Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Προβληματική η πρωτοβάθμια απόφαση

«Η UEFA δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει να πληρώσει ξανά 21.000.000 ευρώ που πλήρωσε στην Πόρτο,»δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου στην UEFA κος Μιτζίκος.
Διαβάστε αναλυτικά τι είπε:


«Έχουμε καταθέσει ήδη το υπόμνημα και ζητάμε να μην παρθεί καμία απόφαση για αποκλεισμό του Ολυμπιακού αφού αναμένουμε την Πέμπτη την απόφαση της ΕΠΟ.Έχουμε και λοιπές διαδικασίες στα χέρια μας.Τα ασφαλιστικά μέτρα και την έφεση.
Τα χρονικά περιθώρια που μας έδωσε η UEFA ήταν ασφυκτικά.
Έχουμε δει αναλυτικά την πρωτοβάθμια απόφαση της Λίγκας η οποία είναι προβληματική από πολλές πλευρές.Ο κόσμος πρέπει να μείνει ήσυχος αφού οι δημοσιογραφικές πληροφορίες προσπαθούν να προκαταβάλλουν καταστάσεις και αποφάσεις.Η UEFA δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει να πληρώσει ξανά 21.000.000 ευρώ που πλήρωσε στην Πόρτο.»


Eν τω μεταξύ σε νέες δηλώσεις ,αυτή την φορά σε αθηναϊκό ραδιοσταθμό, προχώρησε ο Μιχάλης Μιτζικός.
Αναλυτικά, ο κ. Μιτζίκος μίλησε :

Για τη διαρροή της απόφασης της UEFA περί αποκλεισμού του Ολυμπιακού Βόλου από το Γιουρόπα Λιγκ: 

«Μένω έκπληκτος με τις διαρροές, γιατί δεν νομίζω να έρχονται από την UEFA, αφού δεν έχει εκδικαστεί τίποτα. Ούτε από την ελληνική δικαιοσύνη, δηλαδή τα ποινικά δικαστήρια. Και η ΕΠΟ θα έπρεπε να περιμένει τα αποτελέσματα της δικαιοσύνης και τα τακτικά δικαστήρια. Υπάρχει πρόβλημα με το τάιμινγκ. Ο Ολυμπιακός Βόλου έλαβε φαξ χθες να δώσει απάντηση αν θα παραστεί την Τετάρτη (10/08) στην εκδίκαση, έχοντας ουσιαστικά 1,5 μέρα για να προετοιμαστεί με υπομνήματα, με παραστάσεις κλπ. Αυτό είναι ανήκουστο και έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε πει και ο Μισέλ Πλατινί κατά την παρουσία του στην Ελλάδα ότι δηλαδή δεν πρόκειται να επέμβει η UEFA πριν τελεσιδικήσει το θέμα στην ελληνική δικαιοσύνη. Στην Τουρκία για παράδειγμα το θέμα είναι στα ποινικά δικαστήρια».

Για το πού θα στηριχθεί η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού Βόλου: 
«Θα είμαστε τυπικοί στις προθεσμίες. Όλα θα κατατεθούν εγκαίρως. Στο διαδικαστικό έχουν καταστρατηγηθεί όλα τα δικαιώματα ενός κατηγορουμένου ή εγκαλουμένου για να προετοιμάσει τη δικογραφία του. Μιλάμε για ώρες, ούτε καν μέρες ή εβδομάδες. Δεν μπορούμε να εφαρμόζουμε κανονισμούς του 2011 για αδικοπραξίες που έχουν συμβεί το 2008 και το 2009. Ο ίδιος ο κανονισμός της UEFA, το άρθρο 5 πχ λέει πως δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε αναδρομικά εάν δεν είναι προς όφελος του εγκαλουμένου. Από το σύνολο του φακέλου, κάθε ώρα που περνάει και λαμβάνω γνώση, βρίσκω κενά».

Για την απουσία αποδείξεων από το φάκελο, όπως υποστηρίζει η πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου: 
«Εδώ έχουμε αντιστρέψει το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν είναι ο κ. Μπέος που πρέπει να αποδείξει πως είναι αθώος, αλλά οι αρχές να αποδείξουν πως είναι ένοχος ο κ. Μπέος και ο Ολυμπιακός. Βασικές αρχές έχουν καταστρατηγηθεί. Τουλάχιστον αυτές είναι οι πρώτες εντυπώσεις που έχω. Και αυτά όλα θα εξηγηθούν αύριο. Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει μια αναστολή της διαδικασίας και να περιμένουμε την απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου στην Ελλάδα. Προκαλεί μεγάλη απορία να υπάρξει απόφαση πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση από την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη».

Για τους λόγους μιας τέτοιας απόφασης: 
«Ίσως να σχετίζεται με αυτό που λέμε όλοι χαμηλόφωνα, πως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κληρωθεί με την Παρί Σεν Ζερμέν, μια γαλλική ομάδα πολύ γνωστή και πολύ δυνατή. Αυτά πρέπει να λέγονται. Και ο Ολυμπιακός όμως, είναι μια πραγματική πολεμική μηχανή που έχει κατατροπώσει τους πάντες και τα πάντα. Επί της ουσίας της υπόθεσης, εγώ έχω εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας τη σύσταση της επιτροπής της UEFA. Συμμετέχει ο ανακριτής στο καντόνι της Λωζάννης, ο οποίος είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και αποτελεί εγγύηση. Επιφυλάσσομαι διότι δεν γνωρίζω την ακριβή σύνθεση».

Για τις μελλοντικές κινήσεις της ομάδας: 
«Δεν έρχεται το τέλος του κόσμου ακόμη κι αν υπάρξει αρνητική απόφαση. Υπάρχουν τα ένδικα μέσα είτε στο πλαίσιο της UEFA, είτε εκτός αυτού».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...