Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Γράφετε εσείς: Ο Ιάσων επέστρεψε!

Γειά σας!Σε σχόλιο ως "ανώνυμος" είχα προτείνει (για τον επόμενο εντός έδρας επίσημο αγώνα της ομάδας μας) ν' αναρτηθεί ακριβώς απέναντι απ' τις κάμερες το σύνθημα: "Ο ΙΑΣΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!". Επειδή κάμποσοι συναναγνώστες με ρώτησαν γιατί πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο και τί σημασία έχει, οφείλω εξηγήσεις. 


Πρώτα, να συστηθω: ζω, αναπνέω, περπατάω, δουλεύω σ' αυτη την πόλη εδω και δεκαετίες (δε λέω πόσες! :-) ) - και δεν είμαι πολιτικός, μην ανησυχείτε! Έχω φίλους-ες, γνωστούς-ές, συναδέλφους-ισσες, τέως συμμαθητές-τριες... Κάθε φορά που βγαίνω έξω (στο κέντρο, δηλαδή), προτιμώ να περπατάω, και πάντα θα χαιρετήσω πεντέξη άτομα τουλάχιστον. Συν τον Φώτη! :-) Φυσικά, το να διαλέξω απο πιτσιρικάς ομάδα, δεν μου πήρε πολύ!

Αλλα το ποδόσφαιρο, όπως ξέρετε, δεν είναι ξεκομμένο απ' τα υπόλοιπα κοινωνικά δρώμενα. Κλισέ αυτό, πλην όμως βάλε και τη δική μου την τάση για κουλτούρα, το πράγμα ήρθε κι έδεσε! (Και τί, δηλαδη; κακό είναι να έχει μια ομάδα φιλάθλους κουλτουριάρηδες; Στη αρχαιότητα, αθλητισμός, Γράμματα, Τέχνες πηγαίνανε πάντα μαζί. Πακέτο!) Καυχώμαι, λοιπόν, ότι μπορώ να βλέπω πλευρές του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, που δεν βλέπει ο καθένας.

Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μιας επίθεσης εναντίον της ομάδας μας σε πρωτοφανή κλίμακα. Δεν αναφέρομαι στα άρθρα και στα σχόλια "τυφλωμένων" οπαδών άλλων ομάδων, αυτά είναι επιπέδου μείον άπειρον. Τί να πεις και τί ν' απαντήσεις σε άτομα με μονοψήφιο δείκτη νοημοσύνης! Ότι:

  • αν δολοφονείς οπαδούς άλλης ομάδας (Φιλόπουλος),
  • αν κάνεις "ντού" εντός κι εκτός γηπέδων και σπας τα πάντα (και τα κεφάλια των πάντων),
  • αν έχεις παίκτες ντοπαρισμένους,
  • αν έχεις παράγοντες, που εισβάλλουν στο γήπεδο με τα κουμπούρια,
  • αν έχεις παράγοντες λαμόγια, που φεσώνουν τους πάντες και τα πάντα, και ειδικά το Δημόσιο,
  • αν είσαι λιοντάρι (πάνινο) στο γήπεδο μεν, αλλά κοτούλα κοκοκό δε, όταν γλείφεις ισχυρούς δημόσιους άνδρες για να σου χαριστούν τα χρέη,
  • αν, εκτός απ' τα χρέη, σου χαρίζονται σκανδαλωδώς κρατικά γήπεδα κι εκτάσεις (πχ "Καραϊσκάκη", Βοτανικός),
  • αν,... αν,... αν...
...τότε 'ντάξ', δεν τρέχει τίποτε, ρε λεβέντες; Εφ' όσον "- Όλα καλά!" φωνάζει η γνωμούλα σας, ο ψυχίατρος είπε να συμφωνούμε μαζι σας κι εμεις!

(Ειδικά για τους Λαρισαίους, επειδή έχω αρκετούς φίλους και στη Λάρισα, θα τους πω να μη διαμαρτύρονται καθόλου, διότι το παιχνίδι το χάσανε ένα τέταρτο του αιώνα πριν. Τότε που πήραν το πρωτάθλημα! Διότι δεν τους ένοιαξε η "επόμενη μέρα". Δεν προετοίμασαν τη διάδοχη κατάσταση, ώστε απο τότε μέχρι σήμερα να μη νοείται η πρώτη
εξάδα της τελικής βαθμολογίας χωρίς την ομάδα τους. Δες τον ΠΑΟΚ, πχ. Από πότε έχει να πάρει πρωτάθλημα αυτός; Αλλά δε λείπει απ' την κορυφή.
Κι έτσι, αφήνοντας τα πράγματα στην τύχη τους, φτάσανε -με την όπισθεν- στις σημερινές καταστάσεις με τον ανεκδιήγητο προπονητή που είχανε πέρισυ, που έκανε δέκα και πλέον αγώνες να σταυρώσει νίκη... αλλα η διοίκηση τον στήριζε!!!
Έτσι είναι, φίλοι Λαρισαίοι! Είτε σας αρέσει, είτε σας ξυνίζει. Αν σας φταίει κάποιος, αυτός δεν είναι οι γείτονές σας στα εξήντα χιλιόμετρα απόσταση νοτιοανατολικά. Τον ένοχο τον βλέπετε κάθε πρωΐ στον καθρέφτη, όταν πάτε για ξύρισμα.

