Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ξέρει που πονάει,αλλά...!↻

Δύο ακόμα βαθμούς πέταξε στα σκουπίδια η ομάδα μας και υποχώρησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. (βίντεο)

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες αλλά έδειξε για ακόμα μία φόρα τις χτυπητές του επιθετικές αδυναμίες,δεν μπόρεσε να σκοράρει ,έμεινε στο μηδέν και απομακρύνθηκε έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο ομάδα του Αχιλλέα Μπέου.

Ό Κώστας Μπράτσος ανακάτεψε και πάλι την τράπουλα της ενδεκάδας ,αλλά ότι και να προσπαθήσει από το κέντρο και έπειτα δυστυχώς το γκολ δεν δείχνει να έρχεται.

Η τέταρτη απώλεια βαθμών σαφώς δεν συνάγει με ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει.Πλέον ο μοναδικός εφικτός στόχος για τους ερυθρόλευκους είναι να πλασαριστεί όσο πιο κοντά γίνεται στον πρώτο Ν.Π.Σ και να ελπίζει σε μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη μήπως μπορέσει και «γυρίσει» τα πράγματα.





Ο Κώστας Μπράτσος «έστησε» την ομάδα ως εξής:Καραγκιολίδης στο τέρμα , Α.Κόκας στα αριστερά και Γελαδάρης στα δεξιά της άμυνας , Σκανδάλης και Νόνης αμυντικό κεντρικό δίδυμο  ,Δ.Κόκας και Τόσκας ως αμυντικοί μέσοι με τους Τόσκα και Σκανδάλη να εναλλάσσονται σε κάποιες φάσεις .Στα φτερά ήταν οι Σεχολάρι και Θέος ενώ επιτελικός μέσος ήταν ο Βασίλιεβιτς με τον Σέττο σέντερ φορ.

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει τις κλασσικές ευκαιρίες.
Με τελικό αποδέκτη τον Σέττο οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν τρεις τελικές στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα που εξουδετέρωσε σχετικά εύκολα ο Μόνος.

Ο Ολυμπιακός με την πίεση που ασκούσε κέρδισε αρκετά στημένα γύρω από την περιοχή του Μόνου χωρίς όμως να μπορούν να τα εκμεταλλευτούν.
Σέττος και Σεχολάρι είχαν ακόμα τρεις τελικές προσπάθειες μέχρι την λήξη του ημιχρόνου που ομολογουμένος δεν δυσκόλεψαν τον πορτιέρο των αντιπάλων.

Η είσοδος του Βαρούχα στο β΄μέρος έδωσε μία παραπάνω κινητικότητα στην ομάδα.Ταυτόχρονα όμως δημιούργησε ένα σχετικό μπέρδεμα στο κέντρο το οποίο φάνηκε μετά το 70.
Μέχρι τότε πάντως ο Ολυμπιακός είχε κάποιες καλές προσπάθειες με Βαρούχα και Θέο ενώ η Θήβα έκανε το πρώτο της κατέβασμα στο 59 ' το οποίο μάλιστα ήταν και καλή ευκαιρία.Ο Καραγκιολίδης βγήκε από την περιοχή του και με το κεφάλι έδιωξε τη μπάλα, ο Σίλβα έγινε κάτοχος της μπάλας, πλάσαρε από μακριά, βλέποντας ανυπεράσπιστη την εστία του Ολυμπιακού, με τον Νόνη να διώχνει με το κεφάλι τη μπάλα, η οποία είχε κατεύθυνση τα δίχτυα.

Από το 61' και μετά ο Ολυμπιακός πίεσε ακόμα περισσότερα με το σουτ του Θέου να αποκορούεται σωτήρια από σώματα αμυντικών ενώ η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 68'. Ο Καράμπελας έκανε την σέντρα με πρώτο τον Βασίλιεβιτς και δεύτερο τον Αλαμάνη να μην μπορούν να σπρώξουν την μπάλα στο κενό τέρμα από πολύ κοντά.

Τα «στημένα» του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν άστοχα με τον Θέο στο 79' να εκτελεί  πλασαριστά φάουλ για τον Βαρούχα, και αυτόν να  σουτάρει δυνατά πάνω από τα δοκάρια του Μόνου. Στο 80' ο Θέος εκτέλεσε φάουλ πλασαριστά για τον Βαρούχα, με τον Μόνο να αποκρούει στην αριστερή του γωνία με τα πόδια.

