Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Η κόντρα συνεχίστηκε στο ράδιο!

 

Με πολλούς διαξιφισμούς μεταξύ των μελών του Ερασιτέχνη συνεχίστηκε η κόντρα της γενικής συνέλευση στην οποία πήρε μέρος και ο κος Τσιμπανάκος.

Ο πρώην «ισχυρός» άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 

 Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: 

«Όσοι είπαν πράγματα σε βάρος μου στη γενική συνέλευση του Ολυμπιακού Βόλου, είναι ανεπαρκείς. Πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση στο πρόσωπο μου, των μετοχών και των μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Αυτός που τα είπε, γνωρίζουν όλοι ότι είναι γραφικός και θα κληθεί στα δικαστήρια να αποδείξει τις συκοφαντίες περί καμόρα, παρεμπόριο και μπράβους. Να μας πει ποιους εννοεί. Δεν μπορεί κάποιος να παίρνει ένα μικρόφωνο και να υποθάλπτει οικογένειες, προέδρους, μετόχους, ανθρώπους που έχουν δώσει το αίμα τους για τον Ολυμπιακό. Έβαλα χρήματα στο σύλλογο, ως παράγοντας, με όποια λάθη κι αν έκανα. Δεν μπορεί κανείς να με… σταυρώσει, επειδή η ομάδα υποβιβάστηκε. Κατανοώ ότι έχω την ευθύνη, αλλά και η ομάδα ανέβηκε κατηγορίες επί των ημερών μου, ενώ έχω αφήσει παρακαταθήκη ένα προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο, όταν οι προηγούμενοι δεν είχαν αφήσει τίποτα στον Ολυμπιακό, παρά μόνο συντρίμμια. Αυτή είναι η πραγματικότητα… Μιλάνε για ήθος. 

Ποιος να μιλήσει για ήθος απ’ όλους αυτούς; Εγώ τους είπα: Είστε εννέα άτομα στο συμβούλιο, βάλτε όλοι από 10.000 ευρώ ο καθένας. Ο ένας κοιτούσε τον άλλον. Μόνο δύο από αυτούς μπορούν να βάλουν χρήματα. Ο Κυριακόπουλος και ο Πέγιος. Οι υπόλοιποι το μόνο που θέλουν είναι να διοικούν και να ασκούν κριτική στην εκάστοτε διοίκηση. 

 Υπάρχει μία εσωστρέφεια στον Ολυμπιακό και την προκαλούν κάποιοι, για να έχουν τον Ολυμπιακό μαγαζάκι τους. Εφόσον ο κ. Τσεκούρας δεν μπορεί να βάλει χρήματα στον Ολυμπιακό, τότε τι κάθεται στην προεδρία του συλλόγου; Κάνει τον διαχειριστή; Να μπει πρόεδρος κάποιος που βάζει χρήματα. Ας μπει ο Κυριακόπουλος, ας μπει ο Πέγιος. Εξάλλου, δεν έχει καμία τεράστια εμπειρία ο κ. Τσεκούρας, από τη στιγμή που δεν έχει διοικήσει καμία ομάδα».