Ελπίζω μόνο η δικη μας ομάδα κάτι να διδαχθεί από τα λάθη των άλλων. Η φετεινή πορεία της αυτομάτως φέρνει κι ευθύνες για το μέλλον! Είτε μας αρέσει κι εμάς αυτό, είτε όχι. Γνωμούλα μου, βέβαια, αλλά δεν μπορώ να το δω διαφορετικά.)

Ενώ, αντίθετα, αν δημοσιευτούν κάποιες εντελώς αόριστες συνομιλίες, και μάλιστα απο υποκλοπές, τότε ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να καεί ζωντανός!

Εκτός της ανοησίας των "τυφλωμένων", έχουμε και την πρωτοφανή επίθεση της Πολιτείας εναντίον μας. Πρώτα, έχουμε μιά Δικαιοσύνη με ερμηνεία-λάστιχο των νόμων, που δέχεται ως αποδεικτικό στοιχείο προϊόντα τηλεφωνικών υποκλοπών! Το απαραβίαστο της ιδιωτικής επικοινωνίας πάει περίπατο στη συγκεκριμένη δίκη, επειδή έτσι αρέσει σε κάποιους. Μετά, δεν υπάρχουν ούτε μάρτυρες, ούτε σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία, πχ ύποπτοι λογαριασμοί τραπεζών. (Άλλη φορά, και αν μου ζητηθεί, θα κάνω ένα μαθηματάκι στον κάθε άσχετο, για το πώς γίνονται οι δωροδοκίες και οι δωροληψίες!)

Μετά, κι ενω η Δικαιοσύνη είναι (υποτίθεται) ανεξάρτητη, παρεμβαίνουν χοντρά στο έργο της διάφοροι κρατικοί άρχοντες. Είτε για να προκαταλάβουν αποφάσεις, είτε για να τις σχολιάσουν (που απαγορεύεται για τους κοινούς θνητούς). Τέλος, οι αποφάσεις είναι πάλι"ά-λά-κάρτ". Ό,τι ζητήσει ο πελάτης! Αφαίρεση δέκα βαθμών, πχ!... Ούτε να είχαμε στήσει πάγκους στην παραλία, και να πουλούσαμε ναρκωτικά! (Και ...χωρίς να κόβουμε αποδείξεις! lol!!!) Ποιά άλλη ομάδα τιμωρήθηκε με αφαίρεση δέκα βαθμών, και για ποιό λόγο;

Γενικό συμπέρασμα: Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να καεί ζωντανός! Γιατί; Γιατί, ...έτσι!

Έλα, όμως, που εμείς δεν ικανοποιούμαστε καθόλου μ' αυτή την "εξήγηση"! Άρα, πρέπει να ψάξουμε τί ακριβώς ενοχλεί και ποιούς και γιατί.
Και καλά ο Γερουλάνος κι ο Νικητιάδης: είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι, και η τυχόν αθώωση του Ολυμπιακού Βόλου τους χαλάει τη σούπα. Ο Μόσσιαλος, όμως, τί ζόρι τραβάει; Και ποια ακριβως άτομα απαρτίζουν την "κοινή γνώμη", που δεν ικανοποιείται, παρα μονάχα αν δει τον Ολυμπιακό Βόλου στην πυρά;

Μία ποδοσφαιρική ομάδα (και άλλων αθλημάτων, βέβαια - απλά το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαοφιλές), άσχετο αν έχει ξένους παίκτες, δεν παύει να είναι έκφραση του "συλλογικού ασυνείδητου" του τόπου της. Αρκεί, βέβαια, αυτός ο τόπος να έχει μία στοιχειώδη συνοχή: ανθρώπους με κοινά βιώματα, που σε μεγάλο βαθμό γνωρίζονται μεταξύ τους. (Δεν μιλάμε, δηλαδή, για πόλεις ασύνδετες κι απρόσωπες, με κατοίκους ξένους, τυχάρπαστους, μαζέματα.) Μ' άλλα λόγια, μια συνοχή και στη ζωή και στον χρόνο ( = Ιστορία).