Στο 83' χάθηκε απίστευτη ευκαιρία για την ομάδα μας.Μετά από σέντρα του Καράμπελα από τα δεξιά, ο Βαρούχας με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μόνο ο οποίος απέκρουσε τυχαία με την πλάτη καθώς έπεφτε, και στην επαναφορά της μπάλας ο Δήμος Κόκας δεν μπόρεσε ούτε αυτός να σκοράρει εξ επαφής, με τον Βουρνάζο να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Η πίεση στα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν έφερε κάποια άλλη καλή τελική προσπάθεια ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν τα πάντα για να μην παιχτεί ποδόσφαιρο ,


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:Καραγκιολίδης, Α. Κόκας, Γελαδάρης (81' Καρβούνης), Νόνης, Σκανδάλης (67' Καράμπελας), Τόσκας, Σέττος (67' Αλαμάνης), Βασίλιεβιτς, Σεχολάρι (46' Βαρούχας), Θέος, Δ. Κόκας


Μόνος: Μόνος, Πλατέλλας, Καραλής (84' Σένκα), Ζυγογιάννης, Βουρνάζος, Μαυρόπουλος, Αργυρίου, Κοτωρός, Σίλβα (93' Μπρεγκάσι), Βεζυρτζόγλου, Τόπι (91' Χριστοδουλόπουλος).




Κάρτες: 
 Σεχολάρι. Δ. Κόκας, Α. Κόκας-Τόπι, Αργυρίου, Σίλβα, Ζυγογιάννης

Μας άρεσε.... 
Ο Σκανδάλης έκανε ένα μεστό παιχνίδι.
Ο Καραγκιολίδης τις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει έδειξε πως διαθέτει εμπειρία.
Δεν μας άρεσε...
Ο Βαρούχας δεν έχει ακόμα την φυσική κατάσταση να «βγάλει» ολόκληρο το παιχνίδι ενώ η αυτοπεποίθηση του δίνει άλλο αέρα στην ομάδα.
Η αφλογιστία του Σέττου συνεχίζεται...



Ο «κόραξ» του αγώνα
Παράπονα είχε από τον Μπεκιάρη η ομάδα του Ολυμπιακού.Ο Θέος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμά του στο 65' που εκ πρώτης όψεος δεν είχε δίκιο.Οι παίκτες της Θήβας σε πολλές περιπτώσεις ήταν εριστικοί στις καθυστερήσεις τους και ο ρέφερι θα μπορούσε να μην είναι τόσο ελαστικός.



Είπαν:



Μπράτσος:«Ήταν ένα παιχνίδι για μας πάρα πολύ σημαντικό και το γνωρίζαμε. Νομίζαμε και περιμέναμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που σε σχέση με τις προηγούμενες , που προσπαθούσαν να μας αντιμετωπίσουν με πάρα πολύ αμυντικό προσανατολισμό, θα είχαμε έναν αντίπαλο που έχει σωστή αμυντική λειτουργία, αλλά παίζει και ποδόσφαιρο.

Στην αμυντική λειτουργία το αντιμετωπίσαμε, το είδαμε. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και στα δύο ημίχρονα είχαν την καθολική υπεροχή. Ξέραμε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τους πλάγιους χώρους , τους οποίους θα μας έδινε ο αντίπαλος απ’ όσα γνωρίζαμε γι’ αυτόν, τους χρησιμοποιήσαμε, αλλάξαμε πλευρές, φέραμε την μπάλα μέσα στον άξονα, που εκεί ήταν το στήσιμο του αντιπάλου και μπορέσαμε να παίξουμε κι από εκείνο τον χώρο, που είναι δύσκολο. Φαντάζεστε, όταν γίνεται μία άμυνα στο χώρο του κέντρου.

Παρόλ’ αυτά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και πάλι οι αντίπαλοι έρχονται και κάνουν καθυστερήσεις από τα πρώτο λεπτό, πέφτουν κάτω από το πρώτο λεπτό, έχουν την εύνοια των αξιωματούχων του αγώνα, των διαιτητών, γιατί μου αρέσει να μιλάω με δεδομένα κι αν πάρουμε το βίντεο του αγώνα, ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού είναι πάρα πολύ λίγος και οι καθυστερήσεις που κρατήθηκαν δεν ανταποκρίνονται στον καθαρό χρόνο παιχνιδιού.

Σ’ αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, αλλά πρέπει να το επισημαίνουμε όμως, γιατί ναι μεν ερχόμαστε εδώ και ακούμε κάθε φορά τα ίδια, ότι παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα, τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά το πιο εύκολο στο ποδόσφαιρο είναι να παίξεις αντιποδόσφαιρο. Το πιο εύκολο είναι να καταστρέψεις. Να έρθεις και να πεις, θα καταστρέψω. Να το καταστρέψεις αγωνιστικά, ναι, αλλά να το καταστρέψεις με καθυστερήσεις, με αντιποδόσφαιρο, με εκνευρισμό δεν το θεωρώ fair play.

Παρόλα αυτά δεν μπορώ πω ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου δεν ακολούθησαν το πλάνο. Μας έλειψε η τελική ενέργεια, η τελική φάση. Τις είχαμε αυτές τις τελικές φάσεις, αντιμετωπίζοντας μία ομάδα που κάποιες φορές είχε και δέκα ποδοσφαιριστές στην περιοχή κι από κει και πέρα πρέπει πάντοτε να ξέρεις ότι παίζοντας αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, την κυριαρχία, δεν είσαι ρομπότ. Θα έχεις και κάποια στιγμή μια όχι σωστή επιλογή, θα έχεις έναν εκνευρισμό, που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος.

