Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Κέρδισε βούρκο και κοράκια!🔃

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ,έστω και δύσκολα ,το τρίποντο στην Άρτα και πλέον βρίσκεται σε απόσταση βολής από την κορυφή. (video)
Για μία ακόμα φορά οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν μία εχθρική διαιτησία που έκανε τα πάντα για να κόψει βαθμούς αλλά δεν τα κατάφερε.




Το παιχνίδι έγινε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο τερέν και ήταν οριακά για να διακοπεί.Το γήπεδο σε πολλά του σημεία είχε κάνει λίμνες με την μπάλα να είναι αδύνατο να κυλίσει και στην εξέλιξη του αγώνα αυτό αποτέλεσε μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό αφού ήταν ένας ακόμα παράγοντας για να...χάνει ευκαιρίες.

Ο Τίμος Καβακάς εγκατέλειψε το 3-6-1 μετά από αρκετούς αγώνες και παρέταξε την ομάδα με τους Χολέβα και Ζώνα ν είναι οι κεντρικοί αμυντικοί ,ο Ιωαννίδης στα αριστερά και ο Στουρνάρας στα δεξιά της άμυνας.Οικονόμου και Σταύρου έπαιξαν στον άξονα ενώ ο Μασάδο ήταν ο επιτελικός χαφ.Ο Φλίγκος έπαιξε σέντερ φορ με τον Σουάνη να παίζει στο δεξί φτερό και τον Δωματά στο αριστερό.

Ο Ολυμπιακός είχε πλήρη κυριαρχία στο πρώτο μέρος .Βέβαια η ανάπτυξη της ομάδας δεν θύμιζε με τίποτα τους τελευταίους αγώνες αφού λόγω τους τερέν η μπάλα έπρεπε αναγκαστικά να σηκώνεται στον αέρα ,ακόμα και για πάσες στα πέντε μέτρα αφού κολλούσε συνεχώς στα νερά.
Αποτέλεσμα να δούμε ένα παιχνίδι άτεχνο ,πολύ δυνατό με τους ερυθρολεύκους να επιτίθονται χωρίς να ευστοχούν εύκολα.Από τις 11 τελικές του πρώτου μέρους οι 4 ήταν κλασσικές ευκαιρίες.
Μόλις στο 2' το κόρνερ του Μασάδο έβγαλε τον Οικονόμου μόνο του αλλά το ακούμπημα που έκανε στην δυνατή μαπλιά δεν ήταν αρκετό για να της αλλάξει τροχιά και κατέληξε λίγο άουτ.Στο επόμενο λεπτό του σουτ του Σταύρου πέρασε λίγο άουτ,ενώ στο 12΄ το...νερό αποσόβησε τον κίνδυνο για την Αμβρακία αφού του σουτ του Στουρνάρα από το ύψος του πέναλτι δεν έγινε ποτέ με την μπάλα να γκελάρει στο νερό!

Στο 22' ο Σταύρου ανατράπηκε πάνω στην γραμμή της περιοχής.Κι εκεί που όλοι αναρωτιόταν αν ο Ρούσσος θα δείξει πέναλτι ή φάουλ,αυτός προς γενική έκπληξη έδειξε κίτρινη για...θέατρο στον Σταύρου.

Στο επόμενο ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ μετά από σέντρα του Δωματά ,πάσα με το κεφάλι του Φλίγκου και πλασέ.Ο ρέφερι σήκωσε το βλέμμα του προς τον βοηθό και με το που είδε πως δεν έχει σηκώσει σημαία έδειξε επιθετικό φάουλ και ακύρωσε το γκολ.

Στο 35' ο Οικονόμου δέχτηκε το σκληρό μαρκάρασμα του Μπεζεβίκη από πίσω.Ο βολιώτης μέσος σηκώθηκε να ζητήσει τον λόγο και ο Κατσούλης έτρεξε να τον συγκρατήσει με τον ρέφερι να δείχνει κάρτα μόνο στον παίκτη του Ολυμπιακού!
Στο 38 ο Φλίγκος έχασε ένα από τα...άχαστα αφού μετά από σέντρα βρέθηκε μόνος του με το τέρμα και έστειλε με το κεφάλι την μπάλα άουτ.
Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου χάθηκαν πολλές ευκαιρίες από τους ερυθρολεύκους στο 42' με τον Μασάδο και στο 44΄με τον Δωματά να μην μπορούν να σκοράρουν .

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο β μέρος χωρίς αλλαγές και με φόρα για το γκολ αλλά μέχρι το 58΄δεν έκανε κάποια μεγάλη ευκαιρία.Ο αγωνιστικός χώρος χειροτέρευε καθώς η βροχή συνέχιζε καταρρακτωδώς να πέφτει.Στο 59' οι αμυντικοί της Αμβρακίας απομάκρυναν πάνω στην γραμμή σουτ -γέμισμα του Δωματά ενώ στο 61' ο Βαρέλης πρόλαβε τον Φλίγκο.Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός σκόραρε.
Ο Δωματάς από τα αριστερά έκανε την προσπάθεια, σέντραρε, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκαν Φλίγκος και Σταύρου, με τον δεύτερο να τη στέλνει εξ επαφής στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 0-1.

