Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ναζίμ και...φύγαμε!

Με ηγέτη και σκόρερ τον Νταβίντ Ναζίμ ο Ολυμπιακός «πέρασε» από το γήπεδο της Τσαριτσάνης.
Ο χαφ του Ολυμπιακού σκόραρε τα δύο τέρματα της ομάδας και σώθηκε στο παρά....ένα από γκέλα ,αφού το 1-2 επιτεύχθηκε στο 93 ΄του αγώνα.

Ο Οικονόμος με μαζική άμυνα αλλά και ένα γκολ από το πουθενά και κόντρα στην ροή του αγώνα ,απέδειξε πως καμία ομάδα δεν θα χαριστεί και φέτος στον Ολυμπιακό και θα πρέπει να βελτιωθούν πολλά για να αποδείξει και έμπρακτα η ομάδα πως είναι το φαβορί για την πρωτιά.


Ο Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα με τον Γιακουμή στο τέρμα , τους Σάββα και Μπουτζίκο στα άκρα της άμυνας και τους Παπαιωάννου και Πίντο στο κέντρο της άμυνας , τους  Ρόκα και Ναζίμ ως αμυντικά χαφ ,πιο μπροστά τον Λώττα ως επιτελικό μέσο στα άκρα τους Σερτζίνιο και Ζγκούρι και μοναδικό προωθημένο τον Σαχινίδη.

Ο Ολυμπιακός άρχισε πολύ δυνατά και πέτυχε το γκολ πολύ γρήγορα με τον Λώτα να βγάζει ασίστ τον Σερτζίνιο ο οποίος με γυμνό μάτι φάνηκε να έρχεται πολύ πιο πίσω από την γραμμή της άμυνας. Ο βοηθός όμως είχε διαφορετική άποψη και ακύρωσε το τέρμα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας μας ήρθε στο 13΄ με τον Παπαιωάννου να βρίσκει την μπάλα μόνος του μετά από σέντρα αφού πήδηξε πάνω από όλους αλλά να την στέλνει άουτ.

Στο 18' χέρι αμυντικού σε κεφαλιά του Ναζίμ θεωρήθηκε από τον Καραντώνη ως ακούσιο. Στο 19΄και στο 21΄ο Ζγκούρι με κεφαλιές απείλησε ενώ στο 32' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία όταν το πέναλτι που κέρδισε ο Σερτζίνιο ο Σαχινίδης το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 38΄ο Ναζίμ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι , στο 42' το σουτ του Σερτζίνιο πέρασε άουτ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μια κλασική ευκαιρία σέντρα- κεφαλιά του Σαχινίδη αυτή την φορά.

Κι εκεί που ο Ολυμπιακός πίεζε σε μία ανύποπτη φάση ο Χάμος μπήκε στην περιοχή ,ανατράπηκε από τον Μπουτζίκο ,κέρδισε το πέναλτι και έστειλε την μπάλα άουτ.


Στο β μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικός και μετά την μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Πίντο με κεφαλιά σκόραρε με τον Ναζίμ.
Ήταν μια φάση διαρκείας όταν ο Σαχινίδης μπήκε παλεύοντας στην περιοχή ,ανατράπηκε αλλά ξανασηκώθηκε ,έδωσε την μπάλα στον Σερτζίνο κι αυτός με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Ναζίμ ο οποίος πλάσαρε απευθείας και έκανε το 0-1.

Στο 56’ το ξαφνικό σουτ του Λώττα εκτός περιοχής πέρασε εκτός εστίας, με τον Νούσια να έχει τον έλεγχο της μπάλας. Στο 70΄χάθηκε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μπουτζίκος  έκανε σέντρα σουτ .ο Σαχινίδης βάζει το πόδι να σπρώξει την μπάλα αλλά αυτή περνάει και γλύφει το δεξί δοκάρι του Νούσια.Από κει και πέρα, ο Οικονόμος προσπάθησε να γίνει περισσότερο επιθετικός και στο 74’ ισοφάρισε.
 Η μπάλα μετά από κόντρα σε πλάτη αμυνόμενου του Ολυμπιακού Βόλου έφτασε σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής στον Τόλιο, που με συρτή πάσα τροφοδότησε στα όρια της μικρής περιοχής τον Γκαμπέτα, ο οποίος  από ελεγχόμενη θέση οφ-σάιτ με πλασέ στη δεξιά γωνία έκανε το 1-1.

Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να βγει μπροστά και να ρισκάρει για να πάρει το τρίποντο με τον Οικονόμο να γίνεται απειλητικός σε μία αντεπίθεση που προέκυψε από λάθος του Ρόκα.
Τελικά στο 92' ήρθε η...λύτρωση.


Ο Κόλα εκτέλεσε από τα 40 μέτρα ένα φάουλ από τον άξονα, βρίσκοντας στ’ αριστερά της περιοχής τον Οικονομόπουλο. Αυτός απέτυχε αρχικά να βγάλει τη σέντρα, αλλά ξανάγινε κάτοχος της μπάλας και έκανε την μπαλιά στο πίσω δοκάρι για τον Σαχινίδη, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Ο Ναζίμ πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ σκόραρε για δεύτερη φορά και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του με το δεύτερο προσωπικό γκολ.