Είχαμε συμφωνήσει για την παραχώρηση του 51% των μετοχών στον Γιάννη Νταόπουλο. Η αλήθεια είναι ότι δόθηκε ένα ποσό από τον ίδιο για το 51%, αλλά όμως μέχρι εκεί. Εμείς αναλάβαμε να συντηρήσουμε 45 οικογένειες, που εργάζονταν στον Ολυμπιακό. Εγώ πλήρωνα μόνος μου τις υποχρεώσεις της ομάδας, διαιτησίες, πρόστιμα, μετακινήσεις, ξενοδοχεία, συντήρηση γηπέδου. Δεν συνέβαλε στην καθημερινότητα ο Γιάννης Νταόπουλος. Έχω μία προσωπική σχέση με τον κ. Πρασά, τον ιδιοκτήτη της Καλαμάτας, μέσω του οποίου γνώρισα τον κ. Νταόπουλο. Ο κ. Πρασάς είναι προσωπικός μου φίλος και συνεργάτης, τον σέβομαι και τον εκτιμώ αφάνταστα, γιατί έχουμε μία πραγματική υγιή σχέση. Πέρυσι έβαλε μία μεγάλη χορηγία στην ομάδα, από τις εταιρείες που έχει στο Σικάγο. Η πόρτα από την Καλαμάτα έκλεισε για τον Ολυμπιακό, όταν ζήτησε πρόσφατα κάποιους παίκτες. Γιατί αν υπήρχε πόρτα ανοιχτή, θα έπαιρνε ο Ολυμπιακός τους δύο ποδοσφαιριστές που ζήτησε. Ο νοών νοείτω. Όσο ήμουν στην ομάδα έκανα τα πάντα για τον Ολυμπιακό. Μόχθησα, στεναχωρήθηκα, έβαλα χρήματα. Από κει και πέρα δεν μπορεί να με λοιδορεί κανείς. Όλοι αυτοί που είναι τώρα στον Ερασιτέχνη, δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ. Όταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη μου φέρνει απόδειξη να πληρώσω 17 ευρώ για νερά, αυτός θα διοικήσει τον Ολυμπιακό Βόλου; Εγώ πήρα βοήθεια από τον κόσμο, από τα εισιτήρια διαρκείας, τη χρονιά που η ομάδα ανέβηκε στη Φούτμπολ Λιγκ. Όμως, εκείνη τη χρονιά είχα φέρει στην ομάδα τον Μάντζιο, από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου, τους Γιακουμή, Οικονομόπουλο, Λώττα, Σερτζίνιο, Ζκγούρι κ.α. 

 Μακάρι οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη να κάνουν φέτος καλύτερη ομάδα, να φέρουν καλύτερους ποδοσφαιριστές και να την πάνε τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λιγκ. Από την πλευρά μου, αν δω κάτι υγιές και σοβαρό, έχω υποσχεθεί να βάλω μία μεγάλη χορηγία στον Ολυμπιακό Βόλου, στη μνήμη του πατέρα μου και θα το κάνω. Αλλά δεν πρόκειται να δώσω χρήματα στα χέρια των διοικούντων. Θα μου έρχεται το τιμολόγιο και θα το πληρώνω. Όλοι αυτοί είναι ανεπαρκείς και δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε περίπτερο. Όποια λάθη και αν έχω κάνει στον Ολυμπιακό, αυτή την ομάδα την έχω αγαπήσει. 

 Από τον Ολυμπιακό μόνο με δυο τους ανθρώπους μιλάω. Με τον Κυριάκο Κυριακόπουλο, που είναι σοβαρό άτομο, ενωτικός, τον εκτιμώ και το σέβομαι πάρα πολύ και τον Δημήτρη Πέγιο. Η κατάσταση στον Ολυμπιακό είναι θλιβερή, όταν ο ένας κοιτάζει τον άλλον για το ποιος θα βάλει χρήματα. Τότε γιατί να υπάρχει αυτή η διοίκηση; Είμαι υπέρ, του ένας αποφασίζει και ένας πληρώνει. Το να κάνουν κουμάντο πάρα πολλοί σε μία ομάδα δεν βγαίνει άκρη. Θα λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Ένας πρέπει να ηγηθεί και να βάλει τα χρήματα. Εύχομαι ο κ. Νταόπουλος να ηγηθεί του Ολυμπιακού και να βάλει χρήματα στην ομάδα. Δεν σημαίνει, πάντως, ακόμα και αν βάλει χρήματα, ότι θα πετύχει. Από την πλευρά μου δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με τα διοικητικά του Ολυμπιακού. Έξι χρόνια ταλαιπωρηθήκαμε, βάλαμε χρήματα και ακούσαμε λόγια. Εύχομαι η διοίκηση του Ερασιτέχνη να κάνει καλύτερα πράγματα, να βάλει περισσότερα χρήματα, να έχει περισσότερη τεχνογνωσία και η ομάδα να πάει καλύτερα. Αυτό είναι ευχής έργον και όλοι το θέλουμε. Ωστόσο, να μην πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα. Να μη λένε ψέματα στον κόσμο και υποστηρίζουν ότι φταίει ο Τσιμπανάκος. Έχουμε μπει στον Ιούλιο και έχουν πάρει μόνο τον προπονητή. Παίκτες εγνωσμένης αξίας μπορούν να φέρουν στην ομάδα, οι οποίοι θα κάνουν κλικ στον κόσμο, προκειμένου να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο; Αν δεν μπορούν τουλάχιστον να πουν την αλήθεια. Άμα δεν μπορεί ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη να είναι μεγαλοπαράγοντας και πλούσιος, αυτό είναι σεβαστό. Ας κάνει όμως στην άκρη, να γίνει απλό μέλος του Ερασιτέχνη και να μπει κάποιος άλλος στη θέση του, που μπορεί να βάλει τα χρήματα και να δώσει όραμα στον κόσμο. Όταν θέλεις να διοικήσεις ένα μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, πρέπει να βάλεις χρήματα

