Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Μόνη μας δύναμη η παρουσία....

Επιστολή απέστειλε ο ιδρυτής του Ομίλου Φίλων Ολυμπιακού Βόλου κ. Κωνσταντίνος Γάτος με αφορμή τις εξελίξεις στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. 

«Παρασκευή μεσημέρι στο δημαρχείο, όλος ο κόσμος ήταν εκεί. Όλοι οι αιρετοί, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, τα επιμελητήρια και η περιφέρεια, μαζί με τον κόσμο του Ολυμπιακού, φίλαθλοι και μη, αγανακτισμένοι για την άδικη απόφαση ορκίστηκαν ότι θα δράσουν οργανωμένα έχοντας στο μυαλό τους την ομάδα πρότυπο. «Ξύπνησαν», πήραν απόφαση να δράσουν οργανωμένα και έστειλαν το μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός έχει το δίκαιο με το μέρος του και είναι αποφασισμένοι να μην τον αφήσουν αβοήθητο, όπως συνέβη προ 8-ετίας όταν ο Ολυμπιακός έπεσε από την Β εθνική στην τοπική κατηγορία επιλεγμένα μαζί με 2-3 άλλες μεμονωμένες ομάδες, όπως πήγε να γίνει και τώρα.

Τι απέγιναν οι άλλοι 70 παράγοντες των μεγάλων ομάδων που βαρύνονταν με την ίδια κατηγορία με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου καθώς και οι στιχομυθίες και τα απαγορευτικά εκτός Ελλάδος;
Έτσι έφυγε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το άδικο της απόφασης και την αγανάκτηση της πόλης.
Και το αποτέλεσμα έφτασε, η πρωτόδικη απόφαση άλλαξε, όμως εξακολουθεί να είναι άδικη γι’ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση για περαιτέρω βελτίωση της απόφασης αφενός και αφ’ ετέρου προστασία από πόλεις-ομάδες που διεκδικούν παράλογα την θέση της ομάδος μας .


Σύσσωμος ο λαός του Βόλου, παρά τα προβλήματα και τα οικονομικά αδιέξοδα που έχει η πόλη μας, με το κλείσιμο των εργοστασίων και τη μεγάλη ανεργία, συνειδητοποίησε το άδικο και ένιωσε την ανάγκη να προστατέψει τον Ολυμπιακό. Όλοι παρείχαν συμπαράσταση και βοήθεια, γιατί ο Ολυμπιακός για τις λαϊκές τάξεις κυρίως, είναι ιδέα, είναι μεγαλείο, είναι θρησκεία, είναι στην ψυχή μας, είναι στο μυαλό μας, είναι στην καρδιά μας. Έχει αμφίδρομη σχέση μαζί μας και γι’ αυτό όποιος πάει να τον ξεριζώσει από εμάς θα μας έχει αντίπαλους.

Όλοι ξέρουν ότι η μπάλα παίζεται με τα πόδια και παίζεται μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Είχαν συνηθίσει να μας βλέπουν να αγωνιζόμαστε στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου για να κρατηθούμε στην κατηγορία και τώρα που τους μπήκαμε σφήνα στην κορυφή αυτό δεν τους άρεσε. Έφτασαν σε σημείο να μας σταματήσουν-πετάξουν από τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, παρά την βαθμολογία που έφερε ο Ολυμπιακός Βόλου στην χώρα μας.

Λένε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και παίζουν και μπάλα είναι παρακατιανοί, χαμηλής νοημοσύνης και χωρίς αξίες. Σας πληροφορώ ότι το ποδόσφαιρο συγκεντρώνει μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, γραμματιζούμενους και μη. Συγκεντρώνει τους ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων, λευκούς, μαύρους, κίτρινους, και όλων των θρησκειών χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Συγκεντρώνει ακόμα και τους νέους με διαταραχές συμπεριφοράς που κανείς δεν τους θέλει και η κερκίδα τους αγκαλιάζει. Αλλά που να το καταλάβουν αυτό οι κουλτουριάρηδες, οι οποίοι είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους, τον ξεγελούν καλύπτοντας τα κενά και τις αδυναμίες τους εκφράζοντας τις ατέλειες τους, ότι είναι άνθρωποι της κουλτούρας, χωρίς να ξέρουν ότι κουλτούρα είναι η αλλαγή προς το καλύτερο. Αυτό το «προς το καλύτερο» ο Ολυμπιακός Βόλου το έκανε ανεβαίνοντας κατηγορία και διαπρέποντας στην Ευρώπη.