Οικονόμος: Νούσιας, Ντούφας, Μπουμπουνάρας, Τσακάλι, Κουμπούρας, Χάμος, Καλφούντζος, Γκαμπέτας, Καραλούλης (58’ Μητσιάς), Πετράκης, Τόλιος (81’ Μιφτάρι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Παπαϊωάννου,Πίντο, Ρόκας (80’ Οικονομόπουλος), Ναζίμ, Λώττας (70’ Σκοπελίτης), Σερτζίνιο (86’ Κόλα), Ζγκούρι, Σαχινίδης



Κάρτες: 17' Τόλιος , 56' Γκαμπέτας - 64' Λώτας , 85' Ζγκούρι, 89' Σκοπελίτης



Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Καραντώνης  εκτέθηκε από τον βοηθό και πιο συγκεκριμένα ο Φράγιος.Ο συγκεκριμένος βοηθός ακύρωσε λανθασμένα γκολ του Σερτζίνιο στο 4' λεπτό αλλά και έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στον πρώτο μέρος αφού σήκωσε 13 φορές την σημαία του να υποδείξει οφ σάιτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο φαίνεται πως το χέρι του....κουράστηκε και άφησε το γκολ του Οικονόμου από ελεγχόμενη θέση οφ σαίτ.
Ο ίδιος ο Καραντώνης ελέγχεται για την φάση του 18' που ζήτησε πέναλτι ο Ολυμπιακός.



Μας άρεσε.... 
Το γεγονός πως τα γκολ της ομάδας ήρθαν από ...αμυντικό μέσο.Σε γενικότερες γραμμές η εμφάνιση του Ναζίμ ήταν...«αρχοντική»
Δεν μας άρεσε...



Είπαν:

Αμανατίδης:«Το γήπεδο παρά τις καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλό.Στο πρώτο μέρος ήμασταν όπως έπρεπε αλλά έλειψε το γκόλ.Αν πετυχαίναμε το γκολ τα πόδια των παικτών θα λύνονταν.Δεν ήρθε και κάποιοι παίκτες παρουσίασαν συμπτώματα άγχους και αυτό φάνηκε στις βιασύνη που είχαμε σε πάσες και τελειώματα.Πιστέψαμε πως το γκολ που πετύχαμε θα έδιωχνε το άγχος αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις 3-4 ευκαιρίες που είχαμε μετά για να τελειώσουμε το παιχνίδι.Αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος για ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό.Οι αντίπαλοι ,νέοι και ενθουσιώδεις πέτυχαν ένα γκολ και το παιχνίδι ξανάρχιζε από την αρχή.
Σήμερα ο Ολυμπιακός δοκιμάστηκε.Το πρωτάθλημα δεν είναι 100άρι.Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πως θέλουμε απόσταση ασφαλείας μέχρι την 6η αγωνιστική για να κάνουμε απονομή πρωταθλήματος την 10η.Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος.Πρέπει να πάμε σιγά σιγά ,χωρίς βία να έχουμε αγωνιστικά τις απαντήσεις που θα μας επιτρέπουν να φεύγουμε με τρίποντα και θα χτιστεί η πορεία πρωταθλητισμού που θα κάνουμε.Είχαμε πάθος και θέληση αλλά αυτό οδηγεί και σε λάθη που θα διορθώσουμε.
Κρατάμε τους τρεις βαθμούς.Η εμφάνιση ήταν μέτρια ,από τις πιο μέτριες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.Οφείλουμε στους εαυτούς μας αλλά και στον κόσμο μας να διορθωθούμε.».

Κατσάρας:«Πέρα από την πίκρα που δημιουργείται όταν χάνεις ένα παιχνίδι στο τέλος είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά.Θέλαμε να ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.Στα ίσα παίξαμε και ήταν ένα μάθημα για την συνέχεια.Θα διορθώσουμε κάποιες αδυναμίες για να μπορούμε να παίρνουμε αποτελέσματα από ομάδες που είναι καλύτερες από εμάς όπως είναι σαφώς ο Ολυμπιακός Βόλου.».





Μικρά&πικάντικα


  • Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το μικρό πέταλο χωρητικότητας 250 που διέθεσαν οι γηπεδούχοι στους φίλους του Ολυμπιακού.Έτσι 100 επιπλέον άτομα έμεινα όρθιοι πίσω από την σίτα του πετάλου.
  • Γεμάτη ήταν και η κύρια κερκίδα του γηπέδου με αρκετούς φίλους του Ολυμπιακού που δεν ήθελαν το...όρθιο να κάθονται ανάμεσα στους..ντόπιους χωρίς να γίνει το παραμικρό.
  • Στο πέναλτι του Οικονόμου ο Θωμάς Μακρής αποβλήθηκε από τον πάγκο της ομάδας.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...