Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Άσφαιρος εκτός έδρας ↻

Ατυχία και ανικανότητα για σκοράρισμα στέρησαν από τον Ολυμπιακό δύο ακόμα πολύτιμους βαθμούς . (βίντεο)

Ο Ολυμπιακός είχε αρκετές ευκαιρίες , δεν μπόρεσε όμως να μετουσιώσει καμία σε γκολ και παρέμεινε στο μηδέν με τον Αχιλλέα Φαρσάλων.

Η νέα αυτή απώλεια "καθήλωσε" τον Ολυμπιακό στους 11 βαθμούς με την ομάδα μας να μετράει ήττα και ισοπαλίες από ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Με αυτή την εικόνα ο Ολυμπιακός δεν δείχνει σαφώς σύνολο που μπορεί να πρωταγωνιστήσει.





Ο Κώστας Μπράτσος «έστησε» την ομάδα ως εξής:Καραγκιολίδης στο τέρμα , Α.Κόκας στα αριστερά και Καραμπάς στα δεξιά της άμυνας , Κραγιόπουλος και Νόνης αμυντικό κεντρικό δίδυμο  ,Δ.Κόκας και Βασίλιεβιτς ως αμυντικοί μέσοι  ,ενώ μπροστά ήταν οι Ευθυμιάδης και Σεχολάρι και Καράμπέλας με σεντερ φορ τον Βαρούχα.

Ο προπονητής της ομάδας αναγκάζεται και πάλι να κάνει αλχημείες στην επιθετική γραμμή αφού «βάφτισε» φορ τον Βαρούχα , ενώ ο Ευθυμιάδης έπαιξε για πρώτη φορά ως επιτελικός μέσος.

Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό. Η ομάδα μας είχε την καθολική υπεροχή και είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Στο 3ο μόλις λεπτό ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία με τον Ευθυμιάδη να βγάζει σέντρα μέσα στην μεγάλη περιοχή, η μπάλα πήγε σε σώματα αμυνομένων, ωστόσο ούτε ο Βαρούχας, ούτε ο Σεχολάρι δεν μπόρεσαν να την εκμεταλλευτούν, όταν αυτή πέρασε από τα πόδια τους.

Στο δέκατο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έχασαν μια σημαντική ευκαιρία, όταν ο Βαρούχας εκτέλεσε κόρνερ και δεν μπόρεσαν ούτε ο Σεχολάρι, αλλά ούτε και ο Κραγιόπουλος να σκοράρουν μέσα από την περιοχή, με το σουτ του τελευταίου να αποκρούεται από τον Κουτσοκέρα.Είχε προηγηθεί μία φάση σε σέντρα του Καράμπελα όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού ζήτησαν πέναλτι με τον ρέφερι να θεωρεί πως το χέρι που έγινε ήταν ακούσιο.


Η πρώτη καλή στιγμή για τον Αχιλλέα ήταν στο 23ο λεπτό, όταν ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε κόρνερ και ο Μανιώτης πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ.

Στο 25' ο Ολυμπιακός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Σεχολάρι να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή και να ανατρέπεται ,ο διαιτητής έδειξε «παίζεται» το ριμπάουντ το πήρε ο Βαρούχας που πλάσαρε όμως πάνω στον Κουτσοκέρα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Αυτό έγινε στο 28ο λεπτό, όταν ο Ευθυμιάδης επιχείρησε ένα ωραίο σουτ από τα πλάγια, το οποίο όμως πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Αχιλλέα.

Στο 49' σε σέντρα του Σεχολάρι από τα αριστερά ο Καράμπελας έπιασε την κεφαλιά με τον Κουτσουκέρα να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 59' ο Αχιλλέας είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Νεμπεγλέρας με ωραία μπαλιά βρήκε τον Βούλγαρη στα αριστερά, αυτός επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να περνά έξω από το αριστερό δοκάρι του Καραγκιολίδη.

Από το 67΄ και έπειτα Ολυμπιακός που έδειξε ,όπως πολύ συχνά κάνει, να ξεφουσκώνει στο πρώτο μισό του β μέρους , ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα και έχασε μία τεράστια ευκαιρία με τετ α τετ του Σέττου που πλάσαρε πάνω στον πορτιέρο.

Από το 75' και έπειτα ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Κραγιόπουλου ,χωρίς όμως η ομάδα να οπισθοχωρήσει.