O Ολυμπιακός από εκεί και έπειτα προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι αλλά η Αμβρακία κατόρθωσε ,έστω και με γιόμες να μας καρδιοχτυπήσει δύο φορές.Η πρώτη στο 71' όταν εκτελέστηκε ένα φάουλ ,και βρέθηκε μόνος του ο Μπαλαδήμας απέναντι από τον Κατσούλη σε εμφανή θέση οφ σάιτ.Ο πάικτης της Αμβρακίας δεν περίμενε να μην υποδειχτεί από τον βοηθό και κοντοστάθηκε με αποτέλεσμα ο Κατσούλης να πέσει στα πόδια του και να μπλοκάρει.Η δεύτερη ήταν στο 92' όταν σε ένα συνονθύλευμα παικτών στην περιοχή του Ολυμπιακού ο Ζώνας απομάκρυνε σε κόρνερ.
Βέβαια ο Ολυμπιακός έχασε και αυτός δύο καλές ευκαιρίες με τον Δωματά να βγάινει μόνος του μετά από ασίστ του Ευθυμιάδη και το πλασέ του να σταματάει πάνω σε μία λίμνη νερού και να αποκρούει ο Βαρελής.



Αμβρακία :Βαρέλης , Τάσιος ,Κωστακιώτης , Μπεζεβέκης ,Λύτος, Βερλέκης ,Παπάς ,Ασπροποταμίτης, Σιδηρόπουλος ,Νταλάκας, Μπαλαδήμας


Ολυμπιακός Βόλου: Κατσούλης , Ιωαννίδης ,Στουρνάρας, Χολέβας ,Ζώνας, Σταύρου , Δωματάς ,Οικονόμου ,Φλίγκος (90' Αναστασίου) , Μασάδο (82' Πότσι) ,Σουάνης (74' Ευθυμιάδης)





Κάρτες: 
 17' Νταλάκας 77' Μπεζεβέκης- 22' Σταύρου, 34' Σουάνης ,35' Κατσούλης , 73' Οικονόμου 98' Χολέβας , 99' Χολέβας


Μας άρεσε.... 
Η αποφασιστικότητα των παικτών μας και η δύναμη που έδειξαν σε προσωπικές μονομαχίες.

Δεν μας άρεσε...
Το γεγονός πως τα «στημένα» του Μασάδο που ήταν εξαιρετικά χρήσιμα σε αυτό το τερέν ,ήταν στην πλειοψηφία τους ακίνδυνα.



Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο  Ρούσσος - Μπακιρτζής μαζί με τους βοηθούς του έκαναν τα πάντα για να χάσει ο Ολυμπιακός βαθμούς.




Είπαν:



Καβακάς:«Κερδίσαμε δίκαια σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο.Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά αλλά και στον κόσμο μας που μας ακολούθησε ως εδώ και με αυτές τις καιρικές συνθήκες και μας έδειξε πόσο αγαπάει την ομάδα.Συνεχίζουμε και συγχαρητήρια την Αμβρακία για την προσπάθειά της.»


Νταλάκας:« Οι πρώτες λέξεις που μου βγάινουν είναι συγχαρητήρια στους παίκτες μου.Πάιξαμε με μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα που ήταν πλήρης σε όλες τις γραμμές είχε επιλογές στο παιχνίδι της.Εμείς κάνουμε προσπάθεια να σωθούμε.Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα.Συγχαρητήρια στην ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου που κάνει την προσπάθειά της να ανέβει κατηγορία.Το γήπεδο ήταν σε άθλια κατάσταση.Δεν αξίζαμε να χάσουμε,αξίζαμε την ισοπαλία.

Στουρνάρας: «Στον Ολυμπιακό Βόλου όλοι προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο της ανόδου. Είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα και υπάρχει μεγάλο σασπένς στην κορυφή. Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα, μετά από την ήττα στην έδρα μας από την Πύδνα. Έπρεπε να το διαχειριστούμε πολύ καλά. Μαζί με τον προπονητή μας δουλέψαμε, ηρεμήσαμε, για να παίξουμε σ' έναν κακό αγωνιστικό χώρο, με μια ομάδα σκληρή, που παίζει την επιβίωσή της. Που δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι εύκολα. Η νίκη που πετύχαμε είναι σημαντική και μας φέρνει στο -2 από την κορυφή.
Το ευχάριστο είναι ότι κερδίσαμε.
Έχουν μείνει 11 παιχνίδια και ο επόμενος «τελικός» είναι με τον Αστέρα Πετριτή. Μπορεί να είναι στις τελευταίες θέσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Εμείς θα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και την ίδια μέρα παίζουν Πύδνα-Απόλλων Λάρισας. Παρά πολύ δύσκολο ματς και για τους δύο. Εφόσον κερδίσουμε, μπορεί να βρεθούμε και στην πρώτη θέση.»



Μικρά&πικάντικα
  • Ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες δεν ξεπέρασε τους 80-100 φιλάθλους.
  • Ανάμεσά τους βρέθηκαν και 30 φίλοι των ερυθρολεύκων.
  • Άλλαξε φανέλες ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο λόγω βροχής και λάσπης.
  • Tα γενέθλιά του με...τρίποντο γιόρτασε ο αμυντικός του Ολυμπιακού Π.Ζώνας.

To βίντεο του αγώνα:







Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...