Στην κερκίδα είμαστε όλοι ίδιοι-ίσοι όπως και ενώπιον του θεού. Αλλά πως μπορούν να καταλάβουν «αυτοί» τι θα πει στρόγγυλη θεά, ανυπάκουη σαν θηλυκό που είναι, τι συναισθήματα προκαλεί όταν μπαίνει στο πλεκτό, δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Να βλέπεις όλον αυτόν τον κόσμο, ο ένας να αγκαλιάζει τον άλλον και ας μην τον έχει ξαναδεί στην ζωή του.
Από μικρό παιδί που δεν καταλάβαινα μέχρι τώρα που έγινα 70 άκουγα για την παράγκα και τώρα πήραν απόφαση να την ξηλώσουν ξεκινώντας από την περιφέρεια και όχι από τον πυρήνα, την κεφαλή. Άραγε ξεκινώντας από την περιφέρεια δίνουν ένα μήνυμα στην κεφαλή ή προσπαθούν να την καλύψουν; Γιατί ήρθε ο Michel Platini στην χώρα μας;

Για να πείσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό να πέσει ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα ή για να αποτρέψει την επέκταση του θέματος και σε άλλα μέτωπα ; Χρειάζονταν η κυβέρνηση την υποστήριξη της UEFA;

Μα δεν είδαν την ομάδα να καλπάζει; να αφηνιάζει μέσα στο γήπεδο; Τίθεται ζήτημα πάθησης της όρασης μάλλον, αφού δεν είναι δυνατόν να μην είδαν ότι τα «βαρβάτα αρσενικά» του Ολυμπιακού Βόλου κατάφεραν όχι μόνο να υποτάξουν την αδάμαστη θεά αλλά να την αναγκάσουν και να τους προσκυνήσει και να αδυνατεί να αντισταθεί στις βουλές τους.
Τώρα καθήκον όλων των Βολιωτών είναι να προστατεύσουμε την ομάδα μας γιατί δεν είναι μονάχα οι μείον βαθμοί που ξεκινάει, αλλά και το γεγονός το ότι έχει να κάνει και με τους υπουργούς που στράφηκαν εναντίον του. Και αυτό το μήνυμα το αξιολόγησε η UEFA καθώς και η κοινή γνώμη των φιλάθλων της Ελλάδας , ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει καμιά τύχη του χρόνου. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Πλαισιώστε τις τάξεις του Ολυμπιακού Βόλου γιατί είναι η μόνη μας αντίσταση, η απόδειξη ότι δεν είμαστε μικρή ομάδα, ότι είμαστε αγανακτισμένοι , ξεσηκωμένοι, αποφασισμένοι.

Πάνω από όλα να νιώσουν αυτά τα παιδιά, αυτοί οι ποδοσφαιριστές που έφεραν αυτά τα αποτελέσματα στο εξωτερικό, ότι μας έμαθαν τι σημαίνει να αγωνίζεται κανείς για την αλήθεια, για το δίκαιο, για τις αξίες και για τις ιδέες του.

Για να καταλάβεις φίλε «κουλτουριάρη» που απαρνείσαι τον Ολυμπιακό για τους προσωπικούς σου λόγους και αποτρέπεις όλους τους κοντινούς σου ανθρώπους από το να τον υποστηρίξουν, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι για να ικανοποιηθεί η ψυχή χρειάζεται μικρές ή μεγάλες χαρές και ο πραγματικός φίλαθλος έχει αξίες γι’ αυτό και μπορεί να απολαύσει αυτήν την χαρά που του δίνει ο Ολυμπιακός. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, όπως εσείς νομίζετε.

Εμείς οι φίλαθλοι του Βόλου ξέρουμε να χάνουμε, ξέρουμε τι θα πει ήττα και δεν καταφεύγουμε ποτέ σε αυτά που κάνουν οι φίλαθλοι των μεγάλων ομάδων της πρωτεύσας και όχι μόνο. Δεν δέρνουμε τους ποδοσφαιριστές, δεν κάνουμε καταστροφές και ακόμη χειρότερα δεν σκοτωνόμαστε και εκτονωνόμαστε στους δρόμους. Ακόμη και σε αυτόν τον τομέα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι άριστοι. Χωρίς βαμμένη εφημερίδα, οι φίλαθλοι της ομάδας μας διδάσκουν ηθική, ξέρουν να πανηγυρίζουν και δεν είναι ανεγκέφαλοι να βιαιοπραγούν και να γίνονται βάρβαροι χούλιγκανς.

Κωνσταντίνος Γάτος
Νευρολόγος- Ψυχίατρος
Για πάντα φίλαθλος»



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...