Στο 75' ο Μέμος σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Κουτσουκέρα να αποκρούει στη δεξιά του γωνία, για να φτάσουμε στο 86' όπου ο Ολυμπιακός έχασε διπλή ευκαιρία να πετύχει γκολ και να πάρει τη νίκη. Σε σέντρα του Καραμπά η μπάλα βρήκε το σώμα του Κουρούμαλου και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Θέος με σουτ κατεύθυνε την μπάλα προς το γάμα αλλά αυτή βρήκε σε σώμα αμυντικού ο οποίος πήδηξε για να σώσει την φάση και κατέληξε κόρνερ.


Αχιλλέας Φαρσάλων:Κουτσουκέρας, Μάρκου (77′ Μίχος), Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Κόλα (51′ Τλούπας), Μανιώτης, Συράκος, Χατζής (50′ Καραγκούνης), Βούλγαρης (88′ Αναγνώστης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:Καραγκιολίδης, Κόκας Α., Καραμπάς, Νόνης, Κραγιόπουλος, Κόκας Δ., Βασίλιεβιτς, Καράμπελας (85′ Καρβούνης), Σεχολάρι (58′ Σέττος), Ευθυμιάδης (58′ Θέος), Βαρούχας (73′ Μέμος).





Κάρτες: 
 Μανιώτης, Χατζής, Κουτσουκέρας-Κραγιόπουλος , Βασίλιεβιτς, Θέος,Κραγιόπουλος

Μας άρεσε.... 
Το γεγονός που η ομάδα δεν πτοήθηκε ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες και έδειξε πως παίζει για την νίκη.
Δεν μας άρεσε...
-Η αναποτελεσματικότητα της επίθεσης έχει κοστίσει αρκετούς βαθμούς μέχρι στιγμής.Ίσως ο Ευθυμιάδης να χρειάζεται περισσότερες προπονήσεις στα πόδια του για να αρχίζει το παιχνίδι.
- Οι αλχημείες που αναγκάζεται να κάνει ο Μπράτσος ελλείψει ποιοτικών λύσεων στην επιθετική γραμμή της ομάδας.





Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Ξηρογιάννης στο 32' έκλεισε τα μάτια σε χέρι του Μάρκου μέσα στην περιοχή και δεν έδωσε το πέναλτι.Σε ανύποπτο χρόνο η πρώτη κίτρινη κάρτα στον Κραγιόπουλο την οποία δεν αντιλήφθηκε κανείς.Σε γενικές γραμμές η διαιτητική συμπεριφορά ήταν μέτρια προς κακή.


Είπαν:



Μπράτσος:«Σήμερα, δώσαμε ένα παιχνίδι για το οποίο προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα και θέλαμε να κερδίσουμε για πολλούς λόγους. Κυρίως, για την προσπάθεια και τη δουλειά, που κάνουμε όλο αυτό τον καιρό. Επίσης, για να πετύχουμε τους στόχους μας, που είναι να βρισκόμαστε κοντά στην κορυφή. Θέλουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πλάνο που προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε, θεωρώ ότι αποδόθηκε από τους ποδοσφαιριστές μου. Παρόλα αυτά, μας έλειπε η ηρεμία, η αυτοσυγκέντρωση και η αποφασιστικότητα στην τελική προσπάθεια για να κάνουμε το γκολ. Με βάση τις ευκαιρίες που πραγματοποιήσαμε, θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ άτυχο αποτέλεσμα. Ακόμη κι όταν μείναμε με δέκα ποδοσφαιριστές, είχαμε την κυριαρχία και ήμασταν η ομάδα που προσπαθούσε και έδειχνε στον αγωνιστικό χώρο ότι θέλει να κερδίσει. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα μας έπαιζε με αμυντικούς προσανατολισμούς και το έκανε ακόμα κι όταν μείναμε με δέκα παίκτες. Κάθε ομάδα έχει ξεχωριστούς στόχους και ευχόμαστε στον αντίπαλο καλή συνέχεια. Αυτό που μένει σε εμάς είναι η προσπάθεια. Δεν μπορώ να πω ότι οι ποδοσφαιριστές μου δεν προσπάθησαν. Το θέμα του γκολ έχει πολλές παραμέτρους και θα πρέπει να τις κοιτάξουμε. Μια σημαντική παράμετρος είναι και η τύχη. Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο θα μας τη δώσει. Δηλαδή, να μετατρέπουμε τις ευκαιρίες σε γκολ και να κερδίζουμε και παιχνίδια, που να μην αξίζει να κερδίζουμε. Σήμερα, θεωρώ ότι αξίζαμε να κερδίσουμε.Δεν έχουμε μείνει πίσω στην βαθμολογία, γιατί η κορυφή ήταν στους πέντε βαθμούς. Τώρα, είμαστε τέσσερις βαθμούς πίσω, αν δεν κάνω λάθος. Όμως, θα μπορούσαμε να είχαμε μειώσει τη διαφορά στους δύο.

