Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Μπλέξαμε...

Απογοήτευση και γκρίνια χθες στο Στάδιο Βόλου, όπου ο Ολυμπιακός στην 27η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής γνώρισε την 4η ήττα έδρας, χάνοντας 0-3 από τον Εθνικό Αστέρα. 

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός... και ακόμη και η κακή διαιτησία του Θεσσαλονικέα Ζαχαριάδη δεν μπορεί να είναι δικαιολογία στην ήττα, έστω κι αν ακυρώθηκε ένα γκολ, έστω κι αν δεν δόθηκε ένα πέναλτι. 
Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν αποκαρδιωτική και σε καμιά περίπτωση δεν θύμιζε ομάδα που θέλει νίκη για να σιγουρέψει την παραμονή της στην κατηγορία, με δικαιολογημένες τις γκρίνιες της εξέδρας και το λαϊκό δικαστήριο στο τέλος έξω από το γήπεδο από τους 700 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΕΑΚ.

Η ομάδα, επηρεασμένη από την αποχή των παικτών για διεκδίκηση χρημάτων,, φάνηκε και αδιάφορη, προκαλώντας αγανάκτηση των φιλάθλων, που μεταξύ άλλων έλεγαν… ότι μόνο για να ζητούν λεφτά είναι, ενώ μετά το 0-3 ακούστηκε και το σύνθημα... «ομάδα μοντέλο… την κάνατε μπ…» και δεν ήταν και λίγοι αυτοί που τα έβαλαν με διοίκηση και προπονητή!

Το σίγουρο είναι ότι η ευθύνη βαραίνει όλους, αλλά επί της ουσίας ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή 4η ήττα έδρας... μείωσε τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη στους 4 βαθμούς… και πλέον δεν νιώθει ασφαλής, ενώ ο χθεσινός αντίπαλος πήρε την πιο βαθιά του ανάσα…
Από τους «ερυθρόλευκους» έλειψε το πάθος, η διάθεση, ενώ τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο.
Από την πλευρά του ο Εθνικός Αστέρας παρουσιάστηκε καλύτερος ως ομάδα, κυνήγησε το γκολ και κατάφερε να το πετύχει σ’ ένα καθοριστικό χρονικά σημείο, πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και ένα λίγο μετά το ξεκίνημα του β’ μέρους.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με επιθετικό σχήμα… απλά έχοντας επιθετικούς στην 11άδα. Η «αλλαγή» στα χαφ ήταν προς το χειρότερο και στην άμυνα ουδείς κατάλαβε τι έφταιγε, αν και όλοι έβλεπαν ότι ο Ζουλίνιο έκανε ό,τι ήθελε!!! με σύστημα 4-4-2, με τους Κοντέων και Βέρμπη να αποτελούν τις δύο επιθετικές αιχμές.
Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έδειξαν ότι θέλουν περισσότερο τη νίκη, ενώ και η βολιώτικη ομάδα είχε κάποιες ευκαιρίες. Ήταν επομένως λογικό του Εθνικού Αστέρα να φτάσουν πρώτοι στο γκολ, κάτι που συνέβη στο 42, όταν ο Κοζανίδης βρέθηκε ακάλυπτος μετά από συνεργασία με τον Ζουλίνιο, επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Η μεγάλη ευκαιρία πάντως για τον Αστέρα χάθηκε στο 2ο λεπτό, όταν ο Μπενίσκος σε τετ α τετ πλάσαρε πάνω στο Βεζυρίδη, ενώ ο Ολυμπιακός είχε σουτ των Μίτροφ (13), Αγγελόπουλου(19) άουτ και ένα γκολ από τον Βέρμπη στο 27’ να ακυρώνεται ως οφσάιντ.
Ο Εθνικός Αστέρας αιφνιδίασε τους Βολιώτες και στην αρχή της επανάληψης, καθώς στο 50 ο Τζανετάκος, με διπλή προσπάθεια και μετά από ασταθή απόκρουση του Βεζυρίδη, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον κορυφαίο της αναμέτρησης Ζουλίνιο στο 87, ο οποίος πέρασε και τον αντίπαλο γκολκίπερ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της ομάδας του. Πάντως στο 0-3 ο Ζουλίνιο ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 56’, ενώ είχαμε καθαρή ανατροπή του Βέρμπη στην αντίπαλη περιοχή, ο διαιτητής… έδειξε πλεονέκτημα!!!


«Πληρώσαμε τα λάθη μας και το τίμημα της αποχής» είπε στο τέλος ο Σταύρος Διαμαντόπουλος, που έριξε και ευθύνες… «Στην Κατερίνη τρώγαμε σίδερα και τώρα παίξαμε σε… αργή κίνηση. Είχα προειδοποιήσει τους παίκτες να μην κάνουν αποχή την περασμένη εβδομάδα, αφού η ομάδα έμεινε απροπόνητη πέντε ημέρες. Τη Δευτέρα και την Τρίτη ήταν αδύνατο να συμμαζέψω την κατάσταση, μια και τα προβλήματα είχαν συσσωρευτεί. 
Δυστυχώς έγινα μάντης κακών και ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο μας για την εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός. Ελπίζω η ήττα από τον Εθνικό Αστέρα να γίνει μάθημα στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πρέπει να μην παίρνουν αποφάσεις εν θερμώ, που προκαλούν κακό στο σωματείο. Στο παρελθόν, σε πιο χαλεπούς καιρούς, τους στήριξα και το γνωρίζουν. Αυτή τη φορά όμως δεν είχαν δίκιο και κακώς απείχαν των προπονήσεων».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Εθνικού Αστέρα Σίνισα Γκόγκιτς τόνισε:«Μπήκαμε δυνατά στον αγώνα και θα μπορούσαμε να έχουμε «καθαρίσει» νωρίς τη νίκη. Γνωρίζαμε πως ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα και δεν προπονούνταν για πολλές ημέρες, κάτι που εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο. Πήραμε μία άνετη νίκη και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες». "
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...