 Να αναλάβουν νέα παιδιά στον Ολυμπιακό, ως παράγοντες, όπως για παράδειγμα ο Σπύρος Κλήμης, που προέρχεται από μια οικογένεια με υπόβαθρο στον Ολυμπιακό Βόλου, ο Βασίλης Τζέκας, παιδιά που έχουν όρεξη, όραμα και την οικονομική δυνατότητα να συμβάλουν οικονομικά. Είναι έντιμο αυτό που λέει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ότι δεν μπορεί να βάλει χρήματα. Όμως, αφού το λέει αυτό, ας παραιτηθεί από την προεδρία και να γίνει απλό μέλος. Να βοηθήσει την ομάδα εθελοντικά. Δεν μπορεί να είναι διαχειριστής σε μία ομάδα. Είσαι τεχνοκράτης; Έχεις ποτέ διοίκηση καμία μεγάλη ομάδα; Όχι… Εδώ πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Αφού εμείς δεν είμαστε τίμιοι και είναι αυτοί ηθικοί, ας τους δούμε τώρα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Τους έχω αφήσει παρακαταθήκη ένα αθλητικό κέντρο, που έγινε με δικά μου χρήματα και όχι με χρήματα από το ΕΣΠΑ. Δεν θέλω να ασχοληθούν ξανά με το όνομά μου. Να κοιτάξουν την επόμενη μέρα για την ομάδα, να ανεβάσουν τον πήχη ψηλά και να δώσουν στον κόσμο όραμα. Ας αφήσουν τις προηγούμενες διοικήσεις και να φροντίσεις αυτοί να φτιάξουν έναν μεγάλο Ολυμπιακό, όπως τον ονειρεύονται».

Eν τω μεταξύ σε άλλον σταθμό της πόλης στον 9,86 συνεχίστηκε η κόντρα Ζαχείλα - Μουρτζίνου.

Ο Βασίλης Ζαχείλας μετέβη στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού «Βόλος 9.86» έχοντας ένα σάκο, ο οποίος περιείχε 410.000 ευρώ. Μάλιστα, στον σάκο υπήρχε μέσα κι ένα πιστόλι ψεύτικο, όπως ο ίδιος αργότερα ανέφερε, παρεμβαίνοντας εκ νέου τηλεφωνικά στον εν λόγω ραδιοφωνικό σταθμό.

Προ της κίνησής του είχε αναφέρει:

 «Πριν 1,5 μήνα είχα ψαχτεί και είχα βρει 2 επιχειρηματίες και συγκεντρώσαμε το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ. Θέλαμε να δώσουμε 50 χιλιάδες ευρώ στο μπάσκετ, 20 χιλιάδες ευρώ στις ακαδημίες για να μην πληρώνουν οι γονείς συνδρομές και στόχος ήταν να μαζέψουμε δωρεάν όλα τα παιδιά του Βόλου στις ακαδημίες, και τα υπόλοιπα στο ποδόσφαιρο για ν’ αλλάξει κατηγορία. Ο κ. Τσεκούρας είχε πει ότι υπήρχαν 130 παιδιά αλλά ήταν ψέματα. Άλλοι είπαν ότι θα δώσουν 2 χιλιάδες φανέλες και δεν έδωσαν ούτε μανίκι

