Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Οργή από Νάκο και Μαρκάκη

Την πικρία και την οργή τους εξέφρασαν μετά τις συναντήσεις με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΕΠΟ οι κύριοι  Νάκος και Μαρκάκης
Σε δήλωση του ο κος Νάκος επισημαίνει, ότι «δυστυχώς, οι συναντήσεις τόσο με τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και τον Γ.Γ. Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή όσο και με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ι. Οικονομίδη, είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα: η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού επέμεινε στη θέση περί αδυναμίας εμπλοκής της στην υπόθεση, λόγω του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Οφείλω να πω ότι νιώθω πίκρα και οργή για αυτή την εξέλιξη, αφού αισθάνομαι ότι υποτιμάται η νοημοσύνη μου όταν οι εκπρόσωποι της υπεύθυνης πολιτείας και του ποδοσφαίρου δηλώνουν εν χορώ αναρμόδιοι, με τόση ευκολία.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μοιάζουν να έχουν προωθήσει την ιδέα ότι για την «παράγκα» που επί τόσα χρόνια λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα την πληρώσει ως αποδιοπομπαίος τράγος ο Ολυμπιακός Βόλου.

Η αίσθησή μου αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ δεν δεσμεύτηκε ούτε καν για την αποφυγή τιμωρίας του Ολυμπιακού Βόλου στην περίπτωση που η διοίκηση της ΠΑΕ προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη, όπως είχε συμβεί και με τον ΟΦΗ. Θεωρήσαμε αυτονόητο να το ζητήσουμε, για λόγους ισονομίας, όμως και γι’ αυτό εισπράξαμε ήξεις αφήξεις…

Αν η στάση αυτή αποτυπώνει τη βούληση της πολιτείας για την «κάθαρση» στο χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού, λυπάμαι πολύ. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι με την τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου επέρχεται η «κάθαρση» στο ποδόσφαιρο ή μήπως επιτυγχάνεται το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή η επιβίωση της «μεγάλης παράγκας».

Για εμάς η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Έχω πει και το ξαναλέω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πάνω από πρόσωπα, γιατί είναι συνδεδεμένος με την ιστορία της πόλης και της περιοχής μας. Και αυτή την ιστορία θα τη διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο
».


Ο Κος Μαρκάκης αναφέρει:
«Τόσο ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνος όσο και ο γ.γ. Αθλητισμού κ. Π. Μπιτσαξής αλλά και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Ι. Οικονομίδης, ως άλλοι «Πόντιοι Πιλάτοι», αντί να δώσουν σοβαρές απαντήσεις, προτίμησαν να «νίψουν τας χείρας τους».

Στο θέμα που θέσαμε όλοι οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας, σχετικά με τον υποβιβασμό της ομάδας, απάντησαν ότι δεν ελέγχουν τις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, ούτε καν ότι θα μπορούσαν να αποτρέψουν την επιβολή τιμωρίας του Ολυμπιακού Βόλου στην περίπτωση που η διοίκηση της ΠΑΕ προσφύγει στην τακτική δικαιοσύνη.
Εμείς ζητήσαμε από την ΕΠΟ να εφαρμόσει όσες δυνατότητες έχει, όμως και πάλι δεν κατορθώσαμε να εισπράξουμε μία σοβαρή και ειλικρινή απάντηση.

Πέραν της θλίψεως και της οργής που δημιούργησε η στάση αυτή σε όλους μας, επιμένουμε ότι κόκκινη γραμμή για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου θα πρέπει να είναι η ίση μεταχείρισή της από την ΕΠΟ, όπως συνέβη με την ομάδα του ΟΦΗ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πρέπει να γίνει το εξιλαστήριο θύμα της κυβέρνησης για να καμαρώνει στην συνέχεια ότι καταπολέμησε την «παράγκα», καταδικάζοντας μία ομάδα χωρίς αποδείξεις.


Πρέπει η άνιση αυτή συμπεριφορά να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από όλες τις πλευρές και να μην δεχτούμε την αδικία αυτή σε βάρος της ομάδας μας και της πόλης μας».



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...