Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Πρώτη απώλεια για Ολυμπιακό!🔃

Τους πρώτους δύο βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα έχασε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Νίκη.
Η ομάδα μας ,αν και κυριάρχησε απόλυτα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ,είχε κατοχή της μπάλας που έφτασε το 75% στο τέλος θα μπορούσε και να χάσει το παιχνίδι που ήταν αν μη τι άλλο...περίεργο.

Συγκλονιστικός ο κόσμος του Ολυμπιακού αφού κάτι παραπάνω από 2000 φίλαθλοι κατέκλυσαν το βόρειο πέταλο!



Ο Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα με τον Γιακουμή στο τέρμα , τους Σάββα και Μπουτζίκο στα άκρα της άμυνας και τους  Οικονομόπουλο και Πίντο στο κέντρο της άμυνας , τους Ρόκα και Ναζίμ ως αμυντικά χαφ ,πιο μπροστά τον Λώττα ως επιτελικό μέσο στα άκρα τους Σερτζίνιο και Σκοπελίτη και μοναδικό προωθημένο τον Φλίγκο.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια του και η Νίκη με διπλή ζώνη άμυνας τον περίμενε πίσω από την γραμμή του κέντρου.Η μοναδική ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήταν ένα ανάποδο φάουλ ,εφεύρεση του Κατσικογιάννη που πέρασε άουτ.
Παρά όμως της ερυθρόλευκης κυριαρχίας η ομάδα μας έκανε λίγες απειλητικές τελικές.Ένα σουτ του Μπουτζίκου και ένα του Λώττα που πέρασαν άουτ και ένα σουτ του Σερτζίνιο που έδειχνε ικανό να απειλήσει αλλά απομακρύνθηκε από κόντρα αμυντικού.

Στο β ημίχρονο η ομάδα μπήκε όπως και στο πρώτο και πίεσε ακόμα περισσότερο.Στο χρονικό διάστημα μέχρι το 60' οι επιθέσεις διαδεχόταν η μια την άλλη χωρίς όμως να γίνει κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια προς το τέρμα του Αποστολίδη.Μαλιστα στο 61' και κόντρα στην ροή του αγώνα η Νίκη με τον Φάμπιο έκανε τετ α τετ με τον Γιακουμή να τον κερδίζει.
Το μπάσιμο του Λώττα στο 83' δημιούργησε ίσως την καλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.Ο Λώττας βρέθηκε απέναντι από τον Αποστολίδη αλλά επέλεξε να πασάρει παράλληλα στον Ζγκούρι ο οποίος ξαφνιάστηκε ,σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε στα πόδια αμυντικών.
Τελικά και η Νίκη είχε την ευκαιρία της με κεφαλιά του Φάμπιο να αποκρούει όμορφα ο Γιακουμής.



Νίκη Βόλου (Κούτσης): Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης (88′ λ.τρ. Παπαδήμας), Ρόβας (33′ λ.τρ. Μακενγκό), Τσεμπερίδης, Μέτσε, Κέρι (46′ Βουκομάνοβιτς), Φάμπιο Ταβάρες, Τζιώρας (58′ Ιορδανίδης)

Ολυμπιακός Βόλου (Αμανατίδης): Γιακουμής, Σάββας (64′ Ζγκούρι), Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ρόκας (79′ Κόλα), Ναζίμ, Λώττας (90+2′ Ευθυμιάδης), Σερτζίνιο, Σκοπελίτης, Φλίγκος (90′ Καμπλιώνης)



Κάρτες:  62' Τσιμπερίδης , 40' Μακέγκο  - 34' Λώττας 21' Φλίγκος


Ο «κόραξ» του αγώνα

Ο Κατσικογιάμνης δεν δικαιολόγησε την...κατηγορία του .Είχε πολλά ανάποδα και κατά κάποιους ύποπτα σφυρίγματα υπέρ της γηπεδούχου.


