Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Οδυνηρή ήττα που δεν άξιζε...

Οδυνηρή ήττα από την Πύδνα γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Πύδνα Κίτρους και έμεινε τέσσερις βαθμούς από την κορυφή.
Παρά την πλήρη επικράτηση και κυριαρχία των ερυθρολεύκων η αστοχία και η αναποτελεσματικότητα κόστισε ακριβά αφού η Πύδνα ,κόντρα στην ροή του αγώνα πέτυχε στην μοναδική της ευκαιρία ένα καταπληκτικό και τυχερό γκολ από τα 35 μέτρα και βύθισε τους ερυθρόλευκους φιλάθλους στην απογοήτευση.

Ο διαιτητής Μπλούνας δεν έδειξε και πάλι τον απαραίτητο σεβασμό στην ομάδα μας....





Σε ένα ακόμα υποτιθέμενο ντέρμπι ο Ολυμπιακός έδειξε αδυναμία να «πάρει» αποτέλεσμα.
Και όμως όλα έδειχναν πως θα πήγαιναν περίφημα αφού οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να «σφυροκοπούνε» τους φιλοξενούμενους από το πρώτο λεπτό με πλήρη κατοχή της μπάλας , ωραίο ποδόσφαιρο , πετυχημένες μεταβιβάσεις και πολλές τελικές προσπάθειες.
Η ομάδα μας άρχισε με το γνωστό πλέον 3-6-1 με τον Σουάνη επιθετική αιχμή.
Στο πρώτο ημίχρονο και πάλι χάθηκαν ένα σωρό ευκαιρίες.Τον χορό άνοιξε ο Ευθυμιάδης με σουτ εκτός περιοχής το οποίο βρήκε το γάμα των δοκαριών του Παπατολίκα.
Η ομάδα συνέχισε να πιέζει και με συνεχή κόρνερ (κέρδισε 8 μόνο στο πρώτο ημίχρονο) πίεζε τον αντίπαλο.Από την άλλη η Πύδνα με δέκα παίκτες πίσω από το κέντρο αντιπαρέθεσε καθυστερήσεις στο παιχνίδι και σκληρά μαρκαρίσματα.

Στο 22' ο Ολυμπιακός έχασε την δεύτερη κλασσική του ευκαιρία με τον Σουάνη να περνάει οριζόντια στον Μουκάμ ,αυτός να πιάνει το διαγώνιο συρτό σουτ και η μπάλα να γλύφει το δοκάρι του εξουδετερωμένου Παπατολίκα.
Στο επόμενο λεπτό ο πορτιέρο πρόλαβε με έξοδο τον Ευθυμιάδη πριν βγει σε τετ α τετ για να έρθει το 28' οπότε ο Σουάνης έχασε το...άχαστο μετά από προσπάθεια του Μουκάμ ,παράλληλη σέντρα η οποία έβγαλε μόνο του τον ερυθρόλευκο επιθετικό φάτσα με όλο το τέρμα με τον Σουάνη να ξεγελιέται περισσότερο με την πορεία της μπάλας και να την πετάει άουτ.

Η Πύδνα στην πρώτη της επίσκεψη σε μία φαινομενικά ακίνδυνη φάση κόντεψε να κάνει την ζημιά.Στο πρώτο κόρνερ που εκτελέστηκε ο Χολέβας έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω με την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι του Κατσούλη.

Στο 45' ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μία ευκαιρία με το σουτ του Οικονόμου να περνάει άουτ.

Στο β μέρος ο Κέρι πέρασε στην θέση του Ευθυμιάδη και ο βολιώτης μεσοπειθετικός με το...καλημέρα κόντεψε να σκοράρει αφού έκανε το μπάσιμο και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπατολίκα.
Οι αλλαγές του Καβακά (στο 55 Αναστασίου αντί Σταύρου) είχαν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.Ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ανάλογες σε αριθμό και σε βαρύτητα ευκαιρίες.Όχι βέβαια πως δεν είχε...Στο 67' οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Ο Κέρι εκτέλεσε φάουλ, με τον Παπατολίκα να αποκρούει σωτήρια στην αριστερή του γωνία, στην επανφορά ο Σουάνης έκανε την σέντρα ,η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού που προφανώς θεωρήθηκε ως ακούσιο για να μπολοκάρει τη μπαλα ο τερματοφύλακας της Πύδνας, μέσα σ' έναν όμιλο παικτών.

