκή εφημερίδα»:

Για την κλήση του στην Εθνική: «Έζησα κάτι πρωτόγνωρο. Η κλήση μου στην Εθνική ήταν ένα όνειρο για μένα, αλλά δεν πρέπει να μείνω εκεί. Θα πρέπει να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά με στόχο να καθιερωθώ στο ρόστερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ευχαριστώ τον κ. Σάντος και τους συνεργάτες του που μου έδωσαν την ευκαιρία. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και την αρραβωνιαστικιά μου Άννα για τη συμπαράσταση. Είναι τιμή μου που εκπροσώπησα την πόλη του Βόλου και ελπίζω να την κάνω υπερήφανη».

Γι' αυτό που έμεινε στη μνήμη του: «Εκείνο που έχω κρατήσει στο νου μου είναι όταν με “άγγιξε” το άκουσμα του Εθνικού μας ύμνου.  Πραγματικά, εκείνη την ώρα ένα περίεργο συναίσθημα μου διαπέρασε την καρδιά. Στην αρχή είχα άγχος. Αλλά όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο, τα ξέχασα όλα. Σε εξιτάρει όταν φορά τον εθνόσημο στο στήθος και ελπίζω να ζήσω και άλλες τέτοιες στιγμές».
Για το πως τον υποδέχτηκαν οι συμπαίκτες του: «Με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν όμορφες στιγμές αυτές που βίωσα. Χαίρομαι που εκτίμησαν την αγωνιστική μου συμπεριφορά με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου».

Για την Εθνική του Σάντος: «Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο παιχνίδι για την Εθνική. Είμαστε σοβαρή ομάδα, ενώ η φιλοσοφία του κ. Σάντος ταιριάζει με την Εθνική. Αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει με τον Ισραήλ θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ελπίζω να κληθώ ξανά στην ομάδα και να συνδυαστεί με νίκη. Αυτό θα ήταν το ιδανικό για μένα».