Είμαι ευχαριστημένος αγωνιστικά. Το γκολ δεν ήρθε. Είχαμε δοκάρι. Είχαμε πολλές ευκαιρίες. Είχαμε τετ α τετ. Είχαμε ευκαιρίες, που η μπάλα στριφογύριζε πάνω στη γραμμή και τελικά την έδιωχνε ο αντίπαλος. Είμαι ευχαριστημένος. Η δουλειά ενός προπονητή είναι να φέρει την ομάδα στην πλάτη του αντιπάλου. Στην πλάτη του αντιπάλου βγήκαμε ουκ ολίγες φορές.
Το γκολ είναι και θέμα τύχης. Δεν θα το πω ικανότητα. Είναι θέμα συγκυριών. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ομάδα η οποία έχει μαζική παρουσία μέσα στη μικρή περιοχή, σου μειώνει τις πιθανότητες να κάνεις το γκολ και εμάς όλοι μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο. Αν βάλουμε ένα γκολ, ξεκλειδώνουμε τα παιχνίδια. Αν δεν βάλουμε ένα γκολ, πρέπει να έχουμε την ηρεμία. Στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε την ηρεμία, αλλά για κάποιο λόγο δεν υπήρχε σήμερα. Αγωνιστικά, η ομάδα έχει σταθερή παρουσία στη δημιουργία ευκαιριών και στην αποτροπή ευκαιριών από τον αντίπαλο, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι οι ευκαιρίες που μας κάνουν οι αντίπαλοι σε όλα τα παιχνίδια, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού».»

Παραφέστας: «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων για το δυνατό και αποφασιστικό παιχνίδι που έκαναν. Πιστεύω ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο με σωστούς προσανατολισμούς στον αγωνιστικό χώρο και γι' αυτό κοιτάξαμε να προετοιμαστούμε σε αυτές τις λίγες μέρες που βρίσκομαι στην ομάδα. Περισσότερο ψυχολογικά για να μπορέσουμε να αποφύγουμε το άτυχο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι το καταφέραμε, έστω και με την τύχη, όπως λέει και ο αντίπαλος προπονητής. Επειδή, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και η τύχη σε μεγάλο βαθμό. Εκείνο που μένει για εμάς είναι ο βαθμός της ισοπαλίας και η ψυχολογική τόνωση όταν παίρνεις αποτέλεσμα από έναν δυνατότερο κι ανώτερο αντίπαλο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που στήριξε σήμερα την προσπάθεια μας, η οποία ήταν πολύ μεγάλη. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Θα χρειαστούμε δουλειά και τη βοήθεια του κόσμου, που είναι εξωτερικός παράγοντας. Πρέπει να αφοσιωθούμε στο στόχο μας, που είναι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Με τέτοιο πάθος και αυταπάρνηση, όπως στο σημερινό παιχνίδι, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.»



Μικρά&πικάντικα
  • Αρκετά επεισόδια έγιναν στις κερκίδες παρουσία 400 φιλάθλων του Ολυμπιακού και 700-800 φιλάθλων του Αχιλλέα.
  • Λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι φίλαθλοι αντάλλαξαν «Γαλλικά» μεταξύ τους.Οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού έσπασαν την πόρτα που οδηγούσε προς την κύρια κερκίδα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους απωθούν και να τραυματίζεται ένας νεαρός στο κεφάλι ο οποίος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας.
  • Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου εκατέρωθεν υπήρξε ανταλλαγή μπουκαλιών αλλά και κομματιών τσιμέντου από τις κερκίδες.Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.
  • Στην κερκίδα των φιλάθλων του Ολυμπιακού ξεχωρίσαμε τους Τσιμπανάκο , Κουφιδάκη και Μουλά.
  • Ο κος Μποτσιβάλης κάθησε στα επίσημα και αποχώρησε με την έναρξη των επεισοδίων.
  • Επεισόδια σημειώθηκαν και μετά το τέλος του αγώνα κατά την αναχώρηση των λεοφορείων.Οι δυνάμεις των ΜΑΤ μάλλον προκλητικές αντάλλαξαν «γαλλικά» με τους οργανωμένους και έγιναν συμπλοκές στην πόρτα του λεωφορείου.


To βίντεο του αγώνα:







Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...