Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Παρατράγουδα με το φιλικό

Το φιλικό παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού και Νίκης στάθηκε αφορμή να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δύο ομάδων και του νεόφερτου ΝΠΣ.
Το σήριαλ των...πολλών επεισοδίων που «παίχτηκε» όλη την εβδομάδα ξεκίνησε με την αποκάλυψη πως ο Δήμος Βόλου διέθεσε λεφτά από τον προϋπολογισμό του για την εξαγορά αρκετών εισιτηρίων του φιλικού μεταξύ ΝΠΣ και Εθνικής Ελπίδων.
Ο Δήμος δεν συμπεριφέρεται για πρώτη φορά με αυτόν τον τρόπο στην ομάδα που κουμάντο κάνουν οι «μπροστινοί» του Αχ.Μπέου για προφανείς λόγους.
Άλλες φορές με έμμεσο και τις περισσότερες με άμεσο και άκομψο τρόπο η δημοτική αρχή έδειξε πως θα κάνει τα πάντα για να «προμοτάρει» την ομάδα του ΝΠΣ.
Εμπόδιό της είναι προφανώς η ύπαρξη του Ολυμπιακού Βόλου τον οποίο προσπάθησε καθ'όλη την χρονιά να σαμποτάρει με διαφόρους τρόπους.

Έτσι ,όταν Ολυμπιακός και Νίκη έκαναν αίτημα στο ΔΗΠΕΘΕ για την εξαγορά εισιτηρίων για το φιλικό ήταν σίγουρο πως θα έβρισκαν «πόρτες κλειστές». Ο πρόεδρος κος Βλιώρας προφανώς καθοδηγούμενος και υπάκουος ως οφείλει να είναι οποιοσδήποτε θέλει να διαφυλάξει τον μισθό του , βρήκε την δικαιολογία για να μην εκκρίνει το αίτημα των δύο συλλόγων με πρόσχημα το γεγονός πως μόνο μέρος των εσόδων θα πήγαινε στο Γηροκομείο του Βόλου και όχι ολόκληρο το ποσό.
Προφανώς η λήθη για τις συναυλίες που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν από τραγουδιστές που μανατζάρει ο δήμαρχος με πρόσχημα την ενίσχυση έπαιξε τον ρόλο της...

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Γηροκομείου καυτηρίασε την στάση του ΔΟΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ δηλώνοντας:   

«Πότε ήταν θετική η στάση της δημοτικής αρχής, για να είναι και τώρα; Πάντα η στάση του Δήμου ήταν αρνητική. Δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Το Γηροκομείο Βόλου είναι ένα ίδρυμα που τα τελευταία τέσσερα χρόνια λέγαμε όλοι πως θα κλείσει και θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Δόξα τω Θεώ, το ίδρυμα έχει την ανάγκη όλων των ανθρώπων, δεν έχει την ανάγκη μόνο κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων. Χρειάζεται τη στήριξη όλου του κόσμου, όλου του Βόλου, όλων των πολιτών. Δεν έχει την ανάγκη 2-3 μεμονωμένων ατόμων που παίρνουν απόφαση για κάποια πράγματα. 

Δεν έχει σημασία "να ευλογήσουμε τα γένια μας". Έχει σημασία να ξυπνήσουν κάποιοι και να φύγουν από το στενό τους μυαλό, τον εγωκεντρισμό τους και το μίσος τους για κάποια πράγματα. Ο Ολυμπιακός κι η Νίκη Βόλου έχουν μία συγκεκριμένη ιστορία. Πρέπει να το σεβαστούν όλοι, να σκύψουν το κεφάλι και ο λόγος που γίνεται αυτό το φιλικό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί εκεί μέσα υπάρχουν 128 ηλικιωμένοι και 55 εργαζόμενοι που δε χάσανε τη δουλειά τους. Εκεί να σταθούν οι υπεύθυνοι κι οι ιθύνοντες και να μπορέσουν να κάνουν βήματα προς το καλύτερο για όλα τα ιδρύματα κι όχι μεμονωμένα για κάποια. Να σας πάω πίσω στα Χριστούγεννα που δε συμπεριληφθήκαμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα ευαγή ιδρύματα της περιοχής και δεν πήραμε ούτε ευρώ.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις δύο ομάδες, η στήριξή τους είναι πάρα πολύ μεγάλη και δείχνει την ένωση των ανθρώπων και τη μία γροθιά, τη μία αγκαλιά που λέγαμε ότι θέλουμε να γίνουμε για το Γηροκομείο. Δεν έγινε τυχαία όλο αυτό το έργο και δεν το κάναμε εμείς. Το έκανε ο κόσμος. Αυτό θέλαμε να αναδείξουμε, αυτό κατορθώσαμε και γι' αυτό βοήθησε όλος ο κόσμος και η Νίκη και ο Ολυμπιακός Βόλου και τους ευχαριστώ πολύ.

Καλή επιτυχία σε όλους στον αγώνα, να πάνε όλα καλά και να είμαστε όλοι μονιασμένοι. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα»

Ενώ η διοίκηση του Ολυμπιακού με ανακοίνωσή της δήλωνε μεταξύ άλλων πως "Όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλονται από πολλές πλευρές να μειωθεί η αξία των δύο ομάδων, ο όγκος του φίλαθλου κόσμου τους, που επί δεκαετίες τις στηρίζει, πέφτουν στο κενό. Και το εντυπωσιακό είναι πως όσο οι προσπάθειες χλεύης και λάσπης πέφτουν στο κενό,  τόσο η ένταση των προσπαθειών διογκώνεται. Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 δηλώνει για ακόμη μία  φορά, χωρίς υστερόγραφα,  ότι καμία προσπάθεια σπίλωσης, δεν μπορεί να διαταράξει τον μεγάλο και ιστορικό μας Σύλλογο. Η διοργάνωση του φιλικού αυτού αγώνα της  Κυριακής αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πως η πόλη αυτή έχει ήδη ομάδες με ιστορία, φιλάθλους και προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό" , ένας πόλεμος ανακοινώσεων ξεσπούσε μεταξύ της Νίκης και του ΝΠΣ ή του γραφείου τύπου του Δημαρχείου με τους ιθύνοντες του συλλόγου της Νέας Ιωνίας να καταγγέλλουν το προφανές ,πως ο αφανής κουμανταδόρος του ΝΠΣ δεν είναι τα φιλαράκια του Δημάρχου από την Αμερική ,αλλά ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος.
Από την άλλη πλευρά ο ΝΠΣ αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις προσπαθεί να πείσει τον κόσμο του Βόλου για την αναγκαιότητα δημιουργίας της μετακόμισης της Πύδνας στον Βόλο ,αλλά και την ασχετοσύνη και τον ερασιτεχνισμό των παραγόντων του Ολυμπιακού αλλά και της Νίκης.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στις 16:00 την Κυριακή.
Η γενική είσοδος κοστίζει 5 ευρώ και οι φίλοι του Ολυμπιακού θα καθίσουν στο Βόρειο πέταλο ,ενώ οι αντίστοιχοι της Νίκης στο Νότιο πέταλο του Πανθεσσαλικού!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...