Μας άρεσε.... 
Ο Γιακουμής για πρώτη φορά χρειάστηκε να επέμβει στο φετινό πρωτάθλημα και με δύο αποκρούσεις που έκανε έδειξε την κλάση του.
Ο Σερτζίνιο ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού


Δεν μας άρεσε...
Σε ένα παιχνίδι που η κατοχή της μπάλας είναι στο 75-25 θα περίμενε κάποιος περισσότερες τελικές προσπάθειες από την κυριαρχούσα ομάδα.Παρά ταύτα ο Ολυμπιακού δεν είχε τα "ποιοτικά" τελειώματα και γι'αυτο δεν μπόρεσε να κερδίσει το παιχνίδι.


Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Αμανατίδης:«Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Παρόλο που το παιχνίδι δεν είχε γκολ, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το γήπεδο ήταν φανταστικό και αναμετρήθηκαν δύο ομάδες, που βρίσκονται κατά λάθος σ’ αυτή την κατηγορία. Πρώτος μου το είπε ο διαιτητής, ο οποίος δεν φανταζόταν και αυτός ο ίδιος, πως θα μπορούσε να συμμετέχει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα μέσα στο γήπεδο με μία ατμόσφαιρα γιορτινή. Αυτή η εικόνα, πραγματικά, αξίζει στις δύο ομάδες.
Το παιχνίδι σε μας αφήνει πικρή γεύση με την εξής έννοια. Αν και οι ευκαιρίες στο παιχνίδι ήταν λιγοστές, νομίζω ότι σε όλο τον αγώνα πατούσαμε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε μία σιγουριά. Το γκολ όμως δεν ήρθε, καθώς δεν τολμήσαμε στην τελική επιλογή. Νομίζω, ότι είναι η αιτία που δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ. Παρόλα αυτά είναι άξιος και ο αντίπαλος.
Θέλω να δώσω, επίσης, πάρα πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου που ήρθε στο γήπεδο και πίστεψε στην ομάδα. Είχαμε ποδοσφαιρική υποστήριξη και τη χάρηκα. Νιώσαμε μέσα στο γήπεδο ως πρωταγωνιστές μιας κατάστασης.
Η συνέχεια θα είναι ίδια, με την έννοια του πρωταγωνιστικού ρόλου των ομάδων μας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε Μετά από όλα αυτά που μας δίνουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου, πρέπει η ομάδα να αλλάξει κατηγορία και νομίζω ότι αυτό θα γίνει. Όσοι ήρθαν στο γήπεδο, χάρηκαν το παιχνίδι.
Πρώτη φορά είχα αντίπαλο έναν ποδοσφαιριστή μου, τον Γιώργο Κούτση και χαίρομαι γι’ αυτό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν έπαιζε ποδόσφαιρο, του είχα πει ότι θα έρθει η στιγμή, που θα είμαστε κι οι δύο στην άκρη ενός πάγκου και θα συναντηθούμε στο γήπεδο.
Ο Ολυμπιακός θα ήταν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αν υπήρχε μία άλλη εικόνα παιχνιδιού. Η εικόνα μας πραγματικά ήταν καλή, πατούσαμε καλά μέσα στο γήπεδο, χτίσαμε πάρα πολλά τις επιθέσεις μας και νομίζω ότι μας έλειψε η τόλμη στο τελείωμα των φάσεων. Η ομάδα μας είναι αήττητη και είναι πρώτη στη βαθμολογία»

