Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Μύθοι και...σενάρια!

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την αναδιάρθρωση της Football League της επόμενης περιόδου ωστόσο τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει.
Η όλη φήμη ξεκίνησε από ιστοσελίδα της Αθήνας η οποία έγραψε πως λόγω των πολλών «ύποπτων» αγώνων της φετινής χρονιάς η ΕΠΟ επεξεργάζεται το σενάριο να πάρει το πρωτάθλημα υπό την «σκέπη» της.

Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από την ΕΠΟ ,ενώ ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της football league δηλώνουν πλήρη άγνοια.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα πάντως προχώρησε στο επόμενο βήμα και γράφτηκε πως εάν τελικά η ΕΠΟ προχωρήσει,  θα γίνει  και αναδιάρθρωση της κατηγορίας με δύο ομίλους των 12 ομάδων.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν προβλέπεται ούτε από τον ΚΑΠ, αλλά ούτε και από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων.

Μάλιστα το συγκεκριμένο σενάριο για να...βγάλει «στρογγυλά» νούμερα αφήνει και....δύο από τις τέσσερις ομάδες που είναι να υποβιβαστούν από την  football league στην Γ΄Εθνική,  κάτι που βέβαια αντιβαίνει στον ΚΑΠ που η ίδια η ΕΠΟ εφαρμόζει .(Η περίπτωση της Σούπερ Λίγκας και το μονίμως...διασωζόμενου Λεβαδειακού είναι διαφορετική).

Σε όλον αυτόν το αχταρμά που συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο ,υπάρχουν κάποια ψήγματα αλήθειας...

Όντως η ΕΠΟ σκέφτεται να διαλύσει την football league αλλά κάτι τέτοιο χρειάζεται πολιτική υποστήριξη.
Και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο Υφυπουργός Αθλητισμού  του ΣΥΡΙΖΑ  κος Γιώργος Βασιλειάδης. 
Όντως με υπουργική απόφαση το πρωτάθλημα και οι όροι μπορούν να αλλάξουν μέσα σε ένα λεπτό.
Το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα τέτοιο τρομερό ντόμινο εξελίξεων είναι εξαιρετικά μικρό.

Αν όμως τελικά γίνει κάτι τέτοιο ,που επαναλαμβάνουμε έχει ελάχιστες πιθανότητες , ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διαφυλάξει τα συμφέροντά του.
Πως θα το κάνει αυτό....Όπως γίνονται όλα στην Ελλάδα...με πολιτική πίεση.

Αν τυχόν αποφασιστεί αύξηση ομάδων σε 24 (κάτι πάντως που δεν στέκει αφού οι δύο όμιλοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 14 ομάδες για ένα πρωτάθλημα παρόμοιο με αυτό του 13-14) θα πρέπει να είναι οι 12 ομάδες της football league ,οι 8 πρωταθλητές και δευτεραθλητές της Γ΄Εθνικής ,οι δύο που θα υποβιβαστούν από την Σούπερ Λίγκα και οι  2 από τους 4 τριταθλητές της Γ΄Εθνικής και όχι η 14η και η 15η ομάδα της football league.

Σε αυτή την περίπτωση το....τσουνάμι επηρεάζει τον Ολυμπιακό Βόλου.

Επαναλαμβάνουμε όμως για να μην δημιουργούνται ψεύτικες προσδοκίες ,πως όλα τα παραπάνω προς το παρόν είναι στο στάδιο των...φημών και της επιστημονικής φαντασίας.

Στην Ελλάδα όμως βρισκόμαστε...













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...