Ο Ιωαννίδης έχασε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία στο 73΄όταν έπιασε από κοντά και διαγώνια το δυνατό σουτ με τον Παπατολίκα να αποκρούει στην κλειστή του γωνία.

Στο 79 και στην πρώτη επίσκεψη της Πύδνας στην περιοχή μας ήρθε το σοκ.Ο λάθος υπολογισμός του Χολέβα έβγαλε τον Ντόση στην κόντρα ο οποίος όντας μόνος έπιασε έναν κεραυνό από τα 35 μέτρα και έκανε το 0-1.
Από εκεί και έπειτα οι παίκτες της Πύδνας προσπάθησαν να κάνουν τα πάντα για να χαλάσουν το παιχνίδι.

Στο 85΄για ακόμα μία φορά οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν δικαίως αφού ο Μουκάμ βγήκε στην κόντρα από πλάγια ,έκανε την σέντρα, ο Κόλα έκανε το τάκλιν να κόψει την μπάλα και την πήρε μαζί του με τα χέρια.Ο Μπλούνας δεν είδε τίποτα και εδώ...Ο Ολυμπιακός είχε ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 87 και 88΄με σουτ του Κέρι και του Αναστασίου .Στο 92΄νέα σέντρα του Μουκάμ βρήκε σε αντίπαλο χέρι αλλά ο Μπλούνας δεν έδωσε τίποτα.


Ολυμπιακός Βόλου: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Χολέβας, Ζώνας, Οικονόμου, Σταύρου (55' Αναστασίου), Μουκάμ, Δωματάς, Ευθυμιάδης (46' Κέρι), Μασάντο, Σουάνης.

Πύδνα Κίτρους :Παπατολίκας, Καραγκούνης, Κόλα, Κωτσιόπουλος, Στούμπος, Σαμουηλίδης (55' Πιαστόπουλος), Καθάριος (90' Μακράκης), Δήμας, Κυπαρίσσης (70' Παπαδημητρίου), Ντόσης, Τσατσαρής

.




Κάρτες: 
  32' Χολέβας 42' Ζώνας ,81΄Μασάδο- 17' Σαμουηλίδης ,42' Στούμπος, 43΄Τσατσαρής,55' Κωτσιόπουλος, 70' Δήμας, 85' Κόλα

Μας άρεσε.... 
Η ομάδα μας είχε καλή ανάπτυξη μέχρι το 60΄.Σε αυτό βοήθησε ουσιαστικά ο Μουκάμ αφού η μπάλα παιζόταν συνεχώς από τα δεξιά.

Δεν μας άρεσε...
Οι αλλαγές του Καβακά περισσότερο «μπλόκαραν» την ομάδα επιθετικά παρά την βοήθησαν.Το 3-6-1 έχει και τα μειονεκτήματά του τα οποία γευτήκαμε σήμερα στον Πανθεσσαλικό. Άσφαιροι οι επιθετικοί του Ολυμπιακού σήμερα.



Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο  Μπλούνας έδειξε μεγάλη υπομονή στα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Πύδνας και χάρισε δύο φορές της δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Στούμπο.Τρεις φορές διαμαρτυρηθηκε για πέναλτι ο Ολυμπιακός σε αντίστοιχα χέρια των φιλοξενουμένων.Η φάση του 85' ήταν πεντακάθαρο πέναλτι.Οι άλλες δύο θέλουν την βοήθεια του τηλεοπτικού ριπλέι.