Σε μία συζήτηση που είχα κάνει με τον κο Καρακάνα, του είπα να ενημερώσει τον κο Τσεκούρα ότι θέλω ν’ αναλάβω εγώ και να φύγουν από τη μέση. Μου λέει ο κ. Καρακάνας ότι ο κ. Τσεκούρας του είπε να «έρθει ο Βασίλης να πάρει το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ για να μην υπάρχουν χρέη». Αλλά μάλλον δεν ήθελε να καταλάβει ότι εγώ θέλω ν’ αναλάβω όλα τα τμήματα.Ρώτησα τον κο Τσεκούρα  πόσα χρήματα θα βάλει και μου είπε ότι δεν έχει να βάλει. Άρα ψάχνει για μαλακες; Να βάλουν άλλοι τα χρήματα και να κάνει διαχείριση αυτός. Εγώ δεν είμαι ένας τέτοιος μαλάκας».

 Θα τραβηχτώ, όπως έκανα και τον Αύγουστο  στις εκλογές, για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στον Ολυμπιακό Βόλου. Καλή συνέχεια στον Ερασιτέχνη, που θα βρει και έχει βρει λύσεις σε όλους τους τομείς. Εγώ θα βρίσκομαι πάντα στην κερκίδα, σε όποια κατηγορία και να είναι με ένα διαρκείας, και από εκεί και πέρα θα κρατήσω τον λογαριασμό για τα Χριστούγεννα. Θα τους αφήσουμε τώρα να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί βγαίνοντας συνέχεια δημιουργούμε πρόβλημα στην ομάδα»

Μετά τα όσα είπε κατά την παρουσία του στο στούντιο ο Βασίλης Ζαχείλας, τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Μουρτζίνος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Δεν θέλω να δώσω συνέχεια στη συζήτησή μου με τον κ. Ζαχείλα, τον οποίο εγώ αποκάλεσα κύριο, φίλο και αναγνώρισα τα Ολυμπιακά του αισθήματα. Αντί αυτών εισέπραξα ύβρεις, που φυσικά η καλλιέργειά μου, η οικογένειά μου και η παράδοσή μου, δεν μου επιτρέπουν να μιλήσω στο ίδιο επίπεδο.

Το μόνο που θέλω να πω, ότι αυτό που κυκλοφόρησε μαζί με την τσαντούλα του, το θεωρώ και το εκλαμβάνω ως προσωπική απειλή για την ακεραιότητά μου. Δεν είναι τυχαίο να έρχεσαι σε μία εκπομπή και να κουβαλάς χρήματα, τα οποία μαζί έχουν και το λεγόμενο «σιδερικό». Όταν απευθύνεται σε μένα και έχει τέτοια «εργαλεία» μαζί του, το θεωρώ ως έμμεση και άμεση απειλή και το θέτω στη διάθεση των αρχών αυτό το στοιχείο.

Παρά τις ύβρεις που δέχθηκα, ως γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού Βόλου, καλώ όλους σε συστράτευση. Με το Βασίλη Ζαχείλα ξέρω ότι αυτά ξεπερνούνται. Θα παρακαλούσα λίγο να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Αν κάποιος έχει μια πραγματική πρόταση και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Βασίλης Ζαχείλας, να έρθει να την καταθέσει και να συζητήσουμε, αλλά όχι με τους όρους να φύγουν αυτοί ή οι άλλοι. Σε κάθε περίπτωση δεν θέτω την προσωπικότητά μου στην κρίση του κ. Ζαχείλα και του οποιουδήποτε που χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις».

Τελικά χθες το βράδυ ο κος Ζαχείλας συνελήφθη ενώ κατά την απολογία του είπε πως τα χρήματα δεν ήταν αληθινά όπως και το πιστόλι!




 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...