Ο Βόλος την έχει αυτη τη συνοχή που λέμε, και μάλιστα διαθέτει και Ιστορία πλούσια, παλιά και σύγχρονη. Εκτός του ότι είναι μία απο τις τρεις (αριθμός 3) σημαντικές πόλεις της σημερινής Ελλάδας με Ιστορία τεσσάρων χιλιάδων ετών και πλέον (οι άλλες δύο είναι η Αθήνα και το Ηράκλειο), έχει βγάλει και πολλά "κεφάλια" σε διαφόρους τομείς. Από τον (πχ) Αξελό μέχρι τον (πάλι πχ) Παπαθανασίου, ποιόν να πρωτοθυμηθείς;

Προσέξτε, τώρα, αρχίζουμε να πλησιάζουμε το ψητό: Όταν συγκεντρώνονται κάπου πολλοί άνθρωποι με καλή διάθεση, τότε γίνονται θαύματα!

Αυτό είναι ένα παμπάλαιο φανερό ..."μυστικό". Κι έτσι, όταν θέλεις να πάει μπροστά ένας τόπος, θα φροντίσεις να δημιουργείς κααταστάσεις, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων να χαίρεται. Αντίθετα, όταν θες να καταραστείς έναν τόπο, τότε δημιουργείς καταστάσεις, που τη σπάνε στους πάντες.
Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι απο τα ελάχιστα πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις στην περιοχή, που μας κάνει χαρούμενους! Όπου αλλού και να γυρίσουμε το πρόσωπο, δεν θα χαρούμε καθόλου. Κλειστά εργοστάσια και μαγαζιά, ανεργία, φτώχεια... τί να πρωτοθυμηθείς απ' τα αρνητικά. Έ, λοιπόν, στους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου χρωστάμε ευγνωμοσύνη! Δεν είναι (τόσο) για τίς νίκες και τις επιτυχίες. Είναι για το ότι μας κάνουν το δώρο της ευφορίας, ώστε να έχουμε κέφι για δημιουργικά πράγματα! Είναι σα να σε συναντάνε καθημερινά τελείως άγνωστοι στο δρόμο, και να σου χαρίζουν χρήματα! Κάπως έτσι.

Χάρη χρωστάμε σ' αυτά τα παιδιά, που παίζουν σήμερα στην ομάδα μας! Και στους Έλληνες, αλλά και στους ξένους, που ήρθαν απ' τις μακρινές πατρίδες τους κι έγιναν Βολιώτες! Λαμπάδα στο μπόϊ τους πρέπει ν' ανάψουμε - ακόμη κι αν αυτο το μπόϊ τυγχάνει το μπόϊ του Σανκαρέ!

Τώρα, το δεύτερο "κλειδί" για να κατανοήσετε αυτά που λέμε:

Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αλλα δεν ξεχνάμε την τύφλα και την κακομοιριά της εγχώριας Ελλαδικής σημερινής κοινωνίας - κι όλης της Γης γενικώτερα. "Μνημόνιο", χρέη, CDS, πόλεμοι με "παράπλευρες απώλειες", ηλίθιοι ψηφοφόροι που ψηφίζουν λαμόγια την Κυριακή και τη Δευτέρα ...κλαίγονται, και το υπόλοιπο κακό συναπάντημα. Το ερώτημα, λοιπον, είναι: μπορεί ν' αντιδράσει κανείς σ' αυτή τη μαυρίλα; μπορεί κανείς ν' αναστρέψει τον κατήφορο;
Η απάντηση είναι "ναί". Και για να ευλογήσουμε λίγο τα γένεια μας, εκείνος που μπορεί ν' αναστρέψει την αρνητικότητα είναι ο Έλληνας και μόνον αυτός. (Δεν θα εξηγήσω το γιατί, διότι χρειάζεται κοινωνιολογική πραγματεία αρκετών εκατοντάδων σελίδων. Δεχθείτε το ως έτοιμο συμπέρασμα.)