Κούτσης: «Θα συμφωνήσω στα περισσότερα που ανέφερε ο Περικλής Αμανατίδης. Ήταν ένα παιχνίδι γιορτή, με δύο ομάδες οι οποίες ανήκουν σε άλλη κατηγορία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Η συμπεριφορά όλων των παιδιών που αγωνίστηκαν ήταν εξαιρετική και δεν αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Εμείς από την πλευρά μας θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη, γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε πίσω από τον Ολυμπιακό. Το προσπαθήσαμε, είχαμε συγκεκριμένη στρατηγική, γιατί έπρεπε να διαχειριστούμε όλον τον «Γολγοθά» που έχουμε περάσει μέχρι τώρα. Τα παιχνίδια, τα ταξίδια. Όλη αυτή την ταλαιπωρία. Λοιπόν, έπρεπε να τη διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι υπάρχουν τραυματισμοί, είχαμε τρεις αναγκαστικές αλλαγές και θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι τα παιδιά. Ποιο είναι το μέγεθος της ζημιάς και πώς θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Ξαναπαίζουμε με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ, ενώ θα έχει προηγηθεί ένα παιχνίδι πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη φρεσκάδα στο παιχνίδι του. Εμείς είχαμε να διατηρήσουμε την ασφάλεια του μηδέν, ενώ μία-δύο φάσεις θα τις κάναμε για να προηγηθούμε στο σκορ.
Δεν θα πω, αν είναι δίκαιο ή άδικο το αποτέλεσμα. Σημασία έχει ότι εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά και την προσπάθειά τους, γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι περνάνε και τι δυσκολίες υπάρχουν. Γα τον λόγο αυτό τους δίνω συγχαρητήρια»
Για την παρουσία του κόσμου της Νίκης: «Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στον κόσμο της Νίκης. Αυτό που θέλω να τους πω είναι, ότι προσπαθήσαμε πάρα πολύ να τους κάνουμε χαρούμενους. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε και οι λόγοι είναι αυτοί που προανέφερα. Εμείς δουλεύουμε, αγωνιζόμαστε, προσπαθούμε για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο και θεωρώ ότι έχουμε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, εκτίμησή μου είναι – και ταυτόχρονα πρόβλεψη – πως αυτές οι δύο ομάδες θα ανέβουν κατηγορία. Επίσης, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διαιτησία»







Μικρά&πικάντικα
  • Μεθόδους...δεκαετίας του 80' ακολουθεί η ομάδα της Νέας Ιωνίας της οποίας οι άνθρωποι είχαν διαδώσει τον "δήθεν" τραυματισμό του Κέρι για να...."ξεγελάσουν" τον Περικλή Αμανατίδη.Τελικά το..."μυστικό όπλο" της Νίκης έπαιξε για ένα ημίχρονο και ήταν από τους χειρότερους παίκτες του αγώνα.
  • 2000 περίπου φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο πέταλο.Σε όλο το γήπεδο υπολογίσαμε γύρω στις 5500 κόσμο.
  • Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού ευχαρίστησαν τον κόσμο που του χειροκρότησε.Σε καμία όμως των περιπτώσεων δεν...πανυγυρίστηκε η ισοπαλία όπως λανθασμένα γράφουν άλλες αθλητικές ιστοσελίδες αφού στα κους κους των φιλάθλων μετά τον αγώνα μάλλον κυριάρχησε η γκρίνια για το τελικό αποτέλεσμα.
  • Κανένα απολύτως επεισόδιο δεν προέκυψε από την συνύπαρξη των φιλάθλων των δύο ομάδων.
  • Μέχρι και...πυροτεχνήματα είδαμε στον ουρανό του Πανθεσσαλικού αφού η διοίκηση των τυπικά γηπεδούχων θέλησαν να δώσουν στο παιχνίδι χαρακτήρα πανηγυρικό.
  • Η ομάδα συγκεντρώθηκε πριν τον αγώνα στο Park Hotel και εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού συναντήθηκαν με παλιούς παίκτες της ομάδας ,τον Ηλία Σολάλη και τον Κώστα Καπετάνο.
  • Η ομάδα στο δρόμο για το Πανθεσσαλικό πέρασε από το ΕΑΚ όπου την υποδέχτηκαν εκατοντάδες φίλαθλοι .


To βίντεο του αγώνα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...