Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Καθαρά πολιτική παρέμβαση

Ευθεία επίθεση στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού εξαπέλυσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, 24 ώρες μετά την έξωση του Ολυμπιακού Βόλου από τις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες.
Μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στον Sport Fm Μαγνησίας η κ. Ζήση χαρακτήρισε ως αποτέλεσμα πολιτικής παρέμβασης την απόφαση που έλαβε την Τρίτη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Επίσης, αφήνει σαφείς αιχμές σε βάρος του υπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού, Παύλου Γερουλάνου, ότι απέφυγε σκόπιμα να απαντήσει στις τηλεφωνικές της κλήσεις, καθώς και ότι άσκησε πίεση στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή, ο οποίος είχε διαφοροποιηθεί δημόσια.


Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι για να σώσει τις μεγάλες ομάδες, θυσιάζει στο βωμό της εξυγίανσης τις μικρότερες.

Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Ροδούλας Ζήση :


«Ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου είναι καθαρά πολιτική παρέμβαση. Γίνεται το θύμα για να εξιλεωθεί όλη η παθογένεια του ποδοσφαίρου και της κεντρικής παράγκας. Αυτά που λέγαμε όλες αυτές τις ημέρες, οι υποψίες μας και οι φόβοι μας βγήκαν αληθινοί. Η κυβέρνηση είχε υποστηρίξει ότι δεν γίνεται πολιτική παρέμβαση και θα προσπαθήσουμε για την εξυγίανση, αλλά αυτοαναιρέθηκε, δήλωσε η κ. Ζήση στον Sport Fm Μαγνησίας και στο ίδιο ύφος πρόσθεσε:

«Τελικά με παρέμβαση πολιτική υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός Βόλου. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση του κόσμου, δεν πρέπει η εικόνα μας να δυναμιτίζει το κλίμα. Να έχουμε μια δίκαιη απόφαση και να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας.

«Για μένα», παρατήρησε, «τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι προσπάθειές μας, η βούληση, η συμβολή μας υποβαθμίστηκαν από την ίδια την κυβέρνηση. Δεν τήρησε αυτά που υποσχέθηκε. Στηρίζουμε την κυβέρνηση, την εξυγίανση, τις καλές πολιτικές και καλές πρακτικές, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την παρέμβαση σε μια επιτροπή, που είναι το όργανο της ΓΓΑ».

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Βουλής, ο Ολυμπιακός Βόλου γίνεται το θύμα «για να εξιλεωθεί όλη η παθογένεια του ποδοσφαίρου και της κεντρικής παράγκας». «Όταν δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά είναι άδικο», υποστήριξε ενώ για τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, σχολίασε: «Χθες, τέσσερις με πέντε ώρες που ήμασταν σε ανοικτή γραμμή για την ομάδα, δεν σήκωνε κανείς το τηλέφωνο. Δεν είμαστε εμείς οι βουλευτές που ορίζουμε την κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική στα πρόσωπα. Αν ορίσω εγώ κάποιον, τότε θα έχω την ευθύνη της επιλογής. Ο υπουργός είναι υπουργός και κρίνεται από το λαό».

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό, σε συνεννόηση με τον έτερο βουλευτή Μανγησίας του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλη θα καταθέσουν ερώτηση προς τον κ. Γερουλάνο, ζητώντας εξηγήσεις για την επίμαχη απόφαση.

«Στηρίζω το αυτοδιοίκητο και πιστεύω ότι η απόφαση είναι πολιτική παρέμβαση. Τους έχω πει επανειλημμένως ότι για να σώσετε τις μεγάλες παράγκες νομίζετε ότι θα εξυγιάνετε το ποδόσφαιρο με αυτόν τον τρόπο. Ο κόσμος έχει καταλάβει τι παιχνίδια παίζετε», κατέληξε στις δηλώσεις της η κ. Ροδούλα Ζήση.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...