Προσέξτε, όμως: όχι ο λεχρίτης ο "νεοέλληνας", τυχαίος κάτοικος αυτού του τόπου και (φύσει ή θέσει) αμέτοχος της Ιστορίας του. Όχι το ανθρωποειδές, που πετάει τ' αποτσίγαρα και τα σκουπίδια του όπου το βολεύει, και που παραβιάζει το κόκκινο κάθετα με σένα - και μετά σε κοιτάει ...ζητώντας τσαμπουκά. Όχι ο πιθηκάνθρωπος, που κλέβει χρήματα του Δημοσίου (όπως στην παλαιολιθική εποχή θα έκλεβε μπανάνες), ειδικά όταν δεν υπάρχουν μάρτυρες και δεν τον βλέπουν.
Κάτι τέτοιους, οι παγκοσμίως κρατούντες τους έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους εδω και καιρό, και δεν τους υπολογίζουν (ως παράγοντες αντίστασης).

Εκείνος που μπορεί ν' αντισταθεί, είναι ο συνειδητοποιημένος Έλληνας.

Ο Έλληνας που έχει συνείδηση της Ιστορίας του. Ο Έλληνας που ξέρει ότι πίσω, στα χρόνια του Περικλή, για τα λαμόγια η ποινή ήτανθάνατος! Και για τις οικογένειες των λαμόγιων, εξορία ες αεί.
Ο Έλληνας που πάει ακόμη παραπίσω... στη λεγόμενη προϊστορία, στην εποχή των ηρώων! Τότε που οι Έλληνες δεν αντιμετώπιζαν τους κακούργους και τα τέρατα με ...δημοκρατικό διάλογο! Τότε που τραβούσαν το σπαθί κι έκοβαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας, χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Έ, λοιπόν, αυτός ακριβώς ο Έλληνας είναι επίφοβος για το παγκόσμιο κατεστημένο!

Σας έγραψα παραπάνω ότι είμαστε μία απ' τις τρεις σημερινές σημαντικές Ελληνικές πόλεις, που έχουμε συνέχεια απο την προϊστορία. Οι άλλες δύο...

Η μεν Αθήνα είναι κατά 99% εξουδετερωμένη, διότι έχει χάσει τον εαυτό της, κυρίως με τους δύο απανωτούς ανεξέλεγκτους γιγαντισμούς πληθυσμού που δέχθηκε. (1922 και 1947 κι εντεύθεν.) Ελπίζω να με διαψεύσει, αλλά δεν το βλέπω.
Το δε Ηράκλειο (Κνωσσός) δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο που υπαινίσσομαι, διότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί αυτή η πολύ ύποπτη και βρωμερή ιστορία, με το δήθεν δημοψήφισμα γι' "αυτονομία" της Κρήτης το 2012. (Και δύσκολο να ξεκαθαρίσει σύντομα, τώρα με τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια στο Λιβυκό.) Οι δε ομάδες της, ο μεν ΟΦΗ ...καλύτερα να σου βγει το μάτι, που λένε, ο δε Εργοτέλης για την ακρίβεια είναι "Εργοτέλης Διεθνής Ένωσις", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό το"Διεθνής".
Άρα, μένουμε εμεις!

Αρχίζετε τώρα να το πιάνετε το υπονοούμενο;

Κάποιοι πονηροι, λοιπον, αυτα που γράφω εδω τα ξέρουν καλύτερα απο μένα. Και πριν απο μένα. Οπότε, σκέφτηκαν εγκαίρως, και σου λέει: "- Ολυμπιακός Βόλου; Τσακίστε τον! Πριν πάρουν φωτιά -απο χαρά- οι Βολιώτες, κι αρχίσει ο νούς τους να στροφάρει περίεργα!" Και θυμηθούν Ιάσονες και Ιωλκούς!

Έλα, όμως, που δεν υπολόγισαν σε άτομα σαν εμένα! :-)

Εάν, παρά το σεντόνι που κάθησα κι έγραψα, δεν πειστήκατε ακόμη (ότι ο λόγος της φοβερής επίθεσης εναντίον μας δεν είναι η τσατίλα του αθηναϊκου κατεστημένου, ούτε η ...προστασία της Παρί Σαίν Ζερμαίν! - τί χαζομάρες γράφετε κι εσείς, μωρέ, μερικοί-μερικοί συμπολίτες; δυό φάπες εισέπραξε μέχρι στιγμής, και δεν την ...προστάτεψε κανείς!), σας πληροφορώ ότι μόλις χθές ήμουνα δίπλα σε παρέα, που τα σχολίαζε όλ' αυτα, κι έκανε λόγο και για τους ματαιωθέντες Μεσογειακούς. Βλέπετε, το έμβλημα των Μεσογειακών ήταν η Αργώ!... μ' εκείνο το μεγάλο μάτι στην πλώρη!
Εάν ακόμη δεν πειστήκατε, να σας θυμίσω πώς ονομάζονται οι οπαδοι της Καβάλας, που τραβάει σχεδόν τα ίδια μ' εμάς;

(Γαλάζιοι) Αργοναύτες!

