Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες!

Νέα φιλική ήττα από τον Αλμυρό γνώρισε η ομάδα μας.


Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε περισσότερες φάσεις στο πρώτο μέρος σε σχέση με τον αντίπαλό του, ενώ στο δεύτερο έπεσε ο ρυθμός και στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι ήταν πιο πιεστικοί και πέτυχαν και το γκολ που έκρινε τον φιλικό αγώνα.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Αλμυρός είχε μπροστά από τον τερματοφύλακα Σταυράκη στην άμυνα τους Καρρά, Μπαρούτα ως πλάγια μπακ και τους Στουρνάρα, Κόκκα ως στόπερ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Δημηνάς και Βαγγέλι, ενώ στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κοντοβάς δεξιά και Τσελεπής αριστερά. Τέλος, πολύ κοντά στον φορ Τζοβαρά και κάποιες στιγμές λίγο πιο πίσω, ουσιαστικά αποτελώντας ένα επιθετικό δίδυμο, έπαιξε ο Τσιώλης.

Από την άλλη ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε τον Παλιούρα στην εστία, τους Παπουτσογιαννόπουλο, Νόνη, Παπαϊωάννου και Μπουτζίκο στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, ενώ Κόλα και Ναζίμ ήταν οι ανασταλτικοί χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Λώττα. Τέλος από τις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Σκοπελίτης (δεξιά) και Ζγκούρι (δεξιά), τη στιγμή που κλασικός προωθημένος ήταν ο Φλίγκος.

Το πρώτο μέρος

Το σουτ του Τσιώλη από το ύψος της περιοχής μετά από πάσα του Δημηνά, το οποίο μπλόκαρε ο Παλιούρας με διπλή προσπάθεια, ήταν η πρώτη τελική του αγώνα και καταγράφηκε στο 5’.

Στο 11’ ο Ολυμπιακός Βόλου απάντησε στις ευκαιρίες, καθώς από σέντρα του Παπουτσογιαννόπουλου από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι και στο ίδιο ύψος με το πέναλτι ο Σκοπελίτης έκανε ένα γυριστό σουτ, με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και να περνά εκτός εστίας.

Στο 20’ ο Κοντοβάς τραυματίστηκε χωρίς να έχει επαφή με κάποιον αντίπαλο και στη θέση του μπήκε ο Κρανάς δύο λεπτά αργότερα. Πάντως δεν άλλαξε κάτι στη διάταξη των γηπεδούχων, αφού ο νεοεισελθών αγωνίστηκε στην ίδια θέση με τον συμπαίκτη του, που αποχώρησε.

Στο 21’ ο Φλίγκος, που επέστρεψε ως αντίπαλος στο Στάδιο του Αλμυρού, σούταρε πάνω σε σώματα. Η μπάλα έφτασε στον Παπουτσογιαννόπουλο έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Σταυράκης έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ. Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 23’: από κόρνερ του Λώττα από τη αριστερή πλευρά, στο δεύτερο δοκάρι ο Παπουτσογιαννόπουλος έκανε το γύρισμα και από ευνοϊκή θέση ο Φλίγκος έπιασε ένα ανάποδο ψαλίδι, αλλά ο Σταυράκης ενήργησε και πάλι θετικά και μπλόκαρε.

Ένα λεπτό μετά ο Τσελεπής κινήθηκε από τα αριστερά και έβγαλε προς τον άξονα στο ύψος της περιοχής, από όπου ο Τσιώλης σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια σε μία επικίνδυνη στιγμή για τα καρέ του Παλιούρα.

Στο 33’ ακολούθησε η εκτέλεση φάουλ του Μπουτζίκου από τα αριστερά, ο Ζγκούρη πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι σε εξαιρετική στιγμή για τον Ολυμπιακό Β.,  ενώ σε νέο φάουλ, αυτή τη φορά από τον Λώττα από τη δεξιά πλευρά, βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της περιοχής ο Ναζίμ, που είδε την κεφαλιά του να φεύγει πάνω από την εστία στο 38’, αφού πρώτα η μπάλα έσκασε στο έδαφος.

Έπειτα στο 40’ ο Λώττας πέρασε κάθετα για τον Ναζίμ κι αυτός έκανε ένα όχι και τόσο δυνατό πλασέ από το ύψος του πέναλτι, που δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο πορτιέρε του Γ.Σ. Αλμυρού. Τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος το φάουλ του Λώττα στο 45’, που έφυγε λίγο έξω.

Το δεύτερο μέρος

Η κεφαλιά του Ρόκα στο 49’ και το σουτ του Σκοπελίτη στο 54’ δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, ενώ στο 59’ είχαμε την πρώτη αξιόλογη φάση στην επανάληψη για τον Γυμναστικό. Ο Μπουτζίκος έβγαλε την μπαλιά από τα αριστερά και ο Ζγκούρι στο πρώτο δοκάρι δεν κατάφερε να πιάσει, όπως ήθελε το πλασέ, με συνέπεια να αστοχήσει.

Στο 64’ η γρήγορη εκτέλεση ενός φάουλ στον χώρο του κέντρου για τον Αλμυρό, έφερε στην εξέλιξη της φάσης σε θέση βολής τον Τσελεπή, που ήταν κλεισμένος από τους δύο αμυντικούς του Ολυμπιακού Βόλου, πλάσαρε πάντως με την μπάλα να βρίσκει στον Νόνη, αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε νέο πλασέ, που πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Ο Παλιούρας στο 78’ έκανε λανθασμένη πάσα πάνω στον νεαρό Τιμπλαλέξη, που προχώρησε και δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσελεπής από τ’ αριστερά σύγκλινε στον άξονα και τελείωσε τη φάση με χαμηλό σουτ, που απέκρουσε ο Παλιούρας, ενώ στο 82’ από φάουλ του Σάββα από τα δεξιά ο Λεάντρο Πίντο πήρε την κεφαλιά, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια, χωρίς να απειληθεί ο Βίτσος, για να φτάσουμε στο 86’, όταν και μπήκε το μοναδικό γκολ. Ο Κρανάς έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, απομάκρυναν οι αμυντικοί και ο Τιμπλαλέξης πήρε το ριμπάουντ και πάσαρε στον Τσιουρή. Ο υψηλόσωμος φορ του Αλμυρού από το ύψος της περιοχής και ελαφρώς δεξιά έκανε ένα πανέμορφο ψηλοκρεμαστό στο απέναντι παραθυράκι και έγραψε το 1-0, που έμεινε ως το τέλος.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης (73’ Βίτσος), Καρράς, Μπαρούτας (55’ Καλαμίδας), Στουρνάρας, Κόκας (55’ Παπακώστας), Βαγγέλι (88’ Λάμπος), Τσελεπής, Δημηνάς, Τζοβάρας (57’ Τσιουρής), Κοντοβάς (22’ λ. τρ. Κρανάς), Τσιώλης (77’ Τιμπλαλέξης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος (55’ Σάββας), Μπουτζίκος, Νόνης, Παπαϊωάννου (67’ Λεάντρο Πίντο), Κόλα (73’ Καναβός), Σκοπελίτης (55’ Ευθυμιάδης), Ναζίμ (46’ Ρόκας), Φλίγκος (55’ Σαχινίδης), Λώττας (67’ Σερτζίνιο), Ζγκούρι (77’ Πατσής).




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...