Είπαν:



Καβακάς:«Ένα άσχημο αποτέλεσμα για εμάς.Μία ήττα που μας φέρνει πίσω.Η ήττα δεν έχει καμία σχέση με την εμφάνιση της ομάδας.Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά που προσπάθησαν και πάλεψαν.Εμείς χάναμε τις ευκαιρίες από το ένα μέτρο, είχαμε τρία δοκάρια και όχι ένα και ο αντίπαλος στην μοναδική ευκαιρία που έκανε σε ένα σουτ από τα 35 μέτρα έβαλε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι.Στο πρώτο μέρος ήμασταν απειλητικοί και δημιουργικοί παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και κάνοντας πολλές ευκαιρίες για μία ακόμα φορά , αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί.Στο β μέρος αλλάξαμε την τακτική μας παίζοντας με δεύτερο επιθετικό κι εκεί εγκλωβιστήκαμε.Δεν ήμασταν τόσο παραγωγικοί και δεν είχαμε καλό ρυθμό.Σε αυτό βέβαια βοήθησε και ο διαιτητής αλλά και οι αντίπαλοι με τις πολλές καθυστερήσεις.
Θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο σεβασμό από την διαιτησία και είναι για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που το λέμε.Δεν τον βλέπουμε αυτόν το σεβασμό,Μέσα στα αποδυτήρια παίκτες διοίκηση και προπονητές είμαστε μία γροθιά και συνεχίζουμε ακάθεκτοι μέχρι τέλους για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα.Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στην ομάδα μας.»

Έπειτα απαντήθηκαν ερωτήσεις:

«Είναι αλήθεια πως όλη μας η προετοιμασία στις προπονήσεις είναι με τελειώματα για την επίτευξη των γκολ.Πρέπει να φέρνουμε εύκολα την μπάλα έξω από την περιοχή κάτι που γίνεται.Είναι μία κακή περίοδο για εμάς αφού χάνουμε με μισή ευκαιρία του αντιπάλου και κάνουμε τόσες δικές ευκαιρίες και δεν έρχεται το γκολ.Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας για να το αντιμετωπίσουμε.'Εχουμε ακόμα 13 παιχνίδια,έχει δρόμο μπροστά.Ασφαλώς είμαστε σε μειονεκτική θέση αφού είμαστε 4 πόντους πίσω,έχουν δύσκολα παιχνίδια και οι δύο ομάδες.Θα δούμε τον Μάη τι έχουμε κάνει.»

«Η ομάδα είναι βελτιωμένη και παίζει καλό ποδόσφαιρο.Είναι δημιουργική.Σήμερα παίξαμε με 7 επιθετικούς.Εμάς μας λείπει το αποτέλεσμα και όχι η εμφάνιση.Με εξαίρεση του παιχνιδιού με τον Θεσπρωτό που δεν παίξαμε καλά η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο.Δεν ξέρω τι περιμένετε εσείς να δείτε...Όταν μία ομάδα έχει 70% κατοχή ,κάνει 15 τελικές και χάνει τα γκολ από το ένα μέτρο πιστέψτε με όποιον προπονητή και να φέρετε δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο.Η ιστορία θα γράψει ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα»

«Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και θα είναι γιατί αγαπάει την ομάδα.Εμείς ως ομάδα θα πρέπει να πείσουμε και να κερδίσουμε τον κόσμο μας για να επιστρέψει στο γήπεδο.Το να αναλωνόμαστε σε συγνώμες όταν ξέρουμε πόσο έχουμε στεναχωρήσει τον κόσμο μας είναι μάλλον ανούσιο.Οι συγνώμη είναι αυτονόητη και κάτι που ακούγεται μετά από τα άσχημα αποτελέσματα.Ο κόσμος θέλει την ομάδα τον Μάη πρωταθλήτρια.

