Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Γνωρίζω το μέγεθος του Ολυμπιακού!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θωμάς Γράφας, μίλησε χ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» και αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας,
...στο νέο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και τη φιλοσοφία που θα έχει η ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ και πόσο ανταγωνιστικό θα είναι:

«Κατά την προσωπική μου άποψη θα είναι ένα πρωτάθλημα πάρα πολύ δύσκολο. Θα αντιμετωπίσουμε ιστορικές ομάδες, δύσκολες έδρες, όπως κάτι ανάλογο είμαστε και εμείς ως ομάδα. Εκτιμώ, ότι το ενδιαφέρον των φιλάθλων θα παραμείνει αμείωτο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».
Για το αν υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν: 

«Πριν ξεκινήσει κάποιο πρωτάθλημα, πάντα υπάρχουν ομάδες οι οποίες ξεχωρίζουν και λογίζονται ως φαβορί. Το ίδιο φυσικά ισχύει και στη Φούτμπολ Λιγκ. Είναι κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν και θεωρούνται πως είναι ένα σκαλί παραπάνω από τις υπόλοιπες. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως υπάρχουν και ομάδες που δεν τις υπολογίζεις και ξαφνικά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Νομίζω, πως πέρα από τις γνωστές ομάδες, που χαρακτηρίζονται ως φαβορί, ίσως αναδειχθεί και κάποια ομάδα που δεν την περιμένουμε και η οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία.

Υπάρχουν ομάδες με υψηλούς στόχους και προσδοκίες και μία από αυτές είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Δεν μπορείς, όμως, να αποκλείσεις τη Βέροια, το Αιγάλεω. Παράλληλα, θεωρώ ότι θα είναι δυνατές και ανταγωνιστικές οι ομάδες της Ρόδου.


Το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ ίσως αποδειχθεί πιο ισχυρό και από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Αν κοιτάξετε τις ομάδες και την ιστορία τους, θα διαπιστώσετε ότι αυτό το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο. Κάθε εβδομάδα θα πρέπει να παρουσιάζεσαι καλύτερος και να παίρνεις τα αποτελέσματα. Διαφορετικά, θα υπάρχει πρόβλημα, από τη στιγμή που από τις 14 ομάδες της κατηγορίας οι τέσσερις υποβιβάζονται και οι δύο ανεβαίνουν».

Για τις συνθήκες δουλειάς που συνάντησε στον Ολυμπιακό: 


«Δεν το συζητώ, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ένας μεγάλος οργανισμός. Είναι τιμή για κάθε εργαζόμενο να βρίσκεται στην οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου. Ως προπονητής έχω αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό πολλές φορές. Γνωρίζω πολύ καλά το μέγεθος της ομάδας. Από την αρχή που ήρθα στο σύλλογο βρήκα μία ομάδα οργανωμένη και θεωρώ ότι κακώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται σ’ αυτές τις κατηγορίες. Ακόμη και η Σούπερ Λιγκ 2 είναι μικρή για το μέγεθος του Ολυμπιακού Βόλου. Ωστόσο, όλα θα πρέπει να γίνουν σιγά-σιγά, βήμα-βήμα για να πετύχει η ομάδα το στόχο και να ξεφύγει από τις χαμηλές κατηγορίες».
Για το πόσο ευχαριστημένος είναι από την πορεία της προετοιμασίας και από τις κινήσεις που έγιναν για την ενίσχυση της ομάδας: 

«Καταρχάς, από την πορεία της προετοιμασίας είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Έχουμε δουλέψει σκληρά, βρισκόμαστε στο μέσον της προετοιμασίας και υπάρχει ένας μήνας μπροστά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Όσον αφορά το ρόστερ και τις κινήσεις που έγιναν, αυτές ήταν προσεγμένες και θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν θα βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό θα φανεί στην πορεία. Από κει και πέρα, αν υπάρχει κάτι που ζητάμε και θέλουμε, όσον αφορά το μεσοεπιθετικό κομμάτι, η ομάδα θα κινηθεί να το αποκτήσει. Όλες οι ομάδες ψάχνουν να βρουν κάτι καλό στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, που θα κάνει τη διαφορά. Αυτή την εποχή, βέβαια, δεν είναι εύκολο να βρεις τέτοιους ποδοσφαιριστές. Εμείς, όμως, κοιτάμε επισταμένα και ίσως να προκύψει κάποια προσθήκη».

Για το αν η ομάδα χρειάζεται περισσότερη δουλειά στο επιθετικό κομμάτι: 

«Αυτό είναι ένα κομμάτι πού αρχίζει και μπαίνει στο στυλ παιχνιδιού μας και έχουμε μπροστά μας ένα μήνα για να δουλέψουμε σκληρά. Όταν χτίζεις μία ομάδα που είναι καινούργια και έχει ένα ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών, προσπαθείς στην αρχή να βάλεις τις βάσεις. Εμείς θεωρώ ότι έχουμε βάλει τις βάσεις σε μεγάλο βαθμό και δουλεύουμε, πλέον, σε ένα κομμάτι πιο δημιουργικό. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στο παιχνίδι».

Για το ποιο είναι πιο δύσκολο σε ομάδα να φτιάξει την αμυντική ή την επιθετική της λειτουργία:


 «Το πιο δύσκολο είναι να φτιάξεις και να διδάξεις την αμυντική λειτουργία. Από κει και πέρα, ο προπονητής πρέπει να ξέρει πόσες φορές θα έρθει η μπάλα έξω από την περιοχή. Εκεί επεισέρχεται αυτό που λέμε ταλέντο. Πώς δηλαδή ο ποδοσφαιριστής θα ντριπλάρει, θα ελιχθεί, θα σουτάρει για να πετύχει το γκολ.

Έχει δουλευτεί πολύ στην προετοιμασία η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Ωστόσο, όλες οι ομάδες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχουν μία στρατηγική στο παιχνίδι τους και σε φάση άμυνας και επίθεσης, αλλά και στις μεταβάσεις. Μία τέτοια ομάδα θα είναι και ο Ολυμπιακός».

Για τους παίκτες που ήρθαν αργότερα στην ομάδα και έχασαν το βασικό στάδιο προετοιμασίας: «Σ’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν αργότερα στον Ολυμπιακό, η ομάδα στηρίζει πολλά πάνω τους. Είναι παίκτες ενδεκάδας. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουν χάσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και προσπαθούν να μπουν στη φιλοσοφία και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ένα σημαντικό κομμάτι δουλειάς που έγινε στο Ελατοχώρι αυτοί οι ποδοσφαιριστές το έχασαν. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτό το κενό αναπληρώνεται. Αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο. Όμως, με σωστή και συστηματική δουλειά, όπως προανέφερα, αναπληρώνεται. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές σε καθημερινή βάση κάνουν και έξτρα κομμάτια προετοιμασίας».


Για το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη στα μέσα του μήνα, όταν αρχίζουν οι υποχρεώσεις της στο Κύπελλο: 

«Στις 15 Σεπτεμβρίου, όπου η ομάδα ρίχνεται στο Κύπελλο Ελλάδος, σε ένα μεγάλο βαθμό θα είναι έτοιμη. Αυτό όμως που θέλουμε και επιδιώκουμε, είναι η ομάδα μας να είναι πανέτοιμη την κατάλληλη στιγμή. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει ομάδες σε μη επίσημες υποχρεώσεις να είναι σε εκπληκτική κατάσταση και όταν αρχίζει το πρωτάθλημα να έχουν πρόβλημα».





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...