Τυχαίο; δε νομίζω! :-) Ακόοοοομη, όμως, να πειστείτε; Καλά, δεν πειράζει! Έχω κι άλλα!

Ακόμη κάτι σημαντικό, είναι η επανάληψη της Ιστορίας. Μεγάλη κουβέντα αυτή... Μη με ρωτήσετε γιατί γίνεται, διότι κανείς σοφός δεν έχει βρεί την εξήγηση. Πάντως, γίνεται. Διαφωνώ, όμως, με τον Μάρξ, διότι η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται πάντα ως φάρσα. Μπορεί να επαναληφθεί ξανά και ξανά και ξανά ως τραγωδία - και μάλιστα χειρότερη απ' την προηγούμενη φορά.

Λοιπόν, κοιτάξτε "σύμπτωση": η ομάδα μας επαναλαμβάνει τα βήματα του Ιάσονα! Ο οποίος Ιάσων έδωσε μάχες με ...σημεία και τέρατα, αλλά ο σφετεριστής του θρόνου δεν έκανε πίσω! Έλα, όμως, που στο τέλος ο Πελίας θανατώθηκε με φρικτό τρόπο!

Επομένως, το σύνθημα "Ο Ιάσων επέστρεψε!" σημαίνει: Ή δώστε μας τον θρόνο που δικαιούμαστε, ή σας περιμένει φρικτό τέλος - και δεν θα φταίμ' εμείς! (Τον Πελία τον σκότωσαν με φρικτό τρόπο οι κόρες του, που πίστεψαν στα ψέμματα της Μήδειας.)

Τελειώνοντας... Αλήθεια, αναρωτηθήκατε για ποιόν προορίζεται το σύνθημα; (Και θα το δει, θέλει-δε θέλει, απ' την τηλεόραση!) Ποιός είναι ο σύγχρονος Πελίας;

Είναι αυτός, που έδωσε αρχικά την εντολή να τσακιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου! Και, θέλετε τη γνώμη μου; Δεν πρόκειται ούτε για τον Γερουλάνο, ούτε για τον Πλατινί. Πρόκειται για άτομο με πολύ μεγαλύτερη ισχύ. Γι' αυτόν προορίζεται!
Αυτός ξέρει όλ' αυτά τα ωραία που έγραψα, για ευφορία του πλήθους... Αυτά τα ξέρουμε κι εμείς... Αλλά, με το σύνθημα, αυτός στο εξής θα ξέρει ότι ...ξέρουμε! Και θα λυσσάξει!

Μόνο που θα μου επιτρέψετε να μην σας πω για ποιό άτομο πρόκειται. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι - ένας απο τους οποίους είναι πως, όταν σε στραβοκοιτάξουν τέτοια άτομα, σχόλασες. Γι' αυτό, λοιπόν, προς το παρόν καλύτερα να μην ξέρετε. Και να μην ξέρετε ούτε ποιός είμ' εγώ. (Γι' αυτό και δεν φτιάχνω εγώ το πανό και δεν πρόκειται να το αναρτήσω.)
Μπορείτε, όμως, ν' αρχίσετε να βρίσκετε την άκρη, παρατηρώντας ποιός λυσσάει με την ομάδα μας! (Ένα-ένα εκδηλώνονται, τα πουλάκια μου! Δεν κρατιένται!)

Αυτά!

Αγάπες σε σας, πάντα νίκες στην ομαδάρα μας, και καλά μυαλά στους "τυφλωμένους"! Εις το επαναγράφειν!

Χ-Ιωλκός

Υγ: Γράφει -στο περίπου- η ανακοίνωση, ότι είναι απαράδεκτο Έλληνες υπουργοί να καταφέρονται με τόσο μένος εναντίον Ελληνικής ομάδας! Έλληνες; Έλληνες; Ή μ' ελληνοποιημένο ονοματεπώνυμο;
Υγ 2: Πλάκα θά 'χει η διεύθυνση του Πανθεσσαλικού, ή τίποτε ματατζήδες, να σας εμποδίσουν ν' αναρτήσετε το πανό. Ή να σας πούν να το κατεβάσετε. Σε τέτοια περίπτωση, επιβεβαιώνομαι χίλια τοις εκατό!
Υγ 3: Άμα σας άρεσε το κείμενο, να στείλω κι άλλα τέτοια στο μέλλον. Μόνο που δεν μπορώ ν' απαντάω στα σχόλια, διότι είμαι πολύ απασχολημένος. Ευχαριστω για την κατανόησή σας!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...