Tσαουσίδης (βοηθός προπονητή):«Παίξαμε με τον Ολυμπιακό που είναι φαβορί για την άνοδο.Ξέραμε πως έπρεπε να παίξουμε,ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει δυνατά από το πρώτο λεπτό.Πάιζει στην έδρα του ,έχει τον κόσμο στο πλευρό του...εμείς θέλαμε να αντιμετωπίσουμε τα ατού του και τα καταφέραμε.Ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις είχαν οι δύο ομάδες από ένα δοκάρι.Στο β μέρος βγήκαμε με σκοπό να κρατήσουμε το κέντρο και να μην απειληθούμε και να κρατήσουμε όσο μπορούμε και σε κάποια αντεπίθεση να πάρουμε το παιχνίδι και έτσι κάναμε.Συνεχίζουμε έχουμε στόχο να τερματίσουμε όσο ψηλά γίνεται ,ότι έρθει θα το διεκδικήσουμε, έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα και θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας.Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό που είναι ιστορική ομάδα.»

Πιαστόπουλος:« Συγχαρητήρια στην ομάδα μου αλλά και στον Ολυμπιακό που είναι μία μεγάλη ομάδα με ποιότητα.Εμείς είχαμε ψυχή ιδίως στον αμυντικό τομέα που καταφέραμε και κρατήσαμε το μηδέν ,δώσαμε κάτι παραπάνω από τον εαυτό μας και πήραμε το αποτέλεσμα.

Σουάνης:«Κάποιοι μίλησαν για ντέρμπι.Τα μόνα πράγματα που θύμιζαν ντέρμπι ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων και το χαμηλό σκορ που αντί για 4-0 ήταν 0-1,όπως 0-4 έπρεπε να είχαμε κερδίσει μέσα στον Τηλυκράτη.Αλλά κάποια διαιτητικά λάθη στοιχίσαν και την προηγούμενη Κυριακή και τώρα και μας στερούν την πρώτη θέση.Προσπαθήσαμε πάρα πολύ, κάναμε πολλές φάσεις και ατυχήσαμε.Όταν η μπάλα δεν μπαίνει μέσα γιατί λίγο την ακούμπησε ο αμυντικός, γιατί λίγο την ακούμπησε ο τερματοφύλακας ,γιατί σε βρίσκει ένα βήμα πιο μπροστά ή πιο πίσω δεν έχει να κάνει με ικανότητα.Μπορεί να φταίμε κι εμείς;; δεν νομίζω ήμασταν συγκεντρωμένοι πλήρως στο παιχνίδι.Κάποιοι άλλοι αποφασίζουν είτε είναι η τύχη είτε οι διαιτητές είτε το σύμπαν όλο που συνωμότησε σήμερα να μην πάρουμε το τρίποντο.




Μικρά&πικάντικα
  • Κάποιοι φίλαθλοι στο τέλος του παιχνιδιού αποδοκίμασαν τους παίκτες και τον Καβακά ενώ αρκετές ήταν και οι αποδοκιμασίες προς το διαιτητικό τρίο.
  • Περίπου 2000 φίλοι της ομάδας βρέθηκαν στις κερκίδες.
  • Η διοίκηση μετά το παιχνίδι μάζεψε παίκτες και προπονητή στα αποδυτήρια και έδωσε μήνυμα ενότητας και στήριξης σε αυτούς.
  • Τα ball boys μάλλον θέλουν προπόνηση αφού πολλές φορές έκαναν...καθυστερήσεις στους ίδιους τους παίκτες του Ολυμπιακού ,ενώ πετούσαν μπάλες στον αγωνιστικό χώρο ενώ η ομάδα ήταν στην επίθεση.Ο Κώστας Κρίκης έτρεχε σαν παλαβός να μαζέψει τα...ασυμμάζευτα.
  • "Καροτσάκι" πήγαν τον Μπλούνα στα αποδυτήρια οι Τσιμπανάκος και Μπονόβας χωρίς πάντως να υπερβούν τα συνήθη αφού περιορίστηκαν σε λεκτική διαμαρτυρία.
  • Δεν  έδωσε το παρόν ο Γ.Χατζάρας στην συνέντευξη τύπου.

To βίντεο του αγώνα:







Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...