Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Σχόλιο από έναν τακτικό αναγνώστη

Αγαπητοί φίλοι,
Έχω προσπαθήσει επανηλλειμένα αλλά ανεπιτυχώς να στείλω κάποιο σχόλιο στα άρθρα των τελευταίων δραματικών ημερών για να μοιραστώ κάποιες σκέψεις με τους υπόλοιπους Βολιώτες φιλάθλους, γιαυτό και αποφάσισα να σας τις στείλω με e-mail:

Αρχικά θάθελα να τονίσω ότι η σημαντικότερη εξέλιξη που σημειώθηκε για την ομάδα μας με την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ είναι ότι δεν διαγράφηκαν από την Ιστορία τα επιτεύγματα της προηγούμενης χρονιάς:


- Η κατάκτηση της υψηλότερης θέσης (5η) στην ιστορία της ομάδας στην Α' Εθνική,
- Το ρεκόρ κατάκτησης της υψηλότερης θέσης συμμετοχή στα play-off και έξοδος στην Ευρώπη για ομάδα που ανεβαίνει από τη Β' Εθνική.

Αν παρέμενε η ποινή του υποβιβασμού μέσω κατάταξής μας στην τελευταία θέση για την περυσινή σεζόν τότε τα παραπάνω επιτεύγματα θα είχαν διαγραφεί από την ιστορία και σαν μεγαλύτερο επίτευγμα της ομάδας μας θα παρέμενε η 11η θέση της χρονιάς του Ιμρε Μπόντα το 88-89.
Παράλληλα ένα διαχρονικό μίασμα θα κάλυπτε όλα τα ατομικά επιτεύγματα και αποτελέσματα της προηγούμενης σεζόν (όπως οι τεράστιες νίκες απέναντι σε ΑΕΚ, ΠΑΟ και Λάρισα) για τα οποία τόσο μόχθησαν παίκτες, διοίκηση και φίλαθλοι.

Για τους παραπάνω λόγους προσωπικά προτιμούσα οποιαδήποτε άλλη ποινή εκτός από την τελευταία θέση και τον υποβιβασμό της σεζόν που έληξε, ακόμη και ένας υποβιβασμός την επόμενη σεζόν για μένα θα ήταν προτιμότερος - πόσο μάλλον οι δέκα βαθμοί ποινής.

Η επόμενη σημαντικότερη εξέλιξη ήταν η αποφυγή της οικονομικής καταστροφής και η διάλυση της ομαδάρας μας
,καθώς διατηρούνται όλοι οι παικταράδες/περιουσία της ομάδας (που οι εχθροί μας περίμεναν στη γωνία για να μας τους κλέψουν) και διασφαλίζεται ένα ικανοποιητικότατο εισόδημα (μερίδιο από το συμβόλαιο της Superleague με τη συνδρομητική καθώς και περισσότερα έσοδα από εισητήρια και σπόνσορες).

Επιπλέον με την καθυστερημένη ποινή της UEFA (όποια κι αν είναι αυτή τελικά)
καταφέραμε να γράψουμε μερικά ακόμη ιστορικά επιτεύγματα:
- Η πρώτη Ελληνική ομάδα που στην πρώτη της συμμετοχή στην Ευρώπη ξεκινάει με εκτός έδρα νίκη, καθώς και με δύο προκρίσεις.

Παράλληλα μέσα από τους αγώνες και τις αγωνίες του φετινού καλοκαιριού
επιτεύχθηκε μια μοναδική/πρωτοφανής συσπείρωση των απανταχού φιλάθλων της ομάδας και των φορέων της πόλης και σφυρηλατήθηκε το φρόνημά μας για την ομάδα.

Πιστεύω ότι οι παραπάνω διαπιστώσεις θα κάνουν κάθε φίλαθλο της ομάδας να νοιώθει μια δικαίωση/ικανοποίηση για τη νίκη -υπό τις κρατούσες αντίξοες συνθήκες- που σημειώθηκε η οποία όμως ήταν και λίγο Πύρρεια αναλογιζόμενοι τους -10 βαθμούς, τη σπίλωση του ονόματος της ομάδας και τον σίγουρο πόλεμο που θα αντιμετωπίσουμε από τους εχθρούς της ομάδας την επόμενη σεζόν.

Για το λόγο αυτό η ικανοποίηση που νοιώθουμε θα πρέπει να κρατήσει ελάχιστα και τάχιστα θα πρέπει να επανέλθουμε στην κατάσταση επαγρύπνησης, εγρήγορσης και αγώνα για στήριξη της ομάδας και προάσπιση των επιτευγμάτων της.

Εμπρός όλοι μαζί με εισητήρια, με ενεργή παρουσία στο γήπεδο εντός και εκτός, σε χαρές και λύπες.

Αποστόλης Τζούμας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...