Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Το πάθημα να γίνει μάθημα...!

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΣ σε φιλικό στα Ιωάννινα με σκορ 3-0.



Δεν ήταν τόσο η βαριά ήττα που γνώρισε η ομάδα.Άλλωστε ο ΠΑΣ είναι το πρώτο ίσως φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της SL 2.Εξάλλου η αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων ήταν άριστη μέχρι 65' οπότε και αρχίσαν οι αλλεπάλληλες αλλαγές που άλλαζαν το σχήμα της ομάδας ανά...τρίλεπτο.
Αυτό που προβλημάτισε για ακόμα μία φορά ήταν η αδυναμία δημιουργίας τελικών προσπαθειών ,για να μην μιλήσουμε για γκολ τα οποία στην ομάδα είναι ακριβοθώρητα.
Και μπορεί οι τρεις νέες μεταγραφές που είναι όλες από την...μέση και μπροστά να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας ,παρά ταύτα ο Ολυμπιακός ,έτσι όπως είναι θα έπρεπε να μπορεί να κάνει μία τελική ανά...45λεπτο.

Όπως είπαμε μέχρι το 65 όλα κυλούσαν σχετικά...αναμενόμενα.Το κλασσικό σχήμα 4-5-1 σφιχτή άμυνα ,σωστό κλείσιμο όλων των διαδρόμων και πλήρη καταστροφή του παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας.
Ο Ολυμπιακός με μία υποψία ευκαιρίας πήγε στο ημίχρονο εύκολα στο μηδέν ,αν εξαιρέσεις το πέναλτι που παραχώρησε ο Γραικός και εξουδετέρωσε ο Μακρυωνίτης.

Στο β μέρος και μέχρι το 65 το ίδιο παιχνίδι για να έρθει στο 67΄ο Παμλίδης να εκμεταλλευτεί το γεγονός με τον μόλις εισελθέντα και κρύο Γιδόπουλο και να ανοίξει το σκορ.Από εκεί και έπειτα οι αλλαγές είχαν ήδη αρχίσει,το σχήμα άλλαζε συνεχώς ,ο ΠΑΣ έπαιζε με τους βασικούς του από μέχρι και το 76΄ και ήρθαν ακόμα δύο γκολ

Στο 73’ χρειάστηκε και πάλι η επέμβαση του Γιδόπουλου, αφού μπλόκαρε μετά το σουτ του Σκόνδρα, που κόντραρε στον Λάσκαρη, ενώ στο 74’ ο Κρίζμαν έκανε ένα καλό σουτ μετά από προσποίηση και έπειτα από το γύρισμα του Μπουκουβάλα, αλλά μπλόκαρε ο Γιδόπουλος.

Ακολούθως, στο 77’ μετά από φάουλ ο Τσίτας ήταν στο ύψος της μικρής περιοχής, δεν πρόλαβε όμως να πλασάρει και ο Παντελάκης πρόλαβε να διώξει  με προβολή.

Στο 79’ έγινε το 2-0. Η σέντρα από τα αριστερά του Νάουμετς είχε αποδέκτη τον Γροσδάνη, που δεν τη βρήκε γεμάτα, με συνέπεια να αποκρούσει ο Γιδόπουλος, αλλά στην επαναφορά ο Λέο από κοντά την έστειλε στα δίχτυα και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στο 89’ λίγο πάνω από την εστία κατέληξε το σουτ του Γροσδάνη, με τη φάση να ξεκινά από την αδυναμία αρχικά του Γιδόπουλου να μπλοκάρει, ενώ  στις καθυστερήσεις με θαυμάσια εκτέλεση κόρνερ (!) του Πίτου Γκαρσία σημειώθηκε το τελικό 3-0, με τον ΠΑΣ να κυριαρχεί μετά το 1-0 και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι.

Με τον Ολυμπιακό Β. αγωνίστηκε και ο Φουτσίνι, ο οποίος δοκιμάζεται και είναι γιος του παλιού άσου του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΠΑΟΚ, Αρμάντο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου (46’ Χουτεσιώτης), Σκόνδρας, Ζιούλης (61’ Πίτου Γκαρσία), Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Νικολιάς, Καρτάλης, Παμλίδης, Κρίζμαν.Στο 74’ μπήκαν στο ματς οι Οικονομόπουλος, Ξύδας, Παντελάκης, Λέο, Νάουμετς, Ράντοβατς, Γώγος, Πήλιος και Γροσδάνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης (65’ Γιδόπουλος), Γραικός (80’ Πριόνας), Βοσνακίδης (69’ Κόλα), Φαζός, Μπουτζίκος, Λάσκαρης (83′ Φουτσίνι), Τσιάρας (54’ Στεφάνοβιτς), Σκοπελίτης (80’ Σκοπελίτης), Ράντι (65’ Πόζογλου), Τζέφερσον (51’ Ρόκας), Τσίτας (83′ Μπακουλάτι)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...