Ο Ολυμπιακός Βόλου σήμερα έπαιξε σωστά, έπαιξε ορθολογικά, έκανε πάλι τις ευκαιρίες του, δεν είχε την ουσία, που είναι το γκολ. Αυτή είναι η δική μου επισήμανση, αυτή είναι η συνολική εικόνα του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου για μένα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Θα το ξαναπώ πάλι, θα το λέω μέχρι να κουραστώ: είναι ένα εκατοστό δεξιά, ένα εκατοστό αριστερά, το οποίο κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, μόνο ο ποδοσφαιριστής που είναι εκείνη τη στιγμή στη φάση. Όταν θα έρθει θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι.

 Δεν είναι θέμα ατυχίας, το να φτάσεις σε μια φάση είναι και θέμα αντιπάλου. Εμείς για να φτάσουμε σ’ έναν αγώνα αναλύουμε όλα τα παιχνίδια. Καμία ομάδα δεν αντιμετωπίζεται έτσι όπως αντιμετωπιζόμαστε εμείς. Έχω εικόνα σ’ αυτά.

Προανέφερε ο συνάδελφος  κάποιους αγώνες με άλλες ομάδες. Έχουμε την ευχέρεια να βλέπουμε τα βίντεο από τους αγώνες αυτούς. Αν δείτε η συμπεριφορά όλων των ομάδων και στον προηγούμενο αγώνα και διαιτητών και αντίπαλων ομάδων είναι να έχουν αυτή την καθυστέρηση, να έχουν καταστροφικό παιχνίδι. Αν θέλετε μία δικαιολογία, αυτή είναι η δική μου.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές ποδοσφαιριστών είμαστε σε θέση να εμπιστευόμαστε όλα τα παιδιά. Βλέπουμε τις προπονήσεις, έχουμε δεδομένα που ο κόσμος δεν τα ξέρει και δεν θέλουμε να βγαίνουν προς τα έξω.  

Να έχουμε τις αιματολογικές τους εξετάσεις, να έχουμε τα εργομετρικά τους, να έχουμε επαφή συνεχή με τους ποδοσφαιριστές και η επιλογή γίνεται βάσει τακτικής και βάσει δεδομένων που έχουμε στην προπόνηση.

 Τώρα ο καθένας μπορεί να κάνει εκ των υστέρων κριτική και να λέει γιατί έπαιξε αυτός κτλ. Μία δεχόμαστε παρατηρήσεις γιατί βάλαμε αυτόν, όταν βάζει γκολ αυτός, γιατί δεν τον βάζουμε στο άλλο το παιχνίδι. Αυτό δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο. Στο τέλος θα φανεί αν ήταν σωστό ή λάθος.

Εγώ το ποτήρι το βλέπω μισογεμάτο. Εμένα η ζωή μου προχωράει. Η στάση μου στη ζωή είναι θετική. Είμαι υγιής, έχω την οικογένειά μου, είμαι περήφανος, απολαμβάνω τη διαδικασία».»

Παχατουρίδης
: «Είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία.Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα και να παίξουμε δεύτερη πάσα.Όταν παίζεις εκτός έδρας με μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό Βόλου αν θες να νικήσεις πρέπει να κάνεις τις ευκαιρίες σου γκολ.Εμείς κάναμε δύο ευκαιρίες αλλά δεν το πετύχαμε.»

Νόνης:« Το αποτέλεσμα είναι άδικο.Είχαμε πλήρη κατοχή και δεν απειληθήκαμε καθόλου.Ο αντίπαλος ήρθε να παίξει άμυνα.Ξέρουμε πως το πρόβλημά μας είναι στο γκολ.Εμείς δουλεύουμε πάνω σε αυτό.



Μικρά&πικάντικα
  • Λίγος ήταν ο κόσμος στο Πανθεσσαλικό ,αρκετά λιγότερος από το τελευταίο παιχνίδι στο ΕΑΚ.
  • Παράπονα από την διαιτησία είχαν πατέρας και υιός Μποτσιβάλης.
  • Έξαλλος σε κάποιες φάσεις στον πάγκο του ο Μπράτσος με τους ίδιους του τους παίκτες.Σε μία από αυτές μάλιστα παρατηρήθηκε από τον βοηθό.
  • Ακόμα και με τον ιατρό του αγώνα διαπληκτίστηκαν οι παίκτης της Θήβας που «έπεφταν» συχνά πυκνά στο χορτάρι για καθυστερήσεις με τον ρέφερι να δείχνει στο τέλος μόλις 4 λεπτά επιπλέον παιχνιδιού.
  • Εντύπωση προκάλεσε ο τερματοφύλακας της Θήβας ο οποίος φώναζε στους παίκτες του από το 70' και μετά «πέστε κάτω».


To βίντεο του αγώνα:







Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...