Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

17 Σεπτέμβρη η σέντρα!

Δημοσιεύτηκε από την ΕΠΟ η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής.
Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 17/9 και οι ομάδες θα χωριστούν σε 8 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει περίπου στις 20 Αυγούστου.Στη Β’ Εθνική θα ανεβαίνουν τέσσερις, γεγονός που σημαίνει ότι οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων, θα παίξουν πλέι οφ σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων, για τα τέσσερα εισιτήρια.
Σε αυτό το «ειδικό πρωτάθλημα» θα διεξαχθούν έξι αγωνιστικές (εντός και εκτός) με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου να κερδίζουν τον προβιβασμό.

 Παράλληλα, οι ομάδες που τελικά θα προβιβαστούν, θα υποβληθούν σε διαδικασία αδειοδότησης.

Σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πέρυσι, υπάρχουν κάποιες αλλαγές, όπως ότι πλέον θα επιτρέπονται 5 παίκτες άνω των 33 ετών στην ενδεκάδα.
Επίσης αίσθηση προκαλεί η τέταρτη αλλαγή η οποία θα εφαρμόζεται μόνο στην Γ΄Εθνική.


Για το θέμα της πέμπτης ομάδας από τον Βόλο ,το άρθρο 16 της νέας προκήρυξης της Γ’ Εθνικής ορίζει σε ό,τι αφορά τον καταρτισμό των ομίλων ότι  «οι Όμιλοι του πρωταθλήματος θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν ο αριθμός των Ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεμηθούν, εάν απαιτείται, είτε με δική τους επιθυμία, είτε με κλήρωση σε περισσότερους του ενός Ομίλου».

Αυτό σημαίνει πως αν τελικά η ΕΠΟ επιτρέψει στην νέα ομάδα του Αχιλλέα Μπέου να αγωνιστεί στην Γ΄Εθνική , τότε μπορούν κανονικά να αγωνιστούν και οι 5 ομάδες της Μαγνησίας στον ίδιο όμιλο αφού μόνο σε περίπτωση που υπάρχει πληθώρα ομάδων από την Θεσσαλία θα «απαιτηθεί» να μετακομίζει μία εκ των